Tiramisu | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Tiramisu

30
tiramisu3_cucina
ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ

Υλικά
200 γρ τυρί Mascarpone
200 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη άχνη
24 μπισκότα savoiardi (βλ. σχόλιο FoodJunkie)
6 φλιτζάνια καφέ espresso
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα


Επί τω έργω
Βάζουμε το τυρί και την άχνη στον κάδο του mixer και το χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σαντιγί.
Αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στον κάδο το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε χαλαρά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν κρέμα.
tiramisu_colaz_cucina
Ετοιμάζουμε τον καφέ, προσθέτουμε τη μαστίχα και βρέχουμε στιγμιαία μέσα στο υγρό τα μπισκότα κι από τις 2 πλευρές προσέχοντας να μη μας λιώσουν.
tiramisu3cut_cucina
Βάζουμε 2 μπισκότα στο ποτήρι και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
Βάζουμε ακόμα 2 μπισκότα και πάλι κρέμα.
Γαρνίρουμε με κακάο σκόνη και σερβίρουμε στο ποτήρι
tiramisu_cucina
Με την πρώτη κουταλιά … πέφτουμε ξεροί!!!

30 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Πειραματίστηκα πριν 20 μέρες με μια συνταγή που βρήκα πάνω σε κουτί ζάχαρης για τούρτα (θέλοντας να κάνω έκπληξη για γενέθλια) αλλά δεν πέτυχε, κι έτσι τώρα θα φτιάξω το δικό σου γιατί έχω πεισματώσει να το φτιάξω.
    Κι ύστερα θα λέμε όπως, όπως κάνει λογοπέγνιο ο γιος μου ποιος θα φάει το τύρα και ποιος το μισού!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο φαίνεται. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε γιατί με ξεσήκωσες. Δεν έχω λικέρ μαστίχα, τι άλλο του ταιριάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο μου ξέρεις βέβαια τι μου έκανε εντύπωση!
    Το λικέρ μαστίχας!
    Κι ενώ προσπαθώ να φανταστώ πως δένει το άρωμά της με την γεύση του καφέ, έχω πέσει ξερή από την φωτό σου!
    Βάλε μεγάλο κομμάτι, να μου φύγει και η περιέργεια δηλαδή;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Yeşim
    Hoşgeldiniz Yeşim. Senin gibi sevindim. Atina'dan İyi akşamlar. Türk benim çeviri değil :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ξανθή
    Δοκιμασμένα πράγματα Ξανθή μου. Από τα 6 ποτήρια,(Σάββατο βράδυ το έφτιαξα), έχω διασώσει 1 στο ψυγείο :)
    Καλή επιτυχία και στο τιρα και στο μισού :))
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @big mama
    Εγώ να δεις που δεν είχα amaretto και κατέφυγα στη μαστίχα :)
    Ταίριαξε υπέροχα. Οπότε μη ζορίζεσαι :))
    Φιλιά
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΕΛΕΝΑ
    Λενιώ μου καλησπέρα. Τα είπαμε περί μαστίχας με τη mama παραπάνω. Εξ ανάγκης η χρήση αλλά ταίριαξε γάντι κι ακόμα παραπάνω. Ακόμα πιο μεγάλο;; Το μάτι δυστυχώς δε χορταίνει :))
    Πολλά φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλή η συνταγή... αμαρτωλό το αποτέλεσμα!!! Όμορφο το νέο περιβάλλον.. Με υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λευκή αμαρτία !!!
    αυτό είναι αγαπημένο γλυκάκι της μεγάλης μου κόρης, οπότε σε καμμιά 10ριά μέρες που θα επιστρέψει στο σπίτι θα το φάμε οι δυό μας, στους υπόλοιπους δεν πολυαρέσει
    το δικό σου έγινε λαχταριστό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ω! μας πεθανες!!! Ειναι το αγαπημενο μου γλυκο!!
    Με μαστιχα δεν το εχω δοκιμασει αλλά μου αρεσει πολυ που η συνταγη σου δεν εχει αυγα!!!
    Λεω να την δοκιμασω αν και δεν ξερω που θα βρω μασκαρπονε; θα παω να δω στον ΑΒ ισως εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα.
    Δεν εχω κάνει ποτέ το γλυκό αυτό σε ατομικά μπολ η ποτήρια.Πολύ καλή η ιδέα,είχα πάντα πρόβλημα πως να το σερβίρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βρε βρε τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωί πρωί...

    μμμμ... άψογο!!!!

    αύριο κιόλας!!!!

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρωί πρωί με γλύκανες για τα καλά. Θα έχω μια γλυκιά ωραία μέρα.
    Να' σαι καλά Γιώργο.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Νίκη
    Επιτέλους!!! Μετά από τόσο "κόπο" και "βάσανα" που πέρασα για να το ξαναστήσω, πήρα τις πρώτες μου ευχές!!!
    Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλορίζικα :)
    "Ο λόγος σου με χόρτασε και το ... γλυκό μου φάτο" :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    "Είσ' αμαρτωλή ..." διατείνεται ένα άσμα της εγχώριας jazz σκηνής :))
    Άφοβα υποκύπτουμε στον πειρασμό της πρώτης κουταλιάς. Μετά ...ξανα-υποκύπτουμε ;)
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @πουαντερι
    Λοιπόν, δεν ήθελα να κάνω διαφήμιση, αλλά από το ΑΒ το πήρα κι εγώ :)
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επειδή είμαι λίγο σπαστικιά, τα μπισκότα ονομάζονται savoiardi στα Ιταλικά και Biscuits à la cuillère στα Γαλλικά. Ωραία η συνταγή και πολύ.. Light! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @dhmhtra
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Καλορίζικη η 2η έκδοση (και στις 100!!)
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @"ζαχαρούλα.."
    «dictum factum» που θα πει: "Αμ΄ έπος αμ΄ έργον", δηλ. "ατάκα κι επι τόπου" :)
    Καλή σου μέρα
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Λίνα
    Κάθε μέρα σου να είναι γλυκιά, όπως η σημερινή :)
    Φιλιά
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @FoodJunkie
    Έχεις απόλυτο δίκιο Ιωάννα!! Βασίστηκα σε μια πρόχειρη αναζήτηση και την πάτησα :)
    Ήδη αποκατάστησα την ορθογραφία του όρου.
    Σ' ευχαριστώ πολύ!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι το μοναδικό γλυκό που δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω παρά μόνον όταν τελειώσει! Και η εκδοχή χωρίς αυγά εννοείται οτι με τρελλαίνει γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι η πρώτη συνταγή γλυκών που έμαθα στην Ιταλία και απο τότε τρώώ το τιραμισού.Δοκίμασε και την παρακάτω εκτέλεση cucina :)

    Υλικά
    ½ lt φρέσκια κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
    4 κρόκοι αυγού
    250 γρ τυρί μασκαρπόνε
    1 μεγάλο πακέτο σαβουαγιάρ
    5-6 διπλούς καφέ εσπρεσσο
    σκόνη κακάο
    1 σφηνάκι λικέρ Marsala

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε ξεχωριστά τους κρόκους προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να ανακατευτούν καλά.Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύεται μέχρι να γίνει μια κρεμά πυκνή και ομοιογενής.Τα υπόλοιπα τα ξέρεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Λίλα
    Έχεις απόλυτο δίκιο!! Καμιά "ενοχή" δε μπορεί να σε σταματήσει :)
    Είναι γλυκειά η "αμαρτία" :))
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Και λοιπόν;E allora?
    Καλώς ορίσατε :)
    Έχεις δίκιο για τη συνταγή! Οι κρόκοι ήταν όμως η αιτία που δεν τολμούσα την αυθεντική!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την εκδοχή :)
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ιιιιιιιιιιιιιιιι! Γιατί μπαίνω τέτοια ωρα εδώ; Γιατί; Γιατί; Και χωρίς αυγά; Μπράβο Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Όσα φέρνει η ώρα δε φέρνει ο χρόνος" ή "Ηθελέστα και παθέστα" Κική μου :))
    Σ' ευχαριστώ πολύ!
    Καλή σου μέρα
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν