ΚΟΡΜΟΣ με ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

ΚΟΡΜΟΣ με ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

11

Το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά και την θέση του δίνει στο αγαπημένο για εμένα φθινόπωρο. Ελπίζω να περάσατε όλοι ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Να ταξιδέψατε σε μέρη αγαπημένα, να κολυμπήσατε σε νερά ονειρικά και να γευτήκατε ότι καλύτερο. Να γεμίσατε τις μπαταρίες σας και να είστε τώρα πια έτοιμοι για όλες τις γνωστές σε όλους μας σκοτούρες του χειμώνα, όπως σχολεία, γραφεία, φροντιστήρια, ωδεία και όλα τα σχετικά :) 
Για να γλυκάνω τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου....του έφτιαξα ένα αγαπημένο γλυκάκι.Αν δω πως πάει καλά....θα φτιάξω και ένα στον Οκτώβριο :-) Είναι ένα γλυκό πολύ αγαπημένο στο δικό μου σπιτικό. Η διαφορά του είναι στο καραμελωμένο αμύγδαλο που του δίνει μια extra γεύση και μια ξεχωριστή φινέτσα! Είπαμε να τον καλοπιάσουμε τον μήνα όχι αστεία...

Πάμε λοιπόν να το ετοιμάσουμε....


ΥΛΙΚΑ

350 gr μπισκότα μιράντα
250 gr μαργαρίνη ( σε θερμοκρασία δωματίου )
250 gr κουβερτούρα
30  gr κακάο σκόνη
150 gr αμύγδαλα άψητα ξεφλουδισμένα
10 κτ. σπ. καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
50 ml κρέμα γάλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χοντροκόβουμε στο multi τα αμύγδαλα ( ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ) και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα καβουρντίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα προσέχοντας να μην μας αρπάξουν. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα.

Αδειάζουμε το μείγμα των αμυγδάλων σε μια λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη, στρώνουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα μπισκότα στην μέση και τα περιχύνουμε με το κονιακ.

Σε μπεν μαρι ανακατεύουμε την κουβερτούρα, την μαργαρίνη, την κρέμα γάλακτος και το κακάο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει όλο ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

Αφού έχουν κρυώσει τα αμύγδαλα...τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε πάλι στο multi όπου τα  θρυμματίζουμε αλλά ΞΑΝΑ προσέχουμε  να μην γίνουν σκόνη. Τα θέλουμε χοντροκομμένα. Τα ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα καθώς και το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με μια μαριζ να "λερωθούν" όλα τα μπισκότα και γεμίζουμε μια φόρμα με αποσπόμενη βάση Νο26. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά ( 3-4 ώρες τουλάχιστον) και μετά σερβίρουμε!


Εύχομαι καλή επιτυχία ( αν το προσπαθήσετε)...καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους σας!

Φιλιά πολλά..







11 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Ουαου!υπέροχο..έχει όσα υλικά αγαπώ!Θα το τσάκιζα τώρα ένα κομμάτι!Κάνω ..κοπυ..και υόσχομαι να το φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο γλυκακι Μαρια μου, ο μηνας σιγουρα ξεκιναει γλυκα!
    Καλη σεζον να ευχηθουμε, το δικο μου το καλοκαιρι δεν ηταν απο τα καλυτερα, ας ελπισουμε ο χειμωνας να μας παει καλυτερα!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό φθινόπωρο, με τέτοιες γλυκές γεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό Φθινόπωρο χωρίς σκοτούρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο! Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικός κορμός!
    Καλό Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν αναμονή μελλοντικής γευστικής δοκιμής, έρχομαι να υποβάλω τα σέβη μου ;)
    Λένε: "μια εικόνα, 1000 λέξεις".....
    Εδώ με τόσες όμορφες (εικόνες), εσύ έγραψες εγκυκλοπαίδεια!!!!!!!!!!!
    Γεια στα χέρια σου Μαράκι
    Καλό Φθινόπωρο βρε :)
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό φθινόπωρο Μαρία μου και καλή σχολική χρονιά για τον μικρό σου.

    Υπέροχος ο κορμός. Το καραμελωμένο αμύγδαλο κανει όλη τη δουλειά. Πεντανόστιμος

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλασικό γλυκάκι σε εξαιρετική παραλλαγή και υπέροχη παρουσίαση!
    Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Realmente es un pastel hermoso y muy delicioso con ver las fotos se me hace agua la boca,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν