~ Lets Pita Party !! ~
Έτσι και το φύλλο κουρού δε θα ξέφευγε από τη διαδικασία.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι
250 ml νερό χλιαρό
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. νιφάδες πουρέ πατάτας
1 κ.τ.γ. αλάτι
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. μαγιά σκόνη
Για τη λαδένια:
1-2 κρεμμύδια σε φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
2 κουταλάκια ρίγανη
Αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική και ομογενοποιημένη. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την καλύπτουμε με μια πετσέτα.
Την αφήνουμε για καμιά ώρα και μετά τη βάζουμε σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Τη σκεπάζουμε με τις φέτες από το κρεμμύδι και τη τομάτα.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι.
Ρίχνουμε πάνω από τη λαδένια το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 165ο – 180ο C για 45' περίπου. Μετά από λίγη ώρα το σπίτι μοσχομυρίζει.
Τραγανή γευστικότατη και μυρωδάτη εκπλήσσει ευχάριστα τους λιγότερο μυημένους!!!
Καλή Σαρακοστή!!
Πρόκειται για ένα πολύ απλό, εύκολο, οικονομικό και πολύ γευστικό γλύκισμα. Είναι και νηστίσιμο! Τα δοκίμασα για πρώτη...
Copyright @ una cucina
designed by Template Trackers Published.. Blogger Templates