ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ - PASTA FLORA | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ - PASTA FLORA

18
ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι baking powder
1 πακέτο μαργαρίνη ή 250 γρ βούτυρο*
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
ελάχιστο αλάτι
1κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια
6 κ. σ. Μαρμελάδα Φράουλα
Φρέσκες φράουλες τεμαχισμένες

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι , και τη μαργαρίνη (* ή βούτυρο) κομμένη σε κομματάκια. Δουλεύουμε για λίγο με τον γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τρίματα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη μας γίνεται απαλή και μαλακιά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2.
Με τα 2/3 κάθε κομματιού ανοίγουμε χοντρό φύλλο και το στρώνουμε στα ταψάκια.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και απλώνουμε μια στρώση σε κάθε φύλλο.



Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια από τις φρέσκιες φράουλες.
Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περίσσεψε και τα στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε στους 165-180 βαθμούς με αέρα για 45 περίπου λεπτά.




* η αντικατάσταση της μαργαρίνης με βούτυρο προέκυψε μετά το σχόλιο της Δέσποινας. Πράγματι το βούτυρο κάνει τη ζύμη πιο "μπισκοτέ" και έχει σαφώς πιο ελκυστικό άρωμα :)

18 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Πολύ μου άρεσε που βάζεις και ολόκληρα φρούτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχτύπητο γλυκάκι και μάλιστα με μαρμελάδα φράουλα και φρέσκιες φράουλες, θα λιποθυμήσω η λιγούρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργη μου, γιατι προτιμας την μαργαρινη στη ζυμη αντι για βουτυρο; Το βουτυρο δεν κανει την ζυμη πιο μπισκοτἐ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσει η πάστα φλώρα, ειδικά όταν το ζυμαράκι εχει ποτίσει από τη μαρμελάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρης της πάστα φλώρας και αυτή είναι τόσο μα τοσο ελκυστική !!!!

    τι μου κάνετε πρωϊ-πρωϊ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Αγγελικη Ν
    Φτιάχνω τάρτα με φρέσκα φρούτα και είπα να εμπλουτίσω λίγο τη μαρμελάδα κι εδώ πέρα:)
    Καλή σου μέρα Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    Ε όχι και λιποθυμίες!! Κερνάω μικρό κοματάκι (για τις άτιμες τις θερμίδες) από το γλυκό και δροσερό νεράκι :))
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @δεσποινάριον
    Δεσποινάκι συμμορφώθηκα στις υποδείξεις σου και έφτιαξα άλλη, χθες με φρέσκο βούτυρο , μαρμελάδα ροδάκινο και κομματάκια από ώριμα ροδάκινα. Έχεις απόλυτο δίκιο!! Η ζύμη έγινε τραγανή και ήταν πλημυρισμένη από το άρωμα του βουτύρου!! Διόρθωσα ελαφρώς και τη συνταγή.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kiki
    Συμφωνώ απόλυτα Κική!! Γι’ αυτό αραιώνω τη μαρμελάδα με λίγο νερό, έτσι ώστε να απορροφήσει λίγο και η ζύμη
    Καλημέρα πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Maria B.
    Ευχαριστώ πολύ Μαράκι!! Οι πειρασμοί, είναι ενίοτε και για να ενδίδουμε..!!
    Πολλά φιλιά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Maria B.
    Ευχαριστώ πολύ Μαράκι!! Οι πειρασμοί, είναι ενίοτε και για να ενδίδουμε..!!
    Πολλά φιλιά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @kiki
    Συμφωνώ απόλυτα Κική!! Γι’ αυτό αραιώνω τη μαρμελάδα με λίγο νερό, έτσι ώστε να απορροφήσει λίγο και η ζύμη
    Καλημέρα πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @δεσποινάριον
    Δεσποινάκι συμμορφώθηκα στις υποδείξεις σου και έφτιαξα άλλη, χθες με φρέσκο βούτυρο , μαρμελάδα ροδάκινο και κομματάκια από ώριμα ροδάκινα. Έχεις απόλυτο δίκιο!! Η ζύμη έγινε τραγανή και ήταν πλημυρισμένη από το άρωμα του βουτύρου!! Διόρθωσα ελαφρώς και τη συνταγή.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιωργη μου, γιατι προτιμας την μαργαρινη στη ζυμη αντι για βουτυρο; Το βουτυρο δεν κανει την ζυμη πιο μπισκοτἐ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αχτύπητο γλυκάκι και μάλιστα με μαρμελάδα φράουλα και φρέσκιες φράουλες, θα λιποθυμήσω η λιγούρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραία συνταγή. Ποτέ δεν έτυχε να φτιάξω Πάστα Φλώρα. Thanks for sharing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν