PAVLOVA | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

PAVLOVA

34

 
Μετά από "παραγγελιά"...έφτιαξα για πρώτη φορά αυτό το εύκολο ( ο θεός να το κάνει ) γλυκάκι!
Η δυσκολία του βεβαίως βεβαίως δεν βρίσκεται στην γέμιση, ( που απ΄οτι κατάλαβα ο καθείς κάνει του κεφαλιού του ) αλλά στην εν λόγω "χορεύτρια" μαρέγκα!


Το γλυκό αυτό πρωτοδημιουργήθηκε προς τιμήν μιας μπαλαρίνας ονόματι Pavlova κάπου στην Αυστραλία...κάπου στο 1927 και η μαρέγκα συμβολίζει την φουστίτσα της. Τα υπόλοιπα ( γέμιση ) ο θεός ξέρει! Όσον αφορά την γέμιση λοιπόν, τούτη την φορά....έκανα και εγώ του δικού μου κεφαλιού και δεν έβαλα μόνο σαντιγί αλλά την εμπλούτισα. Σιγά που θα την άφηνα έτσι. Αμ δε!!! 
Το αποτέλεσμα με δικαίωσε αφού δεν έμεινε ψίχουλο:-))

ΥΛΙΚΑ για τις 'χορεύτριες' μαρέγκες

180gr ασπράδι αυγού
180gr ζάχαρη κρυσταλική
180gr ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση

200ml κρέμα γάλακτος
200gr τυρί Philadelphia
1 κτ. σπ. άχνη ζάχαρη
1 κεσεδάκι φράουλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη για 15΄τουλάχιστον. Μετά γυρνάμε τον κάδο ανάποδα, ala Jamie Oliver style να δούμε αν είναι έτοιμη η μαρέγκα μας! Μην φοβάστε πιάνει.....στην χειρότερη περίπτωση θα το ξαναφτιάξετε!!   Αφού ετοιμαστεί λοιπόν ρίχνουμε λίγη λίγη την άχνη, ανακατεύοντας απαλά. Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ταψιά. Βάζουμε την μαρέγκα στο κορνέ και φτιάχνουμε στρογγυλές θηκούλες πάνω σε λαδόκολλα. Αν το καταφέρετε αυτό...θα θερμά μου συγχαρητήρια εκ των προτέρων!
Εγώ προσπάθησα και στην συνέχεια πήρα ένα ωραίο κουτάλι της σούπας και έφτιαξα φανταστικές, μοναδικές ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ θηκούλες! Τις "έσκαψα" και  λίγο στην μέση για να μπεί η κρέμα και μια χαρά γίνανε!! 
Μετά τις ψήνουμε στους 90C για 2 ώρες τουλάχιστον. Θέλει χαμηλή θερμοκρασία και πολλές ώρες για να ψηθούν, να στεγνώσουν εντελώς και να μην μυρίζουν αυγό! Σας το είπα εξ αρχής ότι είναι "εύκολο" γλυκάκι...

 Όσο ετοιμάζονται οι χορεύτριες, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την 1 κουταλιά άχνη. Μόλις πήξει, είναι έτοιμο. Πλένουμε τις φράουλες, κρατάμε τόσες όσες και οι μαρέγκες μας ( για decor ) και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε μέσα στην γέμιση. Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο και όοοοττττταααανννν ψηθούν και κρυώσουν οι μαρέγκες, γεμίζουμε και στολίζουμε με μια φραουλίτσα. Σερβίρουμε αμέσως!
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις μαρέγκες από την προηγούμενη ημέρα.
Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε κρέμα φράουλας και να περιχύσουμε το γλυκάκι μας. 
Και ορίστε..τελειώσαμε...έτοιμες οι χορεύτριες!!
Καλή μας όρεξη:)

34 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Αν κατάλαβα καλά δέχεσαι παραγγελίες??
    Αν ναι, ένα κουτάκι με χορεύτριες παρακαλώ!
    Ας είναι και μικρό!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λατρεύω αυτό το γλυκό!!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Μαρία εγώ θα το κεράσω στην Έλενα το κομματάκι μου, μ΄αρέσουν μόνο να τις βλέπω να χορεύουν!!!!χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν έχω τολμήσει να φτιάξω ποτέ, ακριβώς επειδή είναι πολύ "εύκολο", χαχαχα!
    Πολύ ωραίες τις έκανες τις χορεύτριες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα χορέψω κι εγώ/????? Υπέροχο, καταπληκτικό, απίθανο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ομολογω οτι απεχθανομαι τη μαρεγκα σε οτιδηποτε!οποτε μια χαρα αντιστεκομαι στην εν λογω χορευτρια...οι φωτο παντως είναι αντάξιες της καλλιτεχνιδος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΙΘΑΝΟΟΟΟΟ ΓΛΥΚΟ!ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!`
    ΦΙΛΙ Χ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. dancing with the stars λοιπόν, τις παίρνω και φεύγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι απο τα αγαπημενα μου γλυκα!ελαφρυ και πεντανοστιμο!φοβαμαι ομως να την φτιαξω..μου φαινεται δυσκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν τις έχω δοκιμάσει να τις κάνω ..αλλά τις τρώω πολύ ευκολα.
    Υπέροχες έγιναν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ την φοβόμουν και δεν καταπιανόμουν μέχρι που το έκανα το ατόπημα...Σούπερ σου έγινε!!
    Αντε και με δίσκο μαρέγκας τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα, μπορώ να αφήσω παραγγελία κι εγώ;; Γιατί αλλιώς δε με βλέπω ... χορευτή ή έστω καβαλιέρο :)
    Μπράβο σου Μαράκι και για τις φουστίτσες και για το περιεχόμενο!!
    Καλά θα ήταν να ξέπεφτε καμιά απ το γραφείο, μπας και μαθαίναμε τα ...βασικά :))
    Τελώ εν αναμονή!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ΕΛΕΝΑ
    Καλημέρα Έλενα! Για να δείς πως έχω τους φίλους μου. Στα ώπα ώπα!! Την επόμενη φορά, θα σου στείλω και εσένα το κουτάκι σου! Θα περιμένεις όμως κάμποσο....καθώς θα αργήσω να τις ξαναχορέψω τις κυρίες!!!!
    Πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Asteri
    Καλημέρα Αστεράκι!!
    Εγώ πάλι όχι, σιχαίνομαι το αυγό οπότε και τις μαρέγκες, αλλά περί ορέξεως....
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ξανθή
    Μαζί θα παρακολουθούμε τον χορό!! Το δικό μου θα το δώσω στο Αστεράκι. Να τα μοιράσουμε τα πράγματα!!
    Καλημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ mia maria
    Καλημέρα! Κοίτα να δείς...δεν είναι δύσκολο, απλά θέλει τρομερή προσοχή στο ψήσιμο. Αν όμως σ'αρέσει τόσο, τόλμησέ το! Θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις.
    Φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Λίλα
    Αμεεεε...και το ρωτάς! Βάλε τις πουεντ σου και έλα στο ρεσιτάλ μας!!
    Καλημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ cook
    Ευχαριστώ πολύ!! Είναι τρομερό "θέμα" η φωτογράφιση.
    Και εγώ το ίδιο! Αλλά τι να κάνουμε? Παραγγελία ήταν αυτή.
    Καλημέρες..βροχερές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ [handmade+art] x2
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Τελικά τα κατάφερα!!
    Καλή σου μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Taste Advisor
    Πάρτες και τρέχα γρήγορα, γιατί σε κυνηγάνε η Έλενα, η Αστέρη και 2-3 ακόμα!!
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ειρήνη
    Καλημέρα Ειρήνη!
    Όπως είπα και στην mia maria παραπάνω, δεν είναι δύσκολο καθόλου. Η μόνη δυσκολία είναι το ψήσιμο. Θέλει προσοχή στο ψήσιμο γιατί αν δεν ψηθούν καλά μυρίζουν αυγό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία δυσκολία. Πιστεύω ότι αξίζει να το επιχειρήσεις.
    Σε φιλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Μarion
    Καλημέρα!
    Να τις φτιάξεις και εσύ και να μοιραστούμε την εμπειρία! Να μου πεις πως σου φάνηκε!
    Φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Εφη
    Καλημέρα Έφη!
    Αν φτιάξω δίσκο μαρέγκας, πόσο πρέπει να τον ψήσω?? Κανά διήμερο??
    Θα το κάνω όμως. Θα το τολμήσω!
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ gvarvakis
    Παραπονιάρη συνάδελφε! Έφυγαν όλες οι χορεύτριες μαζί μου το τριήμερο, γι΄αυτό και δεν "χόρεψε" καμιά στο γραφείο! Επιφυλάσσομαι όμως, γιατί ζήλεψαν κι άλλοι εδώ μέσα!
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Me prolabes Giorgo! Se ligo tha mou xalasoun oi fraoules kai tha mou liksoun kai ta auga! To exo taksei to glykaki sta paidia stin proponisi, thelo, alla den prolabaino!!!! Mou treksane ta salia tora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ βρε παιδιά που άργησα θα μπω στο πρόγραμμα για το ταπεράκι μου ?? γιατί δεν με βλέπω να το φτιάχνω! δεν τα πήγα ποτέ καλά με τα μπαλετα - αν και έχω πληρώσει ούκ ολίγα χρόνια για την κόρη μου !!!

    χαράς το κουράγιο σου και γεια στα χεράκια σου Μαράκι μου !!!

    θα σας δούμε το Σάββατο ???

    καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και εγώ θέλω χορό!!!!!!! Θα τις φάω τούτες τις χορεύτριες..... θα τις τσακίσω...... σε ποιό χορό θα διαγωνιστούμε;;;;;;
    Όμορφες τις έκανες.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν το έχω φτιάξει ποτέ αυτό το γλυκό, αλλά έτσι όπως το βλέπω μου έρχεται να το φάω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ donkey and the carrot
    Καλησπέρα και καλό μήνα! Δεν είμαι ο Γιώργος αλλά η Μαρία. Δεν πειράζει όμως...το ίδιο είναι!! Αν το έχεις τάξει το γλυκάκι, πρέπει να το φτιάξεις για τα παιδιά. Μπορείς να ετοιμάσεις τις μαρέγκες απο προηγούμενη ημέρα ( όταν βρείς χρόνο) και να τις φυλάξεις σε μεταλικό κουτί. Η γέμιση είναι εύκολη και γρήγορη.
    Σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Σ\Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Maria B.
    Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!! Εννοείται πως προλαβαίνεις και εσύ για ταπεράκι..αλοίμονο!! Θα τα πούμε αύριο απο κοντά για τις λεπτομέριες της παράδοσης:)
    Καλό βράδυ..φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ
    Μαρία μου να το φτιάξεις! Έτσι για την εμπειρία. Αν τρώς τις μαρέγκες, αξίζει τον κόπο να το ετοιμάσεις!
    Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. χορεύετε ακόμα ή σχόλασε ο χορός...???
    εξαιρετική η Πάυλοβά σου Μαρία...από τα πιό εντυπωσιακά γλυκά...
    Καλό μήνα σε όλους και χιλιόχρονος κι από δω Γιώργο μας...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ SpIrToKoYto
    Προλαβαίνεις να κάνεις μια στροφή!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου στον Γιώργο. Θα του τις μεταφέρω.....αν και θα τις διαβάσει σίγουρα:)
    Πολλά φιλιά και καλό Σαββατόβραδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λατρεύω τους μπεζέδες και την πάβλοβα! Την επόμενη φορά, δοκίμασε να τους ψήσεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία για να μην σκουρήνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν