ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

6


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό νουα σε δίχτυ
3 μεγάλες πατάτες
λίγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα πικάντικη
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες και κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι
καρύκευμα για χοιρινό
ρίγανη
δενδρολίβανο
μουστάρδα
κρασί SAMOS VIN DOUX
λεμόνι
λάδι


Επί τω έργω
Πλένουμε καλά το κρέας.
Το τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και το πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα.
Κόβουμε τη μισή πιπεριά και τη γραβιέρα σε μακρόστενες λωρίδες και τις τοποθετούμε μέσα από το δίχτυ γύρω γύρω από το κρέας.
Βάζουμε και τις σκελίδες από το σκόρδο.
Διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο κρασί και το περιχύνουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο δενδρολίβανο.
Βάζουμε το κρέας με τη λαδόκολλα στη γάστρα και γύρω γύρω τις πατάτες.
Κόβουμε την υπόλοιπη πιπεριά σε κύβους και τη ρίχνουμε πάνω στις πατάτες .
Προσθέτουμε ½ κούπα λάδι κι άλλο τόσο νερό.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο (170 C) για 1,5 ώρα περίπου.

Τόση ώρα θέλει να κρυώσει και το GOLDEN SAMAINA που βάλαμε στο ψυγείο!!!

Ευτυχώς που πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες…

6 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Εγώ αν έχω αυτό το κρασί δε θέλω τίποτα άλλο!!!όχι πως δεν μ'αρέσει το φαγητό!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι θα τιμήσω και τα δύο, κρασί και φαγητό!!
    Μην αφήσω παραπονεμένο κανένα από τα δύο δηλαδή;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμμαθητά μου, υποκλίνομαι !!
    απίθανη η παρουσίαση, υπέροχη η συνταγή και επίσης η πρόταση του κρασιού. Είδες βρε παιδί μου, το εχει η κλάσση μας φαίνεται να είμαστε μερακλίδες !!!!!

    φιλια πολλά-πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγώ σαν την ΕΛΕΝΑ θα καλοφάω φαγάκι θα πιω και κρασάκι είναι να αφήνω τέτοιες λιχουδιές; επιασε και ψύχρα καιρός να μαζευτούμε και λιγάκι μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα ποτύρι κρασί θα το πιώ και γώ με έναν καλό μεζέ !
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ξανθή
    @ΕΛΕΝΑ
    @Maria B.
    @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    @dhmhtra
    Κοπελιές, θα ξεκινήσω λοιπόν κι εγώ το κέρασμα από το κρασάκι που είναι απίθανο σε πάρα πολύ καλή τιμή και θα σας τρατάρω κι ένα μεζεδάκι, τόσο λίγο, να μη χαλάσετε και τη σιλουέτα σας :))
    Φιλιά σε όλες
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν