~ΡΑΒΑΝΙ (πειραγμένο)~ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

~ΡΑΒΑΝΙ (πειραγμένο)~

9

Συνήθως...για να μην πω πάντα, πειράζω λιγάκι τις αρχικές συνταγές. Μ' αρέσει να βάζω την δική μου πινελιά. Έτσι και αυτην την φορά πρόσθεσα αμυγδαλάκια για EXTRA γεύση, χυμό πορτοκαλιού για περισσότερη υγρασία, και amaretto στο σιρόπι για άρωμα.
Αααααννν και δεν ειμαι ο Παρλιάρος, μπορώ να πω οτι τα κατάφερα!!
Αν δεν με πιστεύετε.............ρωτήστε τον Γιώργο που τραταρίστηκε!!!!
Καλή γλυκιά εβδομάδα.

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσ. αλεύρι φαριν απ
6 αυγά ( χωριστά τα ασπράδια)
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
7 κτ. σπ. γάλα
1/2 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι
1 κτ. γλ. μπέικιν
1 πλ. τσ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι
2 και λίγο πτ.νρ. ζάχαρη
3 πτ.νρ. νερό
λίγο amaretto
120 gr βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα και τα αμύγδαλα.
Αφήνουμε τα υλικά να χτυπηθούν καλά για 5' και στο ενδιάμεσο χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά απο την μαρέγκα στο μείγμα του γλυκού, ανακατεύοντας απαλά για να μην χαθεί ο αέρας απο τα ασπράδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ( αυτό της photo είναι 23cm ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα με αντιστάσεις κάτω για 40' περίπου στους 170C.

Όσο ψήνεται το γλυκάκι μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφού ψηθεί, το χαράζουμε και σιροπιάζουμε, ζεστό γλυκό, ζεστό σιρόπι.

Καλή επιτυχία!!

9 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Μαρία αυτό το amareto στο σιρόπι, με πέθανε λέμε!!!
    Αφησε κανένα κομμάτι και για μας ο Γιώργος??
    Καλή και όμορφη εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή και γλυκιά εβδομάδα σαν το γλυκό σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με υπέροχη γλυκιά γεύση ξεκινά η εβδομάδα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ρωτήστε με λοιπόν!!!! Με ένα κομμάτι που κατάφερα μόλις και μετά βίας να δοκιμάσω, μπορώ να έχω άποψη;;; Έ; Μπορώ;;;
    Θα πω μόνο τούτο: Βυθίζονταν και βούλιαζε ηδονικά το δόντι μου στο "σώμα" του ραβανίου, ενώ το στόμα πλημμύριζε με γλύκα, γεύση από μυγδαλάκι και αρώματα amaretto...
    Πάντως είναι μεγάλη αδικία!!!
    Την επομένη το πρωί, βρήκα μόνο το ταψί πλυμένο στο πλάι του νεροχύτη :(
    Αυτά!
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μ'αρεσει που ήρθα και εγω φουριάτη να δοκιμάσω!!!!!!!!
    καλέ γιατί τα φάγατε όλα τα κομμάτια?? ήθελα πολύ να δοκιμάσω την εκδοχη με τα αμυγδαλάκια και τον χυμό πορτοκαλιού!!!
    δεν πειράζει όμως, θα φτιάξω ένα ταψί και θα το φάω όλο μόνη μου !!!!!!!!!!!!!

    γεια στα χεράκια μου Μαράκι !!

    φιλια πολλά στον george

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ μου άρεσε η ιδέα για το σιρόπι αλλά και το γλυκάκι αυτό είναι από τα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τα αγαπήμένα μου γλυκά που όμως φτιάχνω σπανίως λόγω θερμίδων.Καλύτερα πειραγμένο, σημαίνει και δοκιμασμένο και πετυχημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έφτιαξα κι εγώ για τη γιορτή του γιόκα μου σήμερα και δεν έχω λόγια να σας το περιγράψω! Εγινε τοσο αφράτο κι αρωματικό που μικροί και μεγάλοι δεν ξεκολάγαμε απο το ταψι!
    Ευτυχώς εμένα μου έγινε μάθημα το πάθημα του Γιώργου κι έβαλα διπλη δόση!
    Θα καθιερωθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν