Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΦΛΟΡΕΤΑ ΧΙΟΝΑΤΗ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΤΑΡΤΑ

350 βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
7 γραμμάρια αλάτι
2 ασπράδια αυγών
3 κούπες αλεύρι
βανίλια
ξύσμα ενός λεμονιού



ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Τοποθετούμε στον κάδο του mixer το αλεύρι και το βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο σε κομματάκια
Πιάνουν δουλειά οι γάντζοι μέχρι το μίγμα να αποτελείται μόνο από χοντρά ψίχουλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας και ζυμώνουμε για λίγο.
Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια τα ρίχνουμε στον κάδο και με το χέρι μας δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά δυο ώρες μέχρι να σφίξουν.
Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 ταψάκια αλουμινίου μιας χρήσης.
Για τη γέμιση χρησιμοποίησα φρέσκα φρούτα εποχής (βερίκοκα – ροδάκινα) και μαρμελάδα( βερίκοκο και βύσσινο)
Χτύπησα στο multi για λίγο τα φρέσκα φρούτα και στο μείγμα πρόσθεσα 3 κουταλιές από τις μαρμελάδες.
Όταν σφίξουν οι ζύμες μας, χωρίζουμε κάθε κομμάτι στα 2 (2/3 – 1/3).
Με το μεγαλύτερο κομμάτι ανοίγουμε το χοντρό φύλλο της βάσης και με το μικρό το «καπάκι»!!
Βάζουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης σε κάθε βάση, σκεπάζουμε με το λεπτό φύλλο και διπλώνουμε όσο μπορούμε τις άκρες της βάσης προς τα μέσα.
Σε προθερμασμένο φούρνο (165ο C – 180ο C) ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά!

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε μεγάλα κομμάτια.
Η γεύση και η μυρωδιά είναι απίστευτη!!
Συνοδεύει εξαιρετικά κρύο ή ζεστό καφέ ή ακόμα και ένα ποτήρι δροσερό νερό
Μπορούμε να τη βάλουμε και στο ψυγείο και να τη σερβίρουμε "freddo"

6 σχόλια:

  1. Αυτό το γλυκάκι μου μοιάζει αρκετά διαιτητικό και με βάζει στον πειρασμό της παρασκευής του, μιας κι έχω και φρέσκες μαρμελάδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία τάρτα, τέλεια για πρωινό, αλλά και για το απογευματινό καφεδάκι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για πρωινό και για απογευματινό και "freddo", εξαιρετική μου φαίνεται η τάρτα σου Γιώργο!
    Και η φρουτένια γεμιση... σούπερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χμμ πως να αντισταθεί κανεις να μην δοκιμάσει να τη φτιάξει? Κρατώ τη συνταγή και αυριο κιόλας θα παρει φωτιά το μιξερ! ΄)
    Καλησπέρα κι ευχαριστουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλε τι ειν' τούτο; Μ΄αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ξανθή
    @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    @ΕΛΕΝΑ
    @xeimwniatikhliakada
    @kiki
    Ευχαριστώ πολύ για τη "δοκιμή" και τα σχόλια
    Την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου σε όλες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν