ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ντίρλα…. | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ντίρλα….

23
Το ντίρλα αναφαίρεται στο γεγονός ότι το φαγάκι μας περιέχει αρκετό κρασάκι!! Αν και εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου «του κρέατος», το συγκεκριμένο πιάτο μπορώ να πω πως το τιμώ δεόντως!!

Δεν θα πω πάλι το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι. Έχετε καταλάβει νομίζω πως δεν φτιάχνω τίποτα μπελαλίδικο πια!! 
Πάμε να βάλουμε κατσαρόλες στην φωτιά..

ΥΛΙΚΑ
½ kg χοιρινό για τηγανιά (έτσι θα το ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας, ξέρει αυτός) σε μεριδούλες
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
1 πτ. κρ. λευκό ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΣΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ. Θα καταλάβεις παρακάτω το γιατί:-)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι να κάψει. Πόσο λαδάκι??? Όσο να σκεπαστεί ο πάτος της κατσαρόλας και λίίίίίίίγοοο παραπάνω. Αφού κάψει ( και πριν αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί) ρίχνουμε με προσοχή το κρέας μέσα. Σε αυτό το σημείο αρχίζει να πιτσιλάει κολασμένα το άτιμο αλλά δεν μας νοιάζει γιατί εμείς δεν έχουμε καθαρίσει ε????? 
Μόλις ροδίσει από όλες τις μεριές, το σβήνουμε με το κρασί. Εκεί που βράζει το κρέας μας, σκύβουμε πάνω από την κατσαρόλα μας και παίρνουμε μυρωδιά…ΜΑΓΕΙΑ!! 

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη. ( Από το μέσα δωμάτιο ακούγεται το Νασάκι….. - μαμά τι μυρίζει έτσι??? Μου τρέχουν τα σάλια)!!
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά από τον οίνο, προσθέτουμε λίγο νεράκι (όσο να σκεπαστεί το κρέας) και βράζουμε. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε  μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με το λαδάκι του. 
Σερβίρουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας. Εγώ το προτιμώ με πατάτες τηγανητές χοντρές, για να τραβάνε ζουμάκι (ας αμπαβ). Το κουτσουνάκι μου το θέλει με μακαρόνια( ας ιν δε μιντλ πικτσερ)!. Πηγαίνει εξίσου τέλεια με πουρέ ή με ρύζι. Με ότι κι αν το σερβίρετε, είμαι σίγουρη πως θα το ευχαριστηθείτε ως την τελευταία μπουκιά!

Υ.Γ.Σε αυτό το σημείο (αφού το ευχαριστήθηκες) πας και καθαρίζεις τον χαμό!! Αμ τι νόμιζες?? Όλες οι απολαύσεις σ’ αυτή την ζωή, έχουν και ένα αντίτιμο… Φιλιά και εις το επανηδείν.

23 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Κι εγώ με πατάτες το θέλω...το αγγλικό τσακίζει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το χιούμορ,απαραίτητο συστατικό της συνταγής!!!!!Μπράβο καταφέρατε να με κάνετε να μου τρέχουν τα σάλια!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει η αντιμετώπισή σου! Δεν με λες ...στο γνωστό φροντιστήριο πήγες Αγγλικά???χαχαχαχχα!! Ζωγράφισες!!

    Αμ, το ντίρλα? Δεν πιστεύω να τρεκλίζει το παιδί και αύριο, ε???

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το κολασμενο πιτσιλισμα ειναι θανατος... εγω ειμαι με ενα πανακι στο χερι και καθαριζω... με ενοχλουν οι πιτσιλιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφεντικό ειπε
    Μπράβο Μαράκι Μας,Μπράβο!!!
    Γράφεις,σκίζεις,τσακίζεις και λερώνεις ολίγον τι...
    Οασις εν τη ερήμω τα "μαγειρέματα"
    σου,αν πεις δε οι αγγλικούρες...
    Προσωπικά θα πρόσθετα και μια μικρή
    κουταλιά αλμυρό πελτέ που σε βεβαιώ
    οτι ταιριάζει απίστευτα.Θα συνηγορήσει πιστευω και ο αγαπητός μου αρμόδιος,τον οποιο λησμόνησα να συγχαρώ για τα "Κυριακάτικα" του.
    Και για να μην το ξεχάσω..
    Επειδή πλέον τα αφεντικά αυτής της
    χώρας,"ελληνικά και ξένα" μας συμπεριφέρονται ως σε ???????,αποποιουμαι του δικού μου τίτλου
    "ευγενείας"..για να μην ντρέπομαι..
    Ασπασμούς εκ καρδίας
    Γιάννης Μένεγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χοιρινή τηγανιά είναι από τις αγαπημένες μου συνταγες!!! την έκανα πολύ συχνά ειδικά όταν ήμουν στο Λονδίνο φοιτήτρια γιατί ήταν πολύ γρήγορη συνταγή!! και την έκανα και λίγο πικάντική στη γεύση!!! Μήπως να θυμηθούμε λίγο τα παλιά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με πατατούλες και το δικό μου!
    Σούπερ σπέσιαλ η ντίρλα τηγανιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεζές από τις πρώτους η τηγανιά!!μια μερίδα παρακαλώ να την κατεδαφίσω.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και σκέτη τρώγεται άνετα η τηγανιά, με συνοδεία κρασακίου γίνεσαι ακόμα πιο ντίρλα.

    Καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιές και ένα ποτήρι κρασί...από το καλό στην υγειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το μεγαλείο της απλότητας πάλι παρόν σ' αυτή τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @
    σπάνια τηγανίζω πατάτες
    γιατί... λερώνει :)

    αυτό το υπέροχο όμως "ντίρλα"
    θέλει χοντροκομμένες πατατούλες !

    χαιρετώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαράκι,αν και δεν είμαι υπέρ των τηγανιών ( η τηγανιά - των τηγανιών )
    οφείλω να ομολογήσω πως μου έσπασες τη μύτη...
    ψηφίζω πατατούλες κι εγώ...
    μιά αμαρτία που θα κάνουμε,τουλάχιστον να την ευχαριστηθούμε...
    καλή εβδομάδα και στους δυό σας...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Autou tou eidous oi anarthseis tha eprepe na apagoreuontai kata tis meshmerianes ores otna o kosmos einai stis megales peines. Ntroph sas. Mono auto exo na po. Delivery kanete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκαμε! Πολύ ωραίο ιστολόγιο και λαχταριστές οι συνταγές σου! Αν θες πέρνα κι εσύ από μας μια βόλτα. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα μάι ντήαρ !!
    Αφού έφαγα (με τα μάτια) μια μερίδα με πατατούλες κατά την ημέρα της αναρτήσεως του ποστ, απόψε θα πάρω και μια με ζυμαρικό να δέσει το πράμα :)
    Γεια στα χεράκια σου τα θαυματουργά!!
    Να δω, τώρα από εκεί στα ψηλά, θα πετάς τίποτα προς τα κάτω;;;;;;
    Φιλιά πολλά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά πρέπει να είναι τέλειο!!!Εγώ θα φτιάξω πατατούλες τηγανιτές για εμάς και πουρέ για τον μικρούλη μου....Τέλειο φαίνεται!!Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hello from Chef Chuck, These dish is making my mouth water! I will have to try one day soon... Thank you for sharing :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν