ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

35
   

    Είναι μια πίτα που όποτε την έχω κεράσει....μετά κερνάω και χαρτάκια με την συνταγή της!

    Είπα λοιπόν να την μοιραστώ και μαζί σας και να στέλνω τους υπόλοιπους στο blog να την βρίσκουν για να γλυτώνω και εγώ την συνταγογράφιση!!

    Είναι τρομερά νόστιμη. Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι κρεατόπιτα και την έχουν φάει και κάποιοι που "σιχαίνονται" τα μανιτάρια....και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ..!!  Αμέεεε κάνω και τέτοια :-)

    Πάμε να την ετοιμάσουμε....

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ( την συσκευασία που περιέχει 6 φύλλα )
2 μεγάλες συσκευασίες λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλομοκκένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
6 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες (προεραιτικά) 
300 gr ανθότυρο
3 μεγάλες μπάλες motsarela
1/4 κτ. γλ. κάρυ
αλάτι - πιπέρι
3 αυγά
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κανονικά...(λέει τώρα) τα μανιτάρια ΔΕΝ τα πλένουμε αλλά τα καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι από τα χώματα που τυχών έχουν. Αυτά βέβαια τα λένε οι σεφ που έχουν τα "σκλαβάκια" στις κουζίνες για τις βρωμοδουλειές...
Τα συγκεκριμένα ΕΧΟΥΝ συνήθως....και είναι και μικρά σε μέγεθος οπότε δεν είναι και τόσο ευχάριστη η διαδικασία του ξεσκονίσματος. Αν όμως κάποιος θέλει..... καλώς να το κάνει! Εγώ μια χαρά τα ξεπλένω και τα αφήνω και στραγγίζουν σε ένα σουρωτήρι, μιας και συνήθως τα δικά μου "σκλαβάκια" έχουν ρεπό :)

Αφού τα έχουμε λοιπόν καθαρίσει με όποιον τρόπο....τα ψιλοκόβουμε με μεγίστη προσοχή μην {φάμε} και κανα δάχτυλο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 φλ. κφ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα και  το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μαλακώσουν μέχρι να εξατμιστούν τα νερά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μπέικον ( αν χρησιμοποιήσουμε)..

Νοστιμίζουμε με το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το ανθότυρο, τη motsarela σε κομμάτια και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 20x25 και στρώνουμε τα 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα. 
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα επίσης λαδωμένα εναλλάξ.

Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Στους δύσκολους ΄πελάτες΄ μας, λέμε πως είναι κρεατόπιτα... χεχεχεχε

Φιλιά πολλά σε όλους!

35 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Αγαπημενη πίτα εγώ δεν βάζω μέσα μπέικον όμως και το μυστικό μου μία κουταλιά μουστάρδα μέσα ..δίνει το..κάτι τις..Καλημερα όλη μερα φίλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ βάζω πάντα μπέικον. Μόνο αν μου βρίσκετε :)
      Είμαι σίγουρη πως θα της πηγαίνει πολύ και η μουστάρδα. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά αντί για κάρυ.
      Ευχαριστώ για το μυστικό !!!
      Καλό σας μεσημέρι!!!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία πίτα!!! Η προσθήκε κάρυ πρέπει να δίνει και λίγο εξωτική πινελιά, Αυτό με το πλύσιμο των μανιταριων και εμένα με προβληματίζει αλλά και εγώ τα πλένω και τα στεγνώνω σε μια καθαρή πετσέτα... ενίοτε τα τρίβω με ενα βρεγμένο πανί αλλά θέλει πολύ χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμη πίτα και όντως το κάρυ κάνει την διαφορά.
      Όποιος δοκιμάζει, προσπαθεί να εντοπίσει αυτή την ιδιαίτερη γεύση και εγώ διασκεδάζω μαζί τους :)

      Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Εμενα επειδη μου αρεσουν οι μπελαδες,ξεφλουδιζω τα μανιταρια!
    λαχταριστη η πιτουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα! ποιο φύλλο χωριάτικο έχει 6 μέσα? μπορείς να μου πεις?φαινεται πεντανοστιμη!!! γιαμι γιαμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα φύλλο που βρίσκω στο Βερόπουλο. Είναι στα ψυγεία που έχουν τα βούτυρα και τα γάλατα. Οχι στους καταψύκτες. Δεν θυμάμαι το όνομα μιας και δεν είναι επώνυμο προϊόν. Θα δεις πως έχει 2 είδη. Το ένα είναι τα λεπτά φύλλά κρούστας και το άλλο είναι το χωριάτικο φύλλο στο οποίο αναφέρομαι εγώ.

      Ελπίζω να σε βοήθησα Ειρήνη μου.
      Καλό σου μεσημέρι!!

      Διαγραφή
  5. Πολυαγαπημένη!!!
    Φιλιά σε όλη την παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά πολλ΄ακι από εμάς Ξανθούλα!!!!
      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχη!!!!!!!!!!!!!
    Δεν αμφιβάλω καθόλου για την νοστιμιά της.

    Οι φωτογραφίες από την προετοιμασία είναι εξαιρετικές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή!

      Είναι πεντανόστιμη. Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς :)

      Διαγραφή
  7. Τρελαινομαι για μανιτάρια!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oh la la!! Λατρευω μανιταρια,σιγα μην δε δοκιμασω αυτή με τόσες προδιαγραφές!...μη σου πω και αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δοκιμάσεις και να μου πεις!
      Περιμένω εντυπώσεις!!

      Διαγραφή
  9. Από τις λατρεμένες μου πίτες!
    Τελείως διαφορετικά την κάνω εγώ, αλλά μου αρέσουν πολύ τα υλικά που έβαλες, κάρυ και μοτσαρέλα, και θα την δοκιμάσω σίγουρα και έτσι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δοκιμάσεις Έλενα. Είμαι σίγουρη πως θα σε ενθουσιάσει !

      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Συμφωνώ με την Έλενα! Από τις πιο αγαπημένες πίτες! Η εκδοχή σου υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλλει κι αν καεί" λέει η γνωστή παροιμία εννοώντας προφανώς άλλα...
    Εγώ εστιάζω ειδικά στο πρώτο μέρος της, που έχει να κάνει με το "τρως" ή "δεν τρως"!!!!!!!!!!
    Λοιπόν κρίνω "ανεπίτρεπτη" τη μη προσκόμιση ικανών τεμαχίων εκ της πιτός επιτοπίως, για γευστική δοκιμή και εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων ;)
    ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!!!!!
    Οι δε φωτογραφίες σου για magazine!!
    Μπράβο Μαράκι
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραπονιάρηηηηη!!!!!
      Η συγκεκριμένη πίτα πήγε στο party του Νάσου, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έμεινε φυλλάράκι....
      Θα σου φέρω όμως την επόμενη φορά 10 κομμάτια να φας να το φχαριστηθείς επιτοπίως και να βγάλεις και εσύ ως αρμόδιος φυσικά τα συμπαράσματά σου :)
      Ευχαριστώ για το σχόλιο περί φωτογραφιών..!!! Βάζω τα δυνατά μου κάθε φορά!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα...

      Διαγραφή
  12. Φανταστική είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θέλω να τη δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δοκιμάσεις. Είναι εύκολη!!!
      Καλό σου μεσημέριιιι!!!!!

      Διαγραφή
  13. …Oτιδήποτε μαγειρεύει η Μaria Mas είναι πεντανόστιμο!!!... και όχι μόνο αυτά που έχω δοκιμάσει... μαγειρεμένα από τα χρυσά χεράκια της …αλλά και από τις συνταγές που μου έχει δώσει τηλεφωνικώς!!!...γιατί είχα την τύχη…αυτός ο υπέροχος άνθρωπος και μαγείρισσα … να είναι φίλη μου!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφεντικούλη μου με ξετρύπωσες και εδω????
      Καλώς ήρθες λοιπόν στο "μαγαζάκι" μας! Να μπαίνεις να παίρνεις ιδέες από εμένα και τον Γιώργο και για οποιαδήποτε απορία....ξέρεις.... τηλ. μου :)

      Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και ξέρεις πως και εγώ σε αγαπώ πολύ!!!

      Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Τέλεια πίτα! Και όντως ξεγελάει τους δύσκολους! Η γεύση των μανιταριών θυμίζει πράγματι κρέας!
    Μπράβο, Μαρία! Καλοφάγωτη!
    ΦΙλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ταν κι άλλη!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!
      Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  15. Εξαιρετική...αν μπορούσα να σας στείλω και λίγα άγρια μανιτάρια θα ήταν πολύ μεγάλη γευστική εμπειρία !
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θα ήταν λέει.....Είναι σαν να τα παρέλαβα όμως!
      Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα...Καλό σου βράδυ ...!

      Διαγραφή
  16. Τρελαίνομαι να τους ξεγελάω μέσα στο σπίτι, οι μισοί δεν τρώνε τα μανιτάρια οπότε μου έδωσες την ευκαιρία να τους κογιονάρω λίγο! Φιλιά Μαράκι, καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάξτην για τον λόχο σου και...χαμπάρι δεν θα πάρουν! Στο υπογράφω :)
      Καλό σου βράδυ Έφη!

      Διαγραφή
  17. Se ve muy exquisita con setas las adoro me encanta,saludos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν