ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ CHOCO-MUFFINS | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ CHOCO-MUFFINS

18
Editorial
Σήμερα θα  ξεκινήσουμε τη μέρα και την εβδομάδα μας με καλωσορίσματα! Ένα καινούριο μέλος, μια νέα και νεαρή φίλη, έρχεται να μπει στην παρέας μας  και να μοιραστεί μαζί μας τις γαστρονομικές της ανησυχίες. Όταν μου ζήτησε χώρο στην κουζίνα μας, δέχθηκα με μεγάλη χαρά, μιας που είμαι απόλυτα σίγουρος για το ποιοτικό της γούστο, την ευαισθησία  και τις ικανότητές της!!
Ας υποδεχθούμε ζεστά (το απαιτούν και οι καιρικές συνθήκες) τη φίλη μας τη ratatui, κατά κόσμον Τζένη!!!
Καλώς όρισες  Τζενάκι!!!! Γιααα ... κάνε παιχνίδι :)

Αφού επιτέλους πιάσανε τα πρώτα κρύα, ώρα για λαχταριστά χιονισμένα κεκάκια. Το βασικό σε κάθε συνταγή muffin,για να έχουμε σίγουρη επιτυχία, είναι να χωρίζουμε τα στερεά από τα υγρά, ώστε να ομογενοποιηθούν σωστά και στην συνέχεια να τα ανακατέψουμε. Λοιπόν, τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή μας είναι:


ΥΛΙΚΑ

(Όπου ποτήρι, εννοούμε περίπου 220ml).
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1/2 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
1 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
3/4 ποτήρι ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.Σ. ξύδι
1/4 κ.γ. αλάτι
150 γρ. ξύσμα κουβερτούρας
3 κ.Σ. ινδοκάρυδο
2 κ.Σ. Samos Brandy
1 βανιλέτα


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Αρχικά όπως προαναφέραμε ξεχωρίζουμε τα στερεά από τα υγρά. Έτσι σε μια λεκάνη βάζουμε το λιωμένο βούτυρο,το αυγό, το γάλα, το ξύδι και το Brandy και ανακατεύουμε. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί πολύ, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Περιμένουμε δυο λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα εντελώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υγρά συστατικά της συνταγής μας. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, την βανιλέτα, το αλάτι, το ινδοκάρυδο και το ξύσμα κουβερτούρας και τα ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το στερεό μείγμα μας στο υγρό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Εάν έχουμε το ειδικό ταψάκι για muffin γεμίζουμε το ταψάκι μας. Αν όχι, παίρνουμε τις μικρές φόρμες αλουμινίου, τις αλείφουμε εσωτερικά με λίγο ελαιόλαδο για να μην μας κολλήσουν τα muffins και γεμίζουμε τα 3/4 της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Μπορούμε να ελέγξουμε κατά πόσο έχει ψηθεί, δοκιμάζοντας με μία οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει η οδοντογλυφίδα στεγνή, τότε το κεκάκι μας είναι έτοιμο. 
Αφού ψηθεί μπορούμε να το γαρνίρουμε λίγο από πάνω με ινδοκάρυδο. Τρώγονται πολύ ωραία ζεστά, συνοδευόμενα και με παγωτό Stracciatella αν θέλουμε. 
Μπορούν να διατηρηθούν ως και μια εβδομάδα, αρκεί να τα σκεπάσουμε με διαφανής μεμβράνη, αφού κρυώσουν, χωρίς να τα αφαιρέσουμε από τις φόρμες αλουμινίου. Επίσης, είναι ένα πολύ ωραίο σνακ για τα παιδιά μας για το σχολείο.
Καλή επιτυχία


Tip: Η συνταγή μπορεί να εκτελεσθεί και χωρίς καθόλου ινδοκάρυδο, για τους φανατικούς της σοκολάτας και να σερβίρουμε το muffin με γλάσο σοκολάτας.


Posted by ratatui

18 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Καλή βδομάδα και καλή αρχή στη νέα φίλη του μπλογκ και από εμας!Δε ξέρω πόσο νόστιμα είναι τα Muffin αλλά η φωτογράφιση είναι φανταστικη!!! Μπραβο και σιδεροκέφαλη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικη!!!!!!!! τέλεια φαίνονται τα muffin.
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσόρισες Τζενάκι,
    τέλεια η φωτογράφιση σου για τα μάφφινς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Καλή επιτυχία στην ratatui μου και της εύχομαι να κάνει όσο γίνεται περισσότερες νόστιμες συνταγές. Τώρα ας έρθουμε στα muffins, που ήταν καταπληκτικά και ξέρω τι λέω γιατί τα έφαγα όλα, ίσα που έμεινε ένα για την φωτογράφιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κρίνω από το δυνατό ξεκίνημα η φίλη μας η ratatui- Τζένη θα έχει πολλά να μας μάθει!
    Μου αρέσει πολύ και το φουντ στάιλιγκ του μάφιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο το κεκάκι, τέλειο και το λουλουδάκι!!!!
    Καλώς ήρθες στην παρέα μας και καλή γλυκιά σενέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαφινάκια τέλεια!
    Καλωσόρισες!
    Παραλείπω ινδοκάρυδο και τα φτιάχνω άμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρέσει πολύ το ινδοκάρυδο! Καλώς όρισες και καλή αρχή:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τέλεια!!!
    Ευχαριστούμε πολύ και Καλές γιορτές και στη νέα φίλη Τζένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολυ ωραια τα κεκακια θα κεραστω για να ευχηθω και εγω καλη αρχη και καλα μαγειρεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή βδομάδα, καλή αρχή στη Τζένη, πάντα τέτοιες νοστιμιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία και γλυκιά συνταγή! Καλό ξεκίνημα συνονόματη!!

    Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς τη Τζένη!
    Εκανε καλό και νόστιμο ξεκίνημα!
    Να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα , καλώς ορισε η Τζένη με τα λαχατριστά χιονισμένα κέικ της :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλώς ήρθες στην μπλοκοπαρέα μας Τζενάκι !!!! με μεγάλη μου χαρά θα κεραστώ απο το υπέροχο μαφινάκι σου βλέπεις είμαι και λατρης του ινδοκάρυδου !

    φιλια πολλά και καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μμμμ λουλουδομαφινάκια γιορτινά και χαρούμενα!

    Welcome Jeny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλώς την!
    Εντυπωσιακή είσοδος πάντως :))

    Οι φωτό όλα τα λεφτά... μπράβο για τα muffins αλλά κυρίως για το styling!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπημένοι μου φίλοι, καλημέρα σας..Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, αλλά έχω έναν μπέμπη 3 μηνών και όπως καταλαβαίνετε, εκείνος αποφασίζει για το πρόγραμμά μου...Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο που με έκανε μέλος στο blog του, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και την Μαρία του φυσικά και θα του στείλουμε και ένα κουτάκι με χριστουγεννιάτικα γλυκάκια φτιαγμένα από τα χεράκια μας, συνοδευόμενα από μία φωτογραφία του μπέμπη μας...

    Αγαπητέ Benikos place, σε ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή. Η φωτογράφηση οφείλεται στον σύζυγο nik pit, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία και γι αυτό το αποτέλεσμα ήταν καλό. Ελπίζω να φανώ αντάξια των σχολίων σου.Καλημέρα!

    Γεια σου Asteri.Αν φαίνονται μία φορά τέλεια, πίστεψέ με είναι εκατό φορές πιο νόστιμα όταν τα φτιάξεις..Δοκίμασέ τα!!

    Αγαπητή Μαίρη, σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Τα εύσημα της φωτογράφησης πάνε στο σύζυγο. Δοκίμασέ τα, δεν θα σε απογοητεύσουν!!

    Αγαπημένε μου, nik pit, σε ευχαριστώ και εσένα για το καλωσόρισμα..Πραγματικά είμαστε τυχεροί που άφησες ένα για την φωτογράφηση!!!!

    Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελική Ν. για το σχόλιό σου.Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ η μαγειρική, αλλά έχω ιδιαίτερη αγάπη στην ζαχαροπλαστική...Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των σχολίων σου.Καλημέρα

    Σε ευχαριστώ maria mas για το καλωσόρισμα..Ως καινούρια στο blog έχω πολύ απόθεμα όρεξης για δημιουργία...Καλά μαγειρέματα και σε εσένα...

    Καλημέρα Taste Advisor.Μάλλον είσαι λάτρης της σοκολάτας από ό,τι κατάλαβα...Ελπίζω να σου άρεσαν...

    Καλημέρα big mama.Αφού σου αρέσει πολύ το ινδοκάρυδο, μπορείς να προσθέσεις περισσότερο και μέσα στο κεκάκι αλλά και εξωτερικά,μειώνοντας λίγο το αλεύρι..Καλή επιτυχία

    Σε ευχαριστώ Dafni για τις ευχές σου.Εύχομαι να έχεις και εσύ καλές γιορτές και πάνω από όλα με υγεία..

    Ευχαριστώ Ειρήνη για τις ευχές σου.Σου εύχομαι να σου πετύχει η γλυκιά αυτή αμαρτία...

    Καλημέρα ΕΛΕΝΑ,σε ευχαριστώ για τις ευχές.Εύχομαι και σε εσένα καλές και νόστιμες δημιουργίες...

    Καλημέρα MyKitchenDiary,Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και μιας που πλησιάζει η γιορτή μας πρέπει να μπούμε για τα καλά στην κουζίνα...

    Σε ευχαριστώ πολύ dhmhtra για το καλωσόρισμα.Θα επανέλθω σύντομα,δριμύτερη..

    Σε ευχαριστώ Afroditi...Έρχονται και άλλες γλυκές συνταγές σύντομα...

    Καλώς σας βρήκα Maria B. Τώρα που ξέρω πως είσαι λάτρης του ινδοκάρυδου, μιας και είναι και ο άντρας μου λάτρης, θα σας προσέξω ιδιαίτερα...

    Γεια σου Ζ. Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.Έρχεται και συνέχεια...

    Καλημέρα Betty's Cuisine.Σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου..Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.Τα εύσημα της φωτογραφίας θα τα μεταφέρω στον σύζυγο!!Καλά μαγειρέματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν