Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, τρυφερά και νόστιμα | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, τρυφερά και νόστιμα

9

Όλες οι μέρες το 'χουνε κι όλες οι εβδομάδες. 
Πόσο μάλλον τούτες της σαρακοστής και της νηστείας !
Αυτά τα υπέροχα, τραγανά, τρυφερά, αρωματικά, γευστικά, νηστίσιμα κουλουράκια, είναι για κάθε μέρα του χρόνου για κάθε ώρα και στιγμή !!
Άσε που γίνονται στο πι & φι και είναι εντελώς χειροποίητα !!!

Πάμε να τα φτιάξουμε :  
 
ΥΛΙΚΑ
200 ml ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη 
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

ξύσμα από μισό λεμόνι
χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1/2 ποτηράκι του κονιάκ Bourbon Whisky ή κονιάκ
1 κτγ. κανέλα - από την Κεϋλάνη :)
1/2 κτγ. γαρύφαλλο


4,5 κούπες αλεύρι για ολες τις χρησεις
1 κτγ.  baking powder
1 κτγ.  σόδα μαγειρική


σουσάμι για επικάλυψη

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Χτυπάμε καλά με το σύρμα τα υλικά της 1ης ομάδας

Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της 2ης ομάδας και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
Αν κολλάει λίγο, αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και την χαϊδεύουμε ;)

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα

Πλάθουμε κουλουράκια στο μέγεθος που μας βολεύει, τα βουτάμε στο σουσάμι και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα
Συνολικά βγαίνουν 2 ταψιά φούρνου.
Μόλις γεμίσει το 1ο, το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ πλάθουμε και τα υπόλοιπα, και μόλις βγει το 1ο βάζουμε το 2ο!!


Τα αφήνουμε να κρυώσουν και δοκιμάζουμε !!!

9 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Τέλεια Γιώργο.
    Αυτά τα κουλουράκια είναι εθιστικά.
    Πεντανόστιμα!!

    Καλή σου μέρα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά !!! Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  2. Μπράβο. Από τις καύτερες συνταγές για κουλούρια. Εύκολη, γρήγορη,θαυμάσιες οδηγίες, εξαιρετικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έλενα!!!!!!!!!!!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν :)

      Διαγραφή
  3. Απίθανα! Έχουμε εξαφανίσει τη μισή πρώτη λαμαρίνα πριν να βγει η δεύτερη από το φούρνο! Το μονο που άλλαξα είναι ότι έβαλα σπιτικό λικέρ πορτοκάλι που είχα φτιάξει αντί για κονιάκ. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ Λία!!!!
      Πολύ καλά έκανες κι έβαλες το σπιτικό λικέρ!!
      Να είστε όλοι καλά!! Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  4. Μπορώ να βάλω αλεύρι ολικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποθέτω πως "ναι". Προσέξτε μόνο την αναλογία με τα υγρά. Τα κουλουράκια γενικά θέλουν μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις. Μια δοκιμή δεν βλάπτει. Ευχαριστώ για το σχόλιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν