Απριλίου 2010 | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

~ Ζεστό Καρβέλι της.. Ώρας ~


Όταν τα πράγματα "ζορίζουν", ο κόσμος καταφεύγει σε εκφράσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με … προϊόντα ζύμης!!
«Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι», ή
«Κάναμε το σκ@τό μας … παξιμάδι», ή
«Ελλαδάρα και ξερό ψωμί!!», ή
«Παλεύει για το ψωμί του», ή
«Εμείς ψωμί δεν έχουμε κι η γάτα πίτα σέρνει», ή
«Έχει να φάει πολλά ψωμιά ακόμη…», ή
«Λίγα είναι τα ψωμιά του…», ή
«Φάγαμε μαζί ψωμί και αλάτι!!», ή
«Εδώ ψωμί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη» κ.α.

Είχα που λέτε μαζεμένες κάποιες δοκιμασμένες συνταγές ζύμης και είπα να τις βάλω σε μια σειρά, λόγω της κρισιμότητας των ημερών που ζούμε. Σε κάποιους μπορεί και να φανούν χρήσιμες!! Για όσους ενδιαφέρονται όμως για κάτι παραπάνω, κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, το υπέροχο βιβλίο της φίλης μου της Κικής, που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα :)

~ Κέικ λεμονιού με ανθότυρο! ~


Της γιορτής το ΓΛΥΚΟ!
Εντάξει έχει μείνει μπισκοτογλυκό για κέρασμα, αλλά είπα να βάλω κι ένα φρέσκο ένεκα της ημέρας!! Πρόκειται για ένα κλασικό Lemon Ricotta cake (Sardinian) που βρήκα στο τελευταίο Gourmet της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ με την υπογραφή της Εύης Παπαδοπούλου. Πιστεύω κι εγώ ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Lemon cake όλων των εποχών!!! Το κουκουνάρι δε που πρόσθεσε η Εύη, του πηγαίνει όντως εκπληκτικά!!!
Μαχαιράκι, κόβετε και σερβίρεστε :)


~ Κεφτεδάκια κόκκινα στη γάστρα ~



Ένα φαγητό εντυπωσιακό σε γεύση και αρώματα. Σχεδόν ... γιορτινό. Στην αναγγελία του για πιάτο ημέρας, άπαντες στο σπίτι πανηγυρίζουν!!!



ΥΛΙΚΑ


Για τα κεφτεδάκια :
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (SARAKAS)
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι γαλέτα
1 αυγό
½ κτγ σόδα μαγειρική
1 κτγ ξύδι
1 φλιτζανάκι E.V. ελαιόλαδο (ΕΛΙΑ)
½ φλιτζάνι τριμμένη ξερή μυζήθρα
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
¼ κτγ μαστίχα ΧΙΟΥ τριμμένη


3-4 μέτριες πατάτες


Για τη σάλτσα:
3 ώριμες ντομάτες
½ κουτί κονκασέ
1 κτγ ντοματοπελτέ
1 κτγ ζάχαρη
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ σκελίδα σκόρδο
βασιλικό ψιλοκομμένο
ελάχιστο αλάτι
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη ξερή μυζήθρα



~ Chocolate Biscuit Devil!! ~ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ



Το απίστευτο - πανεύκολο αυτό γλυκό, το «ανακάλυψα» αν θυμάμαι καλά τον περασμένο μήνα σε κάποιο από τα blogs που παρακολουθώ (www.cibusi.gr!!!) και από τότε το έχω φτιάξει καμιά δεκαριά φορές!! Το μπολ αδειάζει με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά αυτό δεν είναι η χαρά του «μάστορα»;
Στη συνταγή που βρήκα, πρόσθεσα μονάχα λίγη μαστίχα σκόνη στη σαντιγί και λίγο κακάο στην επικάλυψη.






~ Πασχαλινά καμώματα ~



Καλώς καμωμένα και...καλοφαγωμένα!!


Υπέρτιτλος : "Στιγμές “ιστορίας” και “δόξας” στους 150ο C – 200ο C !!"


Εκτός όλων των άλλων, φτιάξαμε :