~ Παγωτό Κεράσι ~ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

~ Παγωτό Κεράσι ~

22

«Έκλεψα» τ’ ομολογώ και ως γνωστόν «Αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστι αμαρτία»!!
 Θες ο υδράργυρος που έχει πάρει τα βουνά αυτές τις μέρες, θες η λαχτάρα στο βλέμμα, μόλις αντίκρισα το θέαμα ...υπέκυψα!!


Η Αλεξάνδρα έβαλε λεμόνι, εγώ προτίμησα κερασάκια ολοστρόγγυλα και ολόγλυκα!!! 

Κατά τα άλλα το εγχείρημα είχε υπέροχα αποτελέσματα και είπα να σας δροσίσω λιγάκι κι εσάς σήμερα, με τους 39ο C στο κεφάλι!!

"Κύριο, παγκωτό κεράσει;;" 
"Πού το κατάλαβες βρε; Ναι παγωτό κεράσι είναι!!!" 


ΥΛΙΚΑ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
150 γρ.ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 22%


1 χούφτα κεράσια
1 κτσ μαρμελάδα κεράσι


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Βάζουμε σε μπολ του mixer το γιαούρτι την άχνη και την κρέμα και τα χτυπάμε καλά για 5 λεπτά.



Ψιλοκόβουμε τα κεράσια (αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια!!!) στο multi, τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη

Για τις επόμενες 3 ώρες το βγάζουμε ανά μισάωρο και το χτυπάμε ελαφρά (6 φορές συνολικά),για να παγώσει ομοιόμορφα.



Σερβίρουμε το παγωτό με γλυκό κουταλιού βύσσινο, κεράσι, τριαντάφυλλο.

22 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Εγώ αύριο κεράσει (κεράσι) φράουλα χεχεχεχεχεχεχε
    Παίρνω και ένα μπολάκι :)
    Φιλιά
    Καλημέρεςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία συνταγή! Προσαρμόσιμη σε ότι έχεις. Κάνεις το βασικό παγωτό και προσθέτεις ό,τι σε εμπνέει!
    Τέτοιες συνταγές μου αρέσουν πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνω υπομονή μέχρι να πάρω νέο ψυγείο γιατί με αυτό που έχω παγωτό γιοκ.
    Κι επειδή εγώ θέλω εύκολο αυτό θα το φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μας κεράσεις, κεράσι?
    Μμμμμ...παγωτό, το αγαπημένο μου γλυκάκι ακόμα και τον χειμώνα!!!
    καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τόσο εύκολα είναι τα παγωτά; Θα φτιάξω και εγώ τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ θέλωωωωωωωωωωω... τώρα όμως!!!

    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κεράσει μπόλικο έτσι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελειώσαν τα κεράσματα??
    Για να πάρω όσο περίσσεψε ρωτάω;-)
    Έγραψες πάλι Γιώργο μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιχουδιά το παγωτάκι Γιώργο, αλλά εμείς εδώ κρυώνουμε πάλι...αλλά που θα πάει θα καλοκαιριάσει και δω.
    Πολλα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργο έμεινε καθόλου ή το φάγατε όλο!!! Τέτοια ώρα αλήθεια εγώ τι να κάνω!!!
    Αλλά και αύριο μέρα είναι και θα το φτιάξω.
    Ευχαριστώ για την συνταγή. Να 'σαι καλά.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο,το παγωτό σου δείχνει λιμπιστικό. Εχω εξαιρετικές συνταγές για γρανίτες και παγωτό που βγαίνει υπέροχο από την παγωτομηχανή. Αν ενδιαφέρεσαι θα τις γράψω. Χαίρομαι που επικοινωνούμε με αφορμή το παγωτό. Να είσαι καλά Νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ εύκολο το παρουσιάζεις και δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω παγωτό ποτέ! λες ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το κεράσι χαρά θα ήταν τόσο αναζωογονητικό σε μια καυτή ημέρα του καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ¨Αργησα να γράψω αλλά αυτό το παγωτό το σκέφτομαι από όταν το είδα!Θα κρατήσω τη συνταγή και τώρα που έχω παγωτομηχανή θέλω οπωσδήποτε να το κάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταπληκτικό παγωτάκι και πανεύκολο.Και λατρεύω τα κεράσια σε όλες τους τις εκδοχές.Σ' ευχαριστούμε για την συνταγούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Asteri
    @Βίκυ Κουμάντου
    @Ξανθή
    @kiki
    Ευχαριστώ πολύ!!
    Κερασμένα... ξεχασμένα :))
    Φιλιά πολλά
    Καλή σας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΝΑΤΑΣΑ
    @big mama
    @painter
    @γαστεροπλήξ
    Κεράσει κεράσει μπόλικο!!
    Για όλους έχει!!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ΕΛΕΝΑ
    @Benikos place
    @Λίνα
    Καλώς τους!! Και να τελειώσει ξαναφτιάχνουμε :) Εύκολο!!! Υπομονή Νικόλα.
    Φιλιά
    Καλη σας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ΝΙΚΗ
    Με μεγάλη μου χαρά σε υποδέχομαι Νίκη μου!!!
    Θα ήταν ευχής έργο να μοιραστείς μαζί μας τις συνταγές σου!!
    Περιμένω....
    φιλιά πολλά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Betty's Cuisine
    @Chef Chuck
    @Athina
    @erifili
    Είναι τόσο όμορφο και τόσο εύκολο όσο δείχνει!!!
    Ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά
    Καλή σας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στο κερασοπαγωτό λέμε ναι!!!
    Super! Καλό μήνα!=D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν