Κουλουράκια Πορτοκαλιού Γκόλφως | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Κουλουράκια Πορτοκαλιού Γκόλφως

7


Όχι, δεν είναι Πασχαλινά...
Είναι πορτοκαλένια, νηστίσιμα και Καστοριανά!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι (νερού) χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι (νερού) καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
1 φακελάκι baking powder

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα ρευστά με την ζάχαρη και χτυπάμε ελαφριά με το σύρμα
Σε λίγο χυμό διαλύουμε την σόδα και προσθέτουμε κι αυτό
Μετά σιγά σιγά αλεύρι



Επίσης μια χρήσιμη συμβουλή που μου έδωσε η κυρία Γκόλφω ήταν να λαδώνω τα χέρια μου και να πλάθω



Στο ταψί εννοείται λαδόκολλα και ψήσιμο αυστηρά 15λεπτο σε καλά προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς, πάνω κάτω κ αέρα έβαλα)



Καλή επιτυχία!!!


Τη συνταγή μου έστειλε η φίλη μου Ξένια Παπαλάμπρου από την Καστοριά.
Η κυρία Γκόλφω είναι φίλη της Ξένιας, Καστοριανή επίσης!!!!

7 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Πολύ όμορφα! Και του χρόνου με υγεία!
    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Γιώργο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία Γιώργο.
    Καλοφάγωτα.

    Καλό Πάσχα :)

    ΦΙλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο ωραια συνταγη απο τις πατριωτισες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία η συνταγή σας,να ρωτήσω λέτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού αλλά κ ξύσμα κ χυμό ενός πορτοκαλιού το δεύτερο πορτοκάλι 🍊🍊 που ακριβώς μπαίνει;σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη Θεοδώρα....!!! Αργοπορημένη απάντηση: Ο χυμός από το δεύτερο πορτοκάλι είναι για να διαλύσουμε τη σόδα!!
      Ευχαριστώ πολύ :)
      Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!!

      Διαγραφή
  5. Μπορώ να αλλάξω τη ζάχαρη με στεβια και σε τι αναλογία; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα :) Εμπειρικά γνωρίζω οτι η αναλογία ζάχαρη / στέβια είναι 10/1. Δεν έχω φτιάξει ποτέ και δεν γνωρίζω περισσότερα. Απλά θεωρώ οτι αν αφαιρέσεις 250 γραμ περίπου υλικού (εδώ ζάχαρη) και το αντικαταστήσεις με 25 γραμ άλλου υλικού (εδώ στέβια) τα 225 γραμ που υπολείπονται θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλο υλικό για την υφή της ζύμης. Περισσότερο αλεύρι αναλογικά; Δεν ξέρω οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω ...

      Διαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν