Κουλούρια Βανίλιας | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Κουλούρια Βανίλιας

29
koulourakia vanilias3 cucina

Παρέλαβα μόλις χθες τους λοβούς βανίλιας που αγόρασα από το ebay και βάλθηκα να τους χρησιμοποιήσω αμέσως. Είναι εκπληκτικό το άρωμά τους!! Να φανταστείτε, μύριζαν (ευωδίαζαν) έξω από τη συσκευασία τους με εκείνο το φίνο άρωμα που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις βανιλέτες των σούπερ μάρκετς.
Ο πωλητής, μου τις έστειλε σε χειροποίητη εξωτερική συσκευασία, σε πάνινο σακουλάκι, με προστατευτικά καλύμματα πλαστικού εγκλωβισμένου αέρα και σφραγισμένες συσκευασίες εσωτερικά, με ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
Οι διευθύνσεις αποστολέα και παραλήπτη ήταν γραμμένες με στυλό.
Η δε τιμή τους για 20 μεγάλους λοβούς και 3 δώρο με τα έξοδα αποστολής : 6,00 €, όταν στην αγορά πουλιούνται 1,50 € / τεμ !!!




Υλικά
230 γρ. βούτυρο φρέσκο
½ στικ (λοβός) βανίλιας
40 γρ. φρέσκο γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
500 γρ αλεύρι μαλακό
3 γρ μπέικιν πάουντερ
180 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό για το άλειμμα (δεν το έβαλα, χρησιμοποίησα λίγο γάλα)

Επί τω έργω
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη ζάχαρη άχνη) στον κάδο του μίξερ με το φτερό, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
Στη συνέχεια πλάθουμε μισοφέγγαρα κουλουράκια.


koulourakia vanilias collage cucina

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με ρυζόχαρτο και τοποθετούμε τα κουλουράκια σε σειρές.
Τα αλείφουμε με αβγό (εγώ με γάλα) και τα ψήνουμε στους 180ο C, για περίπου 20 λεπτά.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


koulourakia vanilias5 cucina

Προσοχή : Δεν πρέπει να προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι εάν η ζύμη κολλάει, γιατί χάνουμε τη γεύση.
Επίσης, όλα τα υλικά, δηλαδή βούτυρο, αυγά, γάλα, πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συνταγή του κ. Τάσου Πρωτοψάλτη, αρχιζαχαροπλάστη


Update : Η ανάρτηση αφιερώνεται στην Penelope, λόγω Aroma Vanillias!!

29 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Πόσο μου αρέσει η βανίλια στα γλυκά και ειδικά σε μπισκότα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο εντυπωσιακά τα κουλουράκια σου, εντυπωσιακή και η τιμή που προμηθεύτηκες τα στικς, τα οποία τα πληρώνω ακριβούτσικα είναι η αλήθεια.
    Πραγματικά το άρωμά τους είναι το κάτι άλλο ομως!!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε τη διευθυνση απ΄όπου προμηθεύτηκες τους υπέροχους λοβούς?
    Δεν έχω ξαναπαραγγείλει από το ebay.Τα πήρες γρήγορα? Το delivery από ταχυδρομείο ή ταχυμεταφορική εταιρία και με ποιά χρέωση?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
    Πέρυσι μου έφεραν πάμφθηνους λοβούς από το παζάρι του Ντουμπάϊ και-δυστυχώς- τους κράτησα για την εξαιρετική στιγμή ...που ποτέ δεν ήρθε.Πρόσφατα που άνοιξα το βάζο τους βρήκα θεόστεγνους.Μάλλον είναι για πέταμα, τί λέτε???

    Λίζα Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία συνταγή είναι αυτή!! Με το που μπήκα με πήρανε τα αρώματα.
    Εγώ θα βάλω και φιλέ αμυγδάλου στα μισά.....γιατί μου αρέσει πολύ.
    Φιλιά καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι το Κρανίδι μύρισαν τα κουλουράκια σου. Τρελλαίνομαι για το άρωμα της βανίλιας και όντως η τιμή που βρήκες στο ebay είναι καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους και κάποιος που αγοράζει στην Ελλάδα βανίλια από το ebay. Έχω βαρεθεί να το λέω... Για να σου κρατήσουν καιρό (εγώ τους έχω 1.5 χρόνο) θέλουν πολύ καλό κλείσιμο σε σακουλάκι πλαστικό σφιχτά για να μην ξεραθούν. Αφού χρησιμοποιήσεις ένα λοβό, ξέπλυνέ τον και βάλε τον σε ένα μπουκάλι με ρούμι λευκό ή βότκα. Μετά από λίγο, όταν θα έχουν μαζευτεί περίπου 50 και το χρώμα θα είναι σκούρο καφέ, θα έχεις σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ ευκολα και μυρωδατα τα κουλουρακια σου και εγω που ειμαι κουλουρτζου(ετσι με λεει η μαμα μου) τα θελω ολα!
    Πες μου λιγα για τις βανιλιες σου, δεν ξερω να ψωνιζω απο το EBAY νομιζα πως πρεπει να περιμενεις λιγο μεχρι την τελικη τιμη, κατι σαν δημοπρασια ειναι μου εχουν πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα!!
    Θα ηθελα αν ητανε ευκολο το ''link'' του σιγκεκριμενου προιον απο το ''ebay'' γιατι θελω ν' αγορασω και παροιομο προιον!!
    Ευχαριστω εκ των προτερων!!

    Βασιλικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Και λοιπόν;E allora?
    Ταιριάζουν τα γούστα μας ΚλΕa :) Βανίλια και μαστίχα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ!!
    Καλή σου μέρα και καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΕΛΕΝΑ
    Καλημέρα Λενιώ μου.
    Σ' ευχαριστώ πολύ!! Έχουν φανταστικό άρωμα. Παρέλαβα τη συσκευασία στο γραφείο και μύριζε από μακριά, παρόλο που ήταν κλεισμένοι (οι λοβοί) σε αεροστεγή συσκευασία!!!
    Φιλιά
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Λίζα Σ.
    @πουαντερι
    @Βασιλικη.
    Καλή σας μέρα κορίτσια :)
    Ακολουθούν οδηγίες προς ναυτιλλομένους :
    Στο ebay ψωνίζω τα τελευταία 3 χρόνια.
    Οι τρόποι για να ψωνίσεις είναι 2.
    Ο ένας είναι αυτός που αναφέρει η "πουαντερι" δηλαδή δημοπρασίες. Έχω πάρει μερικά πράγματα έτσι.
    Ο 2ος τρόπος είναι να αναζητήσεις το προϊόν - αντικείμενο που θέλεις με την ένδειξη Buy it Now. Εφόσον σιγουρευτείς για το αντικείμενο, αναζητάς τη φθηνότερη συνολικά τιμή με τα έξοδα αποστολής στον τόπο κατοικίας σου. Πληρώνεις είτε με πιστωτική είτε με PayPal (best!!) είτε με άλλους τρόπους (έμβασμα, αντικαταβολή) εφόσον είναι αποδεκτοί από τον πωλητή.
    Εγώ ψωνίζω πάντα με PayPal γιατί εκτός των άλλων σου δίνει τη δυνατότητα ακύρωσης της πληρωμής σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την αγοραπωλησία.
    Τους λοβούς τους αγόρασα από εδώ!
    Ρίξτε όμως και μια ματιά εδώ!!
    Οι τιμές για τα τέλη αποστολής αναφέρονται για προορισμό την Ελλάδα.
    Όσο για τη φρεσκάδα, διαβάστε το σχόλιο της φίλης μου της Ιωάννας ( FoodJunkie) πιο πάνω.
    Ελπίζω να μη σας κούρασα με το σεντόνι !!
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Λίνα
    Μου έδωσες τρομερή ιδέα Λινάκι.
    Κι εμένα μου αρέσουν τα αμύγδαλα. Στην επόμενη λαμαρίνα :)
    Να είσαι καλά
    Φιλιά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Λίλα
    :)
    Χαμόγελο ευχαρίστησης!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ Λίλα
    Καλημέρα
    Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστω πολυ!
    Καλα και πληροφοριες μας δινεις τις οποιες ζητησαμε και θα μας κουραζες; Ε! θα ημουν αχαριστη πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @FoodJunkie
    Σου έχω πει πόσο καμαρώνω, κάθε φορά που σχολιάζεις εδώ;
    Πάρα πολύ :)
    Το κόλπο με τη βότκα εκπληκτικό.
    Σ' ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @πουαντερι
    Να είσαι καλά πουαντερι μου.
    Καλή σου μέρα και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργο,

    σ' ευχαριστώ θερμά για την αφιέρωση.
    Με το που διάβασα το τίτλο του post μπήκα τρέχοντας για να διαβάσω και τις λεπτομέρεις και είδα την αφιέρωσή σου. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.

    Οτι θα φτιαχτούν δεν το συζητώ καθόλου...Και πρέπει μάλλον να ακολουθήσω και τα βήματά σου για την αγορά των λοβών. Προσωπικά αγοράζω απο τα μπαχαράδικα της Ευριπίδου (όχι το διάσημο Μπαχάρ) αλλά τα άλλα που είναι εξίσου καλά και ίσως και καλύτερα.

    Ο αστεροειδής γλυκάνισος που πήρα πρόσφατα ευωδιάζει!! Και χθες το έβαλα και σε ψωμάκι και σε κέϊκ. Εξαιρετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Penelope
    Να είσαι καλά!!!
    Δε μπορούσα να μην κάνω τη σύνδεση, αφού το κύριο συστατικό της ανάρτησης βρίσκεται στον αρωματικό σου τίτλο :)
    Αλήθεια στην Ευριπίδου σε τί τιμές βρίσκεις τους λοβούς;
    Καλή σου μέρα και πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. De xerw ti na protothaumasw kai ti na ligoureutw...ta koulourakia h tis fwtografies ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΝΕΦΕΛΕΣ
    Διακρίνω μια υπερβολή στο σχόλιό σας :)
    Μου λείπουν οι βόλτες και το έχω ρίξει στη φωτογράφιση συνταγών :))
    Τα κουλουράκια απ ότι βλέπεις είναι εύκολα. Αν πάλι δυσκολεύεσαι και εξακολουθείς να τα λιγουρεύεσαι, να σου στείλω πακέτο!!
    Φιλιά σε όλους σας
    Καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. MΜμμμ! Μοσχοβολάνε ως εδώ! Τα φαντάζομαι με καφεδάκι ή τσάι!

    Στην Ν Αφρική βρίσκω βανίλιες σε εξαιρετική τιμή συσκευασμένες σε δοκιμαστικούς σωλήνες σφραγισμένους! Έχω σταματήσει την βανιλέτα χρόνια τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καμία σχέση το άρωμα το λοβού βανίλιας με την τεχνιτή που αγοράζουμε απ το ΣΜ. Φαντάζομαι το άρωμα που είχαν τα κουλουράκια σου. Πολύ όμορφη συνταγή. Θα δοκιμαστεί σίγουρα. Καλό Σαββατοκύριακο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μμμμμμ γιάμιιιιι μέχρι εδώ μυρίσανε :-)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φαντάζομαι το άρωμα τους θα είναι καταπληκτικό! Εγώ χρησιμοποιώ άρωμα βανίλιας υγρό, που μου στέλνει η φίλη μου από τον Καναδά! Έχει και αυτό το άρωμα του! Είχα πάρει μια φορά ένα λοβό βανίλιας και τον έχω ακόμη στο ντουλάπι, στο γυάλινο μπουκαλάκι του, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. στα κουλουράκια δε λέω ποτέ όχι, τώρα που μοσχοβολάνε φρέσκια βανίλια θα τα αφήσω, αν και δε βλέπω να προλαβαίνω, διότι όλοι οι κουλουρόπληκτοι κατέφθασαν εγκαίρως πριν από μένα.
    καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσο τους πήρες;;;;;; Εδώ σε μεγάλο σμ έχουν οι 2 λοβοί σχεδόν 6 ευρώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα!!!! Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις πως χρησιμοποιούνται αυτοί οι λοβοί; Μου τους έφεραν δώρο και δεν ξέρω τι να τους κάνω!!! Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα και από εμένα,
    θα μπορούσε κανείς να βάλει τη ζάχαρη άχνη μέσα στη ζύμη αντί από πάνω?

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα :)
      Υποθέτω πως "ναι"! Αρκεί να μη "σφίξει" πολύ η ζύμη...
      Δοκίμασε με τη μισή ποσότητα μέσα και την υπόλοιπη από πάνω!!

      Διαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν