Τα πιο τρυφερά Μπριός | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Τα πιο τρυφερά Μπριός

8

Τα έχω φτιάξει "άπειρες" φορές!! 
Τα υλικά πάνω κάτω τα ίδια. 
Αυτό που αλλάζει κάθε φορά, είναι ίσως λίγο οι αναλογίες.

Αυτή τη δόση, βγήκαν τα καλύτερα έβερ ;)

Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα

ΥΛΙΚΑ
400g Αλεύρι για τσουρέκι
200ml χλιαρό γάλα
30g Βούτυρο μαλακό
50 γρ. γάλα Ζαχαρούχο
1 ασπράδι αυγού
Λίγο αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κτγ μαχλέπι (προαιρετικά)
1/2 κτγ μαστίχα ΧΙΟΥ τριμμένη (προαιρετικά)

1 κρόκο αυγού για επάλειψη
παπαρουνόσπορος

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί (προσοχή χλιαρό έως 40οC!!!) και αδειάζουμε τη μαγιά και 1 κουταλάκι ζάχαρη.Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με τους γάντζους σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το ασπράδι του αυγού, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ζαχαρούχο γάλα.

Προσθέτουμε και τη φουσκωμένη μαγιά με το γάλα σταδιακά στο μείγμα και αφήνουμε να ζημωθεί για 15 λεπτά.

Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο ένα μεγάλο τάπερ (εσωτερικά), βάζουμε μέσα τη ζύμη,  σκεπάζουμε με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης κι από πάνω με το καπάκι.

Την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πιέζουμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.

Με τα κομμάτια της ζύμης φτιάχνουμε μπάλες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι.

Τις σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και μια πετσέτα και τις αφήνουμε για 20-30 λεπτά, να φουσκώσουν

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC με αέρα

Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με 2 κτΣ νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης

Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο

Ψήνουμε για 20΄ περίπου.


Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε

Πολύ τρυφερά, αρωματικά και σούπερ γευστικά!!!!

Τρώγονται πολύ ευχάριστα σκέτα, με μαρμελάδα, με μερέντα και με ότι άλλο σας κάνει κέφι... 

Tip:  Επειδή η ζύμη "ψιλο"κολλάει, βρέχουμε τις παλάμες μας με λίγο ελαιόλαδο και αποσπάμε το ζυμάρι από τον κάδο του μίξερ, αλείφοντας το γύρω γύρω!


8 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Υπέροχα και έψαχνα μια συνταγή. Αν το βάλω όλο το ζυμάρι σε φόρμα κέικ πιστεύω να μην αλλάξει κάτι, αυτό που θέλω να κάνω είναι σε φρατζόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δαγκώσω την οθόνη θέλω!!! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ τα λιγουρεύομαι και μουρχεται να ορμίξω στην οθόνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία Γιώργο. φαίνονται πόσο αφράτα καιτρυφερά είναι απο τις φωτογραφίες.
    Τα ζήλεψα και θα τα φτιάξω.

    Καλημέρα :)

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια φτιάξτε τα!!! Δεν υπάρχουν! Ειλικρινά είναι τα πιο νόστιμα τσουρεκάκια που έχω δοκιμάσει ΠΟΤΕ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δοκιμαστήκανε και καθιερώνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία, αφράτα και λαχταριστά!
    Καταγράφεται η συνταγή φυσικά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν