ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

37


"Που τα΄χω ξαναδεί"?????
"Που τα΄χω ξαναδεί¨...... 


Μήπως σας θυμίζει κάτι η φωτογραφία?? Αν ναι τι να πώ? Μπράβο μου!




Λοιπόν κυρίες και κύριοι........τα έχετε δεί στο τελευταίο τεύχος του Στέλιου Παρλιάρου Γλυκές Ιστορίες.

Παραδέχομαι ότι του κ. Παρλιάρου είναι πιο κομψά από τα δικά μου αλλά βλέπετε δεν έχει τον δικό μου βοηθό που τα πέρασε όλα ένα retouche!!!
Από γεύση όμως είμαι σίγουρη πως είναι το ίδιο νόστιμα κι ας μην δοκίμασα τα δικά του! 
Θα σας το επιβεβαιώσουν και οι "αρμόδιοι" παρακάτω.

Υ.Γ. Ίσως είναι το πιο εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακότερο γλυκάκι που έχω φτιάξει για τις γιορτές:-))

 ΥΛΙΚΑ

330gr αμύγδαλα ασπρισμένα (τριμμένα στο multi σε σκόνη)
50 gr ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 ασπράδια αυγών
καρφάκια για στόλισμα
άχνη για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με το ασπράδι, το ξύσμα και τα 50gr άχνη. 
Φτιάχνουμε μια ας το πούμε ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια μισά μικρά (για το κεφάλι) και μισά λίγο μεγαλύτερα (για το σώμα).
Βάζουμε στα μικρά μπαλάκια 2 καρφάκια γαρύφαλλου για μάτια και ενα ανάποδα για μύτη. Πατάμε ελαφρά το κεφάλι πάνω στο σώμα να ενωθούν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15'.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ρολάρουμε στην άχνη και είναι έτοιμα!!!! 

37 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Τι καλά που είναι! Στην αρχή τα πέρασα για κουραμπιεδάκια..είναι που σήμερα θα κατσικωθώ να τα φτιάξω....έδωσε ο Θεός επιτέλους!

    Τέλεια και στο τσακ-μπαμ γίνονται!

    Μας βλέπω όλους για ανάλυση αίματος με τούτα και με κείνα στο τέλος....Ζήτω το ζάχαρο!!!!
    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι ωραία!! κι έλεγα τι να κάνω την πάστα αμυγδάλου που μου περίσσεψε από την κατασκευή του στόλεν. Είναι ακριβώς τα ίδια υλικά, να είσαι καλά!!
    Καλές γιορτές εύχομαι και πάνω απ'όλα με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά τα βλέπω εγώ,αφράτα και χιονισμένα! Και του χρόνου να είστε καλά!!!

    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ

    Τίποτα δεν πάει χαμένο!!
    Καλές γιορτές και σε εσένα:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Εφη

    χαχαχαχαχα δεν έχεις άδικο. Να πάμε όλοι στο ίδιο διαγνωστικό να μας κάνουν και καλύτερη τιμή!!
    Καλή επιτυχία στους κουραμπιέδες σου!!
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @irini

    Αν δεις τα πρωτότυπα θα καταλάβεις την διαφορά. Αλλά από γεύση είναι τέλεια!!
    Σε ευχαριστούμε πολύ!
    Καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @dhmhtra

    Χρόνια πολλά και σε εσένα Δήμητρα!!
    Ότι επιθυμείς για εσένα και όσους αγαπάς να πραγματοποιηθεί:-))
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είναι πολύ όμορφα και το χειροποίητο έχει μεγάλη αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πανέμορφα και σίγουρα πεντανόστιμα!!!
    και του χρόνου με υγεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφεντικό ειπε
    Χαίρετε!!!
    Εξαίρετη προσπάθεια ,comme toujours,φίλτατη Κυρία Μαρία Μας και ευγε
    διοτι για μια ακόμη φορά μας αποδείξατε οτι εκτός από μαγειρική
    δεινότητα,διαθέτετε φαντασίαν καθώς και ικανότητα θαυματοποιού!!
    Σας ομιλώ βεβαίως περί των αγαλμάτων των Νήσων του Πάσχα,ατινα
    καταφέρατε να μετατρέψετε σε εξαιρετικη εορταστική attraction και λιχουδιά !!!
    Εκ βάθους καρδίας σας ευχομαι Καλές γιορτές και κάθε χαρά και ευτυχία για το Νέο ετος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ειρήνη

    Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη. Συμφωνώ πως το χειροποίητο είναι πάντα προτιμότερο...όσο για την αξία του, ανεκτίμητη!!!
    Καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Taste Advisor
    Ευχαριστώ πολύ!
    Εύχομαι Χρόνια Πολλά με Υγεία & Ευτυχία σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    Ευχαριστώ!!!
    Και του Χρόνου με Υγεία για όλους!
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος

    Η αλήθεια είναι πως περισσότερο μοιάζουν με Moai αγάλματα, παρά με χιονάνθρωπους! Όμως είναι πιο γευστικά απο τα πρωτότυπα (και σίγουρα πιο μαλακά)!!!! Και να ΄θελα να τα πετύχω να τους μοιάζουν τόσο, δεν νομίζω να τα κατάφερνα!!
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια για ακόμα μια φορά.
    Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου Καλή Χρονία με Υγεία & ότι άλλο επιθυμείτε!! ( Αν και δεν θα χαθούμε. Θα φάμε και κανένα φαγάκι, γιατί με τόσα γλυκά, δεν το γλυτώνουμε το ζάχαρο)!
    Καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλεια είναι :)
    Πολύ ωραία και από εμφάνιση..Γεια στα χέρια σου.
    Και του χρόνου να τα ξανακάνεις.
    Καλές Γιορτές να έχετε..γλυκές και ευτυχισμένες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλα και γλυκα χριστουγεννα!!!!!!!!!
    Υπεροχα ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ωραιοτατα και πιστευω νοστιμοτατα
    καλες γιορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Μarion,
    Σε ευχαριστώ πολύ!!
    Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα, με υγεία και χαρά!!!
    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ειρηνη Σ
    Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου!!
    Εύχομαι Καλές Γιορτές και σε εσένα:-))
    Πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @mara

    Ευχαριστώ πολύ!!!!!
    Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά!!!!!!
    Καλημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσωπικά την έκδοση του κ. Παρλιάρου δεν την έχω δει, αλλά είδα την δικιά σου Μαράκι μου και είναι απόλαυση.
    Λέω να τα φτιάξω λοιπόν, για το όλο εφέ, μιας και από γλυκά πια ... δεν θα μας φτάνει μια εξέταση ζαχάρου που λέει και η φίλη Έφη.

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε σένα και τους ανθρώπους σου, ιδιαίτερα στον βοηθό σου, μιας και οι μέρες ανήκουν δικαιωματικά στα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Penelope
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου!
    Να τα φτιάξεις, είναι πολύ εντυπωσιακά ιδιαίτερα για τα πιτσιρικάκια.
    Καλές Γιορτές και σε εσένα. Να χαίρεσαι όσους αγαπάς!!!
    Καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πανέμορφα και τα παιδιά τα λατρεύουν!

    Καλές γιορτές να έχετε παιδιά , με υγειά και ευτυχιά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο επίσημος δοκιμαστής του blog και δηλωμένος λάτρης της αμυγδαλόψιχας, βύθισε με τεράστια λαχτάρα τα δόντια του στην τρυφερή "σάρκα" του λευκού αγαλματιδίου κι όταν τον πλημμύρισαν τα μύρια αρώματα, έκλεισε τα μάτια του και παραδόθηκε στην ηδονή της γεύσης :) Εξαιρετική η σύλληψη της ιδέας από τον κ Στέλιο, αλλά η εκτέλεση της παραγωγής είναι αυτή που μετράει!!
    Ο Oscar ωχριά μπροστά του Μαράκι :))
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Afroditi
    Καλές γιοτρές και σε σένα Αφροδίτη!!
    Ότι επιθυμείς να συμβεί στο 2011!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @gvarvakis
    ¨Αρμόδιε" τι να πω?
    Είναι που μάλλον έκλεισες τα μάτια γρήγορα και δεν τα θαύμασες πολύ!!!!!Μπορεί να υστερούν λιγάκι στην εμφάνιση αλλά η γεύση με δικαίωσε!(πάλι καλά)...Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια τα οποία έχουν και μεγάλη σημασία λόγω δοκιμής!!
    Καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι ωραία! Και του χρόνου! Ελπίζω να περάσεις υπέροχα στις γιορτές και ο νέςο χρόνος να φέρει ακόμη περισσότερα καλούδια στο μπλογκ και το τραπέζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @foodjunkie.eu
    Ευχαριστώ πολύ!!
    Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου Καλές Γιορτές & Καλή Χρονιά!! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απόλαυση ο sous chef σου! Άμα τον δανείζεις ακόμα καλύτερα! θα φτιάξουμε μαζί χιονανθρωπάκια!

    Φιλιά σας πολλά και του χρόνου με υγεία να ξαναφτιάξετε καινούρια αγαλματάκια...

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @kitchenStories
    Θα τον στείλω να σας μάθει τα μυστικά για τέλεια αγαλματίδια!!
    Φιλιά πολλά και απο εμάς!!!!!

    Καληνύχτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλές γιορτές, χρόνια καλά γεμάτα υγεία και ευτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Λίλα
    Χρόνια Πολλά!! Να περάσεις τέλεια με όσους αγαπάς!!!
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ όμορφα!
    Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλά δεν το συζητώ,τι ωραία χιονανθρωπάκια!!!Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @maria mas.
    Βρε πώς δεν το πήραμε είδηση;; Η ανάρτηση αυτή ήταν και η πανηγυρική μας :)
    Με τα χιονανθρωπάκια, η κουζίνα μας έκλεισε τα 100(post)!!!
    Να τα χιλιάσουμε λοιπόν!!!
    Όταν έφτιαχνα τη σελίδα αυτή είχα γράψει στην 1η ανάρτηση : "Βλέποντας και ... κάνοντας", που χωράει πολλές ...εξηγήσεις!! Είδα κι έμαθα πολλά όλο αυτό το διάστημα κι απέκτησα ακόμα περισσότερα! Απέκτησα εμπειρίες, γνώση, ευχέρεια, πείρα, συνεργάτες και φίλους. Φίλους που χάρη στη Βίκυ, μπόρεσα να γνωρίσω από κοντά και να επιβεβαιώσω όλα αυτά τα καλά που είχα σχηματίσει για τον καθένα. Η Κική στο 1ο σχόλιο που πήρα, 2 μήνες μετά το ξεκίνημα, επιβεβαίωσε το καλό της ποδαρικό και να που φτάσαμε μέχρι εδώ!!! Καλή συνέχεια να έχουμε :)
    Σας ευχαριστώ όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν