Τυροπιτάκια 7 αστέρων | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Τυροπιτάκια 7 αστέρων

20
Καλημέρα και καλό μήνα!!!
Σήμερα έχουμε να κάνουμε με stars :)
Τραγανά, "7νόστημα" τυροπιτάκια, μοναδικά σε εμφάνιση!!
Το σχήμα το πήρα από ένα περσινό επεισόδιο της εκπομπής "chef στον αέρα" ,με καλεσμένο το Γιάννη Μπαξεβάνη. 
Η ζύμη είναι πάνω κάτω αυτή που χρησιμοποίησα και για τα "Πιτάκια με Χαλούμι".
Η γέμιση ήταν έμπνευση της στιγμής και πάντα σε σχέση με τα υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο μου.
Τελικό αποτέλεσμα : Υπέροχη τραγανή τρυφερή μπισκοτέ ζύμη, με πλούσια εξαίσια γευστική γέμιση!!

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3 ½ κούπες αλεύρι
Φρέσκο φυσικό χυμό από 3 πορτοκάλια
1 σταγόνα εσάνς πορτοκάλι
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
50 γρ μαργαρίνη
¼  κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
350 γρ διάφορα τριμμένα τυριά (Έμενταλ, Κεφαλοτύρι, Μοτσαρέλα, Κασέρι Μυτιλήνης, Γραβιέρα Κρήτης, ξερό Ανθότυρο Κρήτης, Χαλούμι)
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
Λίγο γάλα
Πιπέρι

1 αβγό για επάλειψη
Σουσάμι - μαυροκούκι

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της ζύμης (αλεύρι μπέικιν αλάτι) με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
Γυρνάμε το διακόπτη του μίξερ στη μικρή ταχύτητα και ζυμώνουμε για 3 λεπτά με τους γάτζους.
Προσθέτουμε το άρωμα και το χυμό λίγο λίγο, μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης με ένα μεγάλο πιρούνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη (το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε τα πιττάκια μας).
Με τη βοήθεια του πλάστη τα ανοίγουμε σε μέτριο φύλλο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι στον πάγκο.
Βάζουμε στο κέντρο μικρή ποσότητα γέμισης και τα κλείνουμε ενώνοντας τις 3 πλευρές σε ισόπλευρο τριγωνάκι, με την ένωση προς τα πάνω.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα !
Αραιώνουμε το αβγό με λίγο νερό και το χτυπάμε με ένα μεγάλο πιρούνι
Αλείφουμε την πάνω πλευρά τους με το χτυπημένο μείγμα του αβγού και τα πασπαλίζουμε με  σουσάμι και μαυροκούκι
Τα ψήνουμε για ~20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν!!!!!!

Το υπέροχο λαμπερό κόκκινο κρασί που τα συνόδευσε ιδανικά, ήταν δωράκι για τη γιορτή μου από τους φίλους μου Άννα & Δημήτρη και τα βαρέλια της μοναδικής στο είδος της : "Ταβέρνα Λελούδας"!! 

20 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Καλημέρα Γιώργο και καλό μήνα!
    Τα τυροπιτάκια σου φαίνονται σούπερ!
    Σκίζουν σε εμφάνιση και πρέπει να είναι απίθανα και σε γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
    Αυτές οι φωτογραφίες σου είναι πολλών αστέρων πάντα!!
    Καλό Μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Γιώργο και από μένα.
    Αυτό το πορτοκάλι μέσα στη ζύμη (ο χυμός και η σταγονίτσα εσάνς) μου έκανε τρελλό κλικ!
    Πρέπει να είναι υπέροχα αν κρίνω και από τη γέμιση.

    Τέλειες οι φωτογραφίες σου και κρατώ τη συνταγή οπωσδήποτε.

    Καλή μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, αρκετά ιδιαίτερη συνταγή.
    Εκτός από το πορτοκάλι στη ζύμη, εντύπωση μου έκανε και το μπέικιν πάουντερ στη γέμιση!
    Την κάνει πιο αφράτη, γι' αυτό το βάζουμε?
    Φαίνονται νοστιμότατα όπως και να 'χει, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7 ατέρια και άλλα 7 (για να γίνουν γαλαξίας) για την ζύμη, που σαφώς είναι όλα τα λεφτά :-))
    Καλό μήνα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως τα λέει ο καλός συνάδελφος είναι τα πράγματα. 7νόστιμα και πανέμορφα! Και το γνωρίζω διότι δοκίμασα βεβαίως βεβαίως:)) Τι να σας κάνω που δουλεύετε αλλού??? Εεε???? Μπράβο Γιώργο! Περιμένω το επόμενο κέρασμα μου..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!!!!!!!!! Υπέροχα τα τυροπιτάκια σου!!!!!!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και φιγουρατζίδικα και πεντανόστιμα με τόσα τυράκια, όσο για τη ζύμη τη θυμάμαι από την άλλη φορά, μου έχουν μείνει απωθημένο τα προηγούμενα!!! Πρέπει να τα φτιάξω !!!μιαμ...μιαμ!!! Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ τι έχω πάθει! Φανταστικά είναι και πολύ εμφανίσημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα Γιώργο!!!
    Υπέροχα είναι μπράβο σου, εξαιρετική παρουσίαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπως πάντα είσαι άψογος!
    Εμφάνιση, εκτέλεση, παρουσίαση, μοναδικά!!
    Καλό μήνα Γιώργο μου, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και πεινάωωωωωωωωωω....!!! μμμμ!!!!

    καλό μηνα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Bravo Giorgo...poli nostimo fainoun kai h photos sou telia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το φύλλο φαίνεται τραγανό και στις φωτογραφίες Γιώργο.
    Πράγματι αστεράτα τυροπιτάκια.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ohhh....te han quedado hermosas y sabrosas me encantan y su pastel de chocolate es una tentación,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και εμφανισιακά, και γευστικά δείχνουν 7 αστέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το σχέδιο είναι φοβερό ... κατι παθαίνω με κάτι τέτοια ... θα το αναπαράγω ! Δε η συνταγή όλα τα λεφτά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Γιώργο!
    Μου άρεσαν πολύ τα τυροπιτάκια σου, ιδιαίτερα η ζύμη την οποία θα δοκιμάσω. Ερώτηση: σου έγινε τραγανή και μπισκοτένια; Αν ναι θα είναι θαύμα! Εξαιρετικές και οι φωτό σου!
    Μπράβο σου που λες από πού αντλείς ιδέες, το εκτιμώ πάρα πολύ!
    Έτσι για την Ιστορία: το σχήμα τους θυμίζει τα Αραβικά τυροπιτάκια που τα γεμίζουν με ένα μαλακό Αιγυπτιακό τυρί. Με τον ίδιο τρόπο τα κλείνουν, συμμετρικά και τριγωνικά ή πολλές φορές "τραβάνε" την μία ακμή.
    Σε ευχαριστώ, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δείχνουν και "μυρίζουν" απίθανα. Θα τα δοκιμάσω εδώ στη ΝΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν