una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Η συνταγή γνωστή και παλιά

Εδώ με μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τη σύνθεση, τις αναλογίες των υλικών και κυρίως τη γέμιση έκπληξη!!

Πάμε να τα φτιάξουμε ξανά!!!

ΥΛΙΚΑ
580 
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν 
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
70 γραμμάρια ζάχαρη 
100 γραμμάρια μαργαρίνη 
130 γραμμάρια λάδι (ελαιόλαδο - σπορέλαιο)
130 γραμμάρια ρετσίνα 
1 βανίλια 


Για τη γέμιση
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο (φράπα, λεμόνι κλπ)

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και για 3 λεπτά, το αλεύρι, το λάδι, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.

Μόλις ψιχουλιάσει το μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν και τη ρετσίνα.

Η ζύμη γίνεται μαλακιά και εύπλαστη.


Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 25 μέρη και το περγαμόντο σε κομματάκια.


Απλώνουμε κάθε μπαλάκι στην παλάμη μας ή με ένα μικρό πλάστη, βάζουμε μέσα τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη γύρω της.


Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και απλώνουμε επάνω τα σκαλτσούνια μας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για 25΄ στον αέρα.



Αφού κρυώσουν τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Η υπέροχη ζύμη έγινε με αλεύρι ΚΟΥΛΑ










Μετά τα απίθανα "Κουλουράκια με Σαμιώτικη ρετσίνα" άλλη μια υπέροχη συνταγή από την φίλη μου την Πάτρα που την ευχαριστώ ιδιαίτερα, ελαφρά τροποποιημένη αυτή τη φορά.

Την αρχική συνταγή της Πάτρας την βλέπετε ΕΔΩ

Θέλησα να χωρέσω στη ζύμη, το χαρουπάλευρο που είχα στο ντουλάπι μου, επειδή φαντάστηκα τη γεύση και δεν έπεσα έξω!!!

Αυτό είχε σαν επακόλουθο και τη μείωση των υπόλοιπων γλυκαντικών υλικών, οπότε η τελική συνταγή έχει ως ακολούθως:

ΥΛΙΚΑ
150ml ελαιόλαδο,
160 γραμμάρια ζάχαρη
1 κτΣ κακάο
1 κτΣ μέλι
200 ml νερό
1 κτΣ κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κτγ αμμωνία
1/2 κτγ σόδα
170 γραμμάρια πετιμέζι

680 γραμμάρια αλεύρι γοχ
120 χαρουπάλευρο
1 κτΣ baking powder

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμειγνύουμε τα δύο είδη από το αλεύρι με το μπέικιν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ (εκτός από το αλεύρι) και τα χτυπάμε για 4 λεπτά......

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφριά στο χέρι!

Πλάθουμε χορταστικά (στο μάτι) κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Τα ταψάκια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι βαθιά και σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο κατά τη διάρκεια του ψησίματος!! 
Ψήνουμε  για 20 λεπτά!

Κρυώνουν πάνω σε σχάρα!!


Καλή επιτυχία!!!









  • "Κάτι θα πρέπει να κάνεις μ' αυτό το γλυκό" μου είπε η Μαριώ μου, "δε φτουράει..!!!"
  • "Τι να κάνω, να διπλασιάσω τη δόση;;" απάντησα...!!
  • "Όχι, να κάνεις ένα ταψάκι τη μια μέρα, κι ένα δεύτερο την επομένη!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Άντε, για πάμε να φτιάξουμε τη μια δόση και βλέπουμε...

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κούπα αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κούπα αλεύρι (για τσουρέκι)*
1 πακέτο μαγιά σε σκόνη
1/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κτγ αλάτι
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
3 κτΣ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 κτΣ μαργαρίνη σοφτ
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
2 κτγ κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανίλιας
2 κτΣ γάλα

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σημ. Η μαγιά που χρησιμοποιώ (την προμηθεύομαι από το γνωστό γερμανικό σουπερμάρκετ) είναι ενεργή (active) και δεν χρειάζεται επιπλέον ενεργοποίηση! Σε κάθε άλλη περίπτωση, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με λίγη ζάχαρη και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 3 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το αναμιγνύουμε στον κάδο του μίξερ με το ελαιόλαδο και το αυγό.
Χτυπάμε το μείγμα με τον αυγογδάρτη για 3 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι κλπ
Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε το γάντζο.
Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει το ζυμάρι από τα τοιχώματα και να μαζευτεί στο γάντζο.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την αναδιπλώνουμε συνεχώς, για άλλα 5 λεπτά!!

Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.



Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε παραλληλόγραμμο 30x20 περίπου.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με μαλακή μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, τυλίγοντας χαλαρά τη μεγάλη της επιφάνεια.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι ή στρώνουμε λαδόκολλα, σε ένα κανονικό ταψί.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε 8 ίσα μέρη.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι στο κέντρο του ταψιού και τα υπόλοιπα περιμετρικά (όπως φαίνεται στην εικόνα).
Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή το βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη σακούλα, κλείνοντας τις άκρες της.

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1:30 - 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C, και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στον αέρα.



Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο.

Γλάσο: Αναμιγνύουμε την άχνη με τη βανίλια και προσθέτουμε προσεκτικά λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα (όχι νερουλό)

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, περνάμε όλη την επιφάνεια της ψημένης ζύμης με το γλάσο και το αφήνουμε να "σταθεί" και να πήξει!!




Από υφή είναι ... "αλλού"!
Από γεύση είναι ... "αλλού"!!
Από αρώματα είναι ... "αλλού'!!!
Απλά δοκιμάστε τα!!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις





Υπέροχα!
Μπουκιά και συχώριο!!
Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει!!!
Με καβουρδισμένο αμύγδαλο και φουντούκι που κάνουν τη διαφορά.
Το γίδινο βούτυρο κυριαρχεί γευστικά και δένει αρμονικά με τους ψημένους ξηρούς καρπούς.

ΥΛΙΚΑ (~30 τεμ)
1/4 κούπα (56 γραμ) βούτυρο γίδινο
1/4 κούπα (57 γραμ) ΑΡΙΣΤΟΝ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ (ή φυτική μαργαρίνη)
3 κτΣ ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα  αμύγδαλα και φουντούκια
1 κάψουλα βανιλίνης

Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το ΑΡΙΣΤΟΝ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με τη ζάχαρη για 3-5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι


Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί σχετικά αραιά.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (10 λεπτά περίπου) και τα βουτάμε προσεκτικά σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη.


Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη.

Τα διατηρούμε σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη ή μέσα σε τάπερ.

Είναι το κέρασμα που θα μείνει στη γεύση των γιορτινών ημερών που έρχονται!!


ΥΛΙΚΑ
5 κτΣ άνθος αραβοσίτου (corn flour)
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κτγ αλάτι
3 κούπες φρέσκο γάλα 1%

1 κτΣ βούτυρο
1 κάψουλα βανίλια σκόνη (βανιλίνη)

σοκολάτα κουβερτούρα 70%

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου και ελάχιστο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία (με διαβάθμιση 1-9 στο 5 ή 6)  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν εμφανισθεί η πρώτη φουσκάλα στην επιφάνεια της κρέμας, περιμένουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.


Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και προσθέτουμε μικρά κομμάτια κουβερτούρας.

Μόλις κρυώσει λίγο σερβίρουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο.
Αντί για σοκολάτα, εναλλακτικά ( και παραδοσιακά... ) όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα!!



Συνταγή: Μελάμφυλλος Πάτρα 

ΥΛΙΚΑ
4 κούπες αλεύρι
2 κτγ μπέικιν
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπα(+)* μαργαρίνη soft
2/3 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα ρετσίνα (ΣΑΜΟΥ)
2 κτγ κανέλα

σουσάμι - μαυροκούκι για πασπάλισμα

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη ρετσίνα και την κανέλα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή υγρή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C

Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά

Γεμίζουμε ένα πιάτο με σουσάμι

Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και πλάθουμε σε επιθυμητά σχέδια

Τα βουτάμε στο σουσάμι και τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα

Μόλις γεμίσουμε το πρώτο ταψί, φουρνίζουμε


Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν

Ε, ψιτ, δεν καθόμαστε.... ετοιμάζουμε τη δεύτερη φουρνιά επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.

Εν τω μεταξύ μοσχοβολάει ο τόπος!!!!!!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αναλαμβάνουμε δράση!!!
Από τα πιο νόστιμα και τρυφερά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!!

*και λίγη ακόμα (62 γραμ) 



Τα μπισκότα Digestive είναι τα αγαπημένα μας οικογενειακώς!!
Τα προτιμούμε για το ταξίδι, τα απολαμβάνουμε με τον καφέ και τα τσιμπάμε ανελλιπώς σε κάθε εμφάνιση λιγούρας.
Ο ημίγλυκος χαρακτήρας τους και η γεμάτη γεύση τους, τα κάνουν ακαταμάχητα.. 
Σκέτα ή με επάλειψη σοκολάτας είναι πάντα σωστός πειρασμός !!
Τώρα τα φτιάχνουμε και στο σπίτι!!!!!!!

Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν :

ΥΛΙΚΑ (για 20+ τεμάχια)
1 κούπα (160 γραμ) αλεύρι ολικής (κοσκινισμένο)
1 κούπα (140 γραμ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμ νιφάδες βρώμης
2 κτγ μπέικιν
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
60 γραμ καστανή ζάχαρη
1/2 κτγ αλάτι
140 γραμ βούτυρο παγωμένο
70 ml γάλα

Κουβερτούρα λιωμένη

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα με τις νιφάδες βρώμης στον κάδο του μίξερ και κόβουμε μέσα το βούτυρο σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα για τις μαλακές ζύμες (ή με το χέρι) μέχρι να σχηματισθούν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και στο τέλος το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
Την πιέζουμε να πλατύνει, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, σε χοντρό φύλλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
Κόβουμε στρογγυλά τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά τους φτιάχνοντας διάφορα σχέδια.


Ψήνουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τα μπισκότα ή βουτάμε τη μια τους επιφάνεια μέσα στη σοκολάτα και τα επαναφέρουμε πάνω στη σχάρα.


Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να παγώσει πριν τα "τσακίσουμε"!!!!

Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 εβδομάδα ή στο ψυγείο για περισσότερο χρόνο.






Για να γνωρίσεις καλά ένα τόπο, θα πρέπει απαραίτητα να δοκιμάσεις την κουζίνα του!!
Το εφετινό τετραήμερο στην Πάρο, αποτέλεσε για μας μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών!!

Σ' αυτό συνετέλεσαν καθοριστικά, οι άνθρωποι που μας υποδέχθηκαν, τα πιάτα και οι γεύσεις που απολαύσαμε και η πραγματική φιλοξενία που μας προσέφεραν!!!

Αλλά, ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Για μας, διαμονή στην Πάρο σημαίνει Νάουσα!

Και διαμονή στη Νάουσα, σημαίνει Bungalows Marina!!

Η κυρία Μαρίνα και η οικογένειά της ήταν αυτοί που πριν από αρκετά χρόνια "έφεραν τον τουρισμό" στη Νάουσα (έτσι λένε άλλωστε και οι ντόπιοι).

Το πρώτο οργανωμένο συγκρότημα τουριστικών κατοικιών, αποτέλεσε σταθμό και συνετέλεσε τα μέγιστα, στο να γνωρίσει τη σημερινή μεγάλη ανάπτυξη, ο πανέμορφος τούτος τόπος.


Βρίσκεται χτισμένο πίσω από τη μεγάλη εκκλησία της Παναγίας.

Σε ελάχιστη απόσταση (5' με τα πόδια) από το κέντρο της Νάουσας, τα Βungalows Marina, πρόσφατα ανακαινισμένα, προσφέρουν στον επισκέπτη την πολυτέλεια της γαλήνης  και της ηρεμίας από τη μια και την άμεση πρόσβαση στην κοσμική ζωή του κέντρου από την άλλη!!


Η χαλαρότητα που αποπνέει το περιβάλλον, η ποιότητα διαμονής, η αμεσότητα, η ευγένεια, η διακριτικότητα του προσωπικού και των ιδιοκτητών, το αξεπέραστο πρωινό με τις ντόπιες λιχουδιές, και κυρίως τις σπιτικές μαρμελάδες της Νίκης και της κυρίας Μαρίνας, σου χαρίζουν όλα τα εφόδια για μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

photo by Antonia Kati

Τη διαχείριση και τη φροντίδα της μονάδας και των καλεσμένων της, έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια ο Νίκος, ο οποίος με περισσή φροντίδα και ευαισθησία, έχει διατηρήσει και αναδείξει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία της υποδομής, έχοντας προσθέσει παράλληλα τις προσωπικές του πινελιές στην αναμόρφωση και διαμόρφωση των χώρων φιλοξενίας.


Με συσσωρευμένη εμπειρία χρόνων στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ακούραστος και διαρκώς σε ετοιμότητα, φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε η διαμονή να είναι μοναδική από κάθε άποψη.

Λάτρης και ο ίδιος της τεχνολογίας, έχει εφοδιάσει τη μονάδα με όλες τις σύγχρονες ψηφιακές ανέσεις, κάνοντας τη ζωή των επισκεπτών απλούστερη και το κυριότερο ευχάριστη!!!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :  
Τηλ. 2284051204,



ΦΑΓΗΤΟ


1ο βράδυ στη Νάουσα και επίσκεψη στο καφενείο "Η ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ" του Βαγγέλη Γαβαλά.


Είναι σχεδόν αδύνατο να μην το προσέξετε, βολτάροντας στα στενά γραφικά σοκάκια του χωριού.


Λειτουργεί όλη την ημέρα σαν παραδοσιακό καφενείο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα αξιοπρεπέστατο μεζεδοπωλείο.


Στον κατάλογό του θα βρείτε αρκετά αξιόλογα πιάτα, όπως: κεφτεδάκια, πατάτες τηγανιτές σε μερίδες XL, θαλασσινούς μεζέδες, ρεβίθια, ποικιλία ντόπιων τυριών, πίτες, ντολμαδάκια, σαλάτες, ντάκο με ξινομυζήθρα, διάφορους "ψευτοκεφτέδες" κλπ, σε τιμές λογικές!
Νάουσα 84401, Ελλάδα  
Τηλ.: 2284 051847

Αφού φάτε καλά, θα συνεχίσετε τη βόλτα σας μέχρι τους κοντινούς λουκουμάδες ή λίγο πιο κάτω στον Ιταλό στο λιμανάκι για αληθινό παγωτό!!


2ο βράδυ στη Νάουσα και ο Νίκος προσφέρεται να μας συστήσει την ταβέρνα θαλασσινών, MEDITERRANEO.

Βρίσκεται στο πιο ήσυχο μάλλον σημείο της Νάουσας, στην καινούργια μαρίνα, με θέα τη θάλασσα και τα σκάφη.


Δοκιμάσαμε μπρουσκέτες με ψημένη ντομάτα και μαριναρισμένο γαύρο φιλέτο, χταποδάκι ξεροψημένο εξωτερικά και μέσα "μέλι", εξαιρετική σαλάτα με ξινομυζήθρα, πατάτες τηγανιτές σπέσιαλ, γαλεάκια τηγανιτά με σάλτσα "παρέμβαση" του σεφ και παγωμένη σούμα!!


Στο μακρύ κατάλογο, θα βρείτε πολλά ιδιαίτερα πιάτα όπως: μαύρο τζατζίκι, καλαμάρι με φακές, μαύρο ριζότο και βέβαια θαλασσινά και φρέσκα ψάρια.

Όλα φτιαγμένα με τη μαεστρία, τη φροντίδα και το μεράκι του υπέροχου μάγειρα Γιώργου Παρούση!!
On the Marina, Νάουσα, Ελλάδα
Τηλ. : 2284053176


3ο βράδυ στην Πάρο και ο δρόμος μας φέρνει στο χωριό Πρόδρομος και στο Καλλιτεχνικό Καφενείο - Μεζεδοπωλείο της Μαρίας Ραγκούση.

Τη Μαρία τη γνώριζα μέχρι τώρα μόνο μέσα από τις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ζωντανές της δημοσιεύσεις με τα υπέροχα πιάτα, φτιαγμένα όλα με ντόπια υλικά, με είχαν ξετρελάνει!!!

Και να που ήρθε η στιγμή να τα γευθούμε και να τα πούμε από κοντά!!


Φθάσαμε αργά το απόγευμα και αφού ξεναγηθήκαμε από το Νίκο στα δρομάκια του χωριού, πιάσαμε θέση στο τρίστρατο, μπροστά από την είσοδο του μαγαζιού και περιμέναμε ανυπόμονα να δοκιμάσουμε τις μαγειρικές εμπνεύσεις της Μαρίας.


Κεφτεδάκια να γλύφεις τα δάχτυλά σου, καλαμάρι γεμιστό όνειρο, μουσακάς από άλλο πλανήτη, ρεβιθάδα μέλι αργοψημένη στο πήλινο, ντομάτα με ξινομυζήθρα και κάπαρη, πεταλίδες και πάει λέγοντας ή μάλλον τραγουδώντας...


Τα όργανα ανά χείρας, κρασάκι ντόπιο δροσερό στα ποτήρια και μπύρα επίσης ντόπια Παριανή, 56 ISLES !!
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Πάρος
Τηλ.: 2284 042033

Α τουτ α λερ, Πάρος!!
Η ανάρτηση αυτή, βγήκε λίγο πιο μεγάλη από τα συνηθισμένα, αλλά ήθελα να χωρέσουν μέσα της όλα τα φανταστικά συναισθήματα που πλημύρισαν την ψυχή μας, από το πλήθος των υπέροχων γεύσεων του τόπου και τη ζεστή - μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων του!! Αυτά..