Μαΐου 2011 | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Εύκολο γλυκάκι με φράουλες!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

Είναι η εποχή της φράουλας και μετά από μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού είπα να φτιάξω και κάτι ακόμα που σκεφτόμουν καιρό. Ένα γλυκάκι δροσιστικό και φυσικά εύκολο. Έγινε πολύ καλό και είπα να το μοιραστώ μαζι σας.
Πάμε να το ετοιμάσουμε λοιπόν

Κοτόπιτα της Ζωής

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση, σας παρουσιάζω σήμερα, τη Ζωή και τις συνταγές της!!!
Η Ζωή, η «Ζωίτσα» μας, εκτός από αγαπημένη φίλη, υπέροχη σύζυγος – μητέρα 3 αγοριών και άνθρωπος, τυγχάνει και φοβερή μαγείρισσα!!!  
Έχοντας δοκιμάσει πολλές φορές τις ανεπανάληπτες πίτες της, τα εξαιρετικά γλυκά της, την «έψηνα» καιρό τώρα, να βάλει κάτι στη σελίδα μας…
Η πολιορκία μου δεν απέδιδε καρπούς, μέχρι που πριν λίγο καιρό, λάβαμε πρόσκληση για δείπνο στο σπίτι τους!
Μέσα απ όλο το μαγικό κόσμο των εξαιρετικών γεύσεων που ξεδιπλώθηκε μπροστά μας, κατάφερα να «κλέψω» μερικά στιγμιότυπα τα οποία παρουσιάζω συνοπτικά στην εικόνα του κολάζ και αναλυτικότερα σε 3 αναρτήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα.
Η Ζωή μου έδωσε 3 συνταγές, «απολογούμενη» για τις όποιες αβλεψίες και μη κατανοητή αποτύπωση της δημιουργικής παρασκευής….
Εγώ νομίζω ότι είναι σούπερ!!!! Τι λέτε;;;

αγγουράκι γεμιστό & μυρωδάτο..


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Επιτέλους ο καιρός έφτιαξε και θα μπορούμε πια να καθόμαστε σε αυλές και μπαλκόνια και να χαλαρώνουμε τα βραδάκια συζητώντας, ακούγοντας μουσικούλα και πίνοντας κρασάκι. Να απολαμβάνουμε τα ολάνθιστα λουλούδια μας και τις νύχτες που μυρίζουν καλοκαίρι.

Πίτσα Soft 'n' Roll

Το αλεύρι και το ρύζι, είναι τα αγαπημένα μου υλικά. Όταν «ζοριστώ» προσπαθώντας να δώσω απάντηση στο «τι τρώμε απόψε;» είναι τα πρώτα που μου έρχονται αβίαστα στο νου. Έτσι λοιπόν και τις προάλλες, η απάντηση ήρθε αυθόρμητα και εύκολα : Κάτι, σαν πίτσα!!!! 
Ανυπομονώ», ήταν η πρώτη αντίδραση απ το Μαριώ μου… 
Στη θέα του τελικού αποτελέσματος κι ενώ ο αέρας είχε σκορπίσει μυρωδιές από νωρίς, η δεύτερη αντίδραση ήταν : «Ωωωωωωωω!!!!». 
Δεν άργησε πολύ και η δοκιμή, οπότε ήρθε και η τρίτη : «Μμμμμμμμμμ!!!!!!»

ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ ή ως κύριο γεύμα με συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό! Πάμε να το ετοιμάσουμε λοιπόν.