~ Όταν ο Μάγειρας Ζωγραφίζει !! ~ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

~ Όταν ο Μάγειρας Ζωγραφίζει !! ~

10




Η εταιρεία που δουλεύω εδώ στο Βερολίνο είναι αρκετά μεγάλη και ως εκ τούτου υπάρχει στο χώρο της δουλειάς εστιατόριο για τους εργαζόμενους. Η ποιότητα των φαγητών είναι σχετικά καλή και οι τιμές υποφερτές. Ο μάγειρας από πολύ καλός μέχρι κόπανος!!! Δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου βγάλει: θαύμα ή πατάτα....
Σήμερα λοιπόν μας πολυδιαφήμιζε το Τζαμαικάνικο Yerkhuhn!! (Κοτόπουλο ΓΕΡΚ).. το πήρα διστακτικά και λόγω του ότι η τιμή ήταν τσιμπημένη ... Αλλά είμαι περίεργος, διάολε, ήθελα να το δοκιμάσω να ξέρω...
Βάζω στο στόμα το πρώτο κομμάτι και μένω!!! ΠΟΙΗΜΑ!!! ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!! ΤΕΛΕΙΟ!!! έλιωνε στο στόμα και άφηνε μια γεύση από φρεσκοκαβουρντισμένο αράπικο φυστίκι, θύμιζε κρέας πέρδικας και φασιανού μαζί.
Η πρώτη σκέψη μου: Να μπω στο google να δω φωτογραφίες αυτού του πτηνού, μήπως και μπορέσω να το εκτρέφω μελλοντικά στη Σάμο!
Ψάχνω λοιπόν...τίποτα! μου έβγαζε άλλα παρεμφερή όπως φραγκόκοτες κλπ αλλά το ζητούμενο ΝΙΞ...
Άρχισα αναζήτηση στα αγγλικά ...και κάπου σκάλωσα: Jamaikan JERK chicken !!! ώπα, λέω, εδώ είμαστε!!! ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΑΪΚΑΝΟΥ ΚΟΠΑΝΟΥ!!!! ε ναι, αυτό εννοούσε και ο γερμανός μας μάγειρας το μετάφρασε, όπως ήθελε, και τόκανε νέο είδος πτηνού!!!
Έγινε όμως αφορμή να ανακαλύψω την Σάλτσα του Τζαμαικανού κόπανου, που είναι θαμάσια και σίγουρα αζίξει να δοκιμάσετε.



3



Η τζαμακαινική σάλτσα του κόπανου...

ΥΛΙΚΑ
Μισό φλυτζάνι ανάμικτα μπαχάρια (allspice berries)
Μισό φλυτζάνι καφέ ζάχαρη
6 με 8 σκελίδες σκόρδο
4 με 6 σκωτσέζικες πιπεριές (Scotch bonnet peppers)
Μία κούταλιά θυμάρι σε σκόνη ή αν έχετε σε φυλλαράκια.
δυό ψιλοκομμένα μικρά πράσινα κρεμμυδάκια
Μια κουταλιά κανέλα
Μισή κουταλιά τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Μια πρέζα αλάτι, πιπέρι
και δυο κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας.


3407974_987287fb85_b



ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αλέθουμε τα υλικά μας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα.
Αν μας βγεί λίγο στεγνό μπορουμε να προσθέσουμε σόγια κρεμυδάκια η πιπεριές.

Τα ανάμικτα μπαχάρια που προτείνει η αρχική συνταγή είναι μίγμα από σπόρους ενός φυτού σαν τη μυρτιά, το αντικατέστησα με το γνωστό μας μπαχάρι.


Koeh-239



allspice%20pimento


Όσο για τις σκωτσέζικες πιπεριές, οι γνωστές μας τσούσκες είναι μια χαρά.

Στη σάλτσα αυτή μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο ή χοιρινό) για 24 ώρες και μετά να το ψήσετε στο γκρίλ ή τα κάρβουνα. Η γεύση του είναι φανταστική.

Συνταγή και ανάρτηση από το Νικόλα (Benikos Place)!!

10 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Βρε Νικόλα, μέχρι να δω το όνομα τρόμαξα, είπα τι έγινε? ΄Μετακόμισε ο Γιώργος στην Γερμανία?? χα χα χαα!
    Λοιπόν, η σάλτσα πρέπει να είναι εξαιρετική, έχω μεγάλη περιέργεια να την δοκιμάσω!
    Θα προμηθευτώ τα υλικά και θα..... επί τω έργω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ είμαι πολύ περίεργη....θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή :))
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικόλα στο είπα οτι θα τα μπερδέψουμε τα κορίτσια με το gvarvakis :))
    Τέλος καλό όμως, όλα καλά!!!
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραια συνταγη για οποιον αγαπαει τις πιπεριες
    οσο για το μπαχαρικό μπορεις να βαλεις και σπόρους τις μυρτιας
    δήνουν ενα λεπτο αρωμα και μια πολυ ομορφη γευση στο φαγητό
    εγω τους βάζω και σε ψωμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε παιδιά λίγη κατανόηση, που να τα προλάβω όλα και να βάλω και το όνομα πανω πανω; έχω και δυο μωρά να θρεψω χαχαχαχα, ναστε όλοι καλά,ο Γίωργος τα copyright μου τα φυλάει. Πολλά φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν αστυνομικό μυθιστόρημα, που στο τέλος μαθαίνεις τον δολοφόνο! Χαχαχα! :))
    Λέω και εγώ! Ο Γιώργος μετανάστευσε?:))
    Ωραία η σάλτσα! Το Jamaican jerk spice πουλιέται εδώ στα μπαχαράδικα, είναι πολύ καυτερό! Ευχαριστούμε Νικόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικόλα, αυτή η σάλτσα θα είναι υπέροχη αλλά και καυτερή, εκτός κι αν βάλουμε πιπεριές γλυκιές για μας που δεν κάνει πολύ καυτερά.
    Φιλιά στα μωρά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είπα και εγώ!! Ο Γιώργος στην Γερμανία... από πότε!!! Μην τρελαθούμε!!
    Και στο τέλος να'σου ο Νικόλας!!
    Νικόλα φοβερή η συνταγή. Λατρεύω τα καυτερά και θα το δοκιμάσω.
    Τι κάνουν τα μωράκια σας;
    Φιλιά και στα τέσσερα κουκλιά σας.
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ μπερδεύτηκα. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!! Φιλιά στα συμπατριωτάκια μου. Νικόλα να σου ζήσουν τα μωράκια. Φιλιά σε όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θης ρεκιπε ης μακινγκ με χυνγρυ!
    Νεβερ χάδ Ξερκ σαυκη
    Υυμμ....
    Θανκ υου φορ σηαρινγκ μυ φριεντ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν