ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ
Υλικά
200 γρ τυρί Mascarpone
200 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη άχνη
24 μπισκότα savoiardi (βλ. σχόλιο FoodJunkie)
6 φλιτζάνια καφέ espresso
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Επί τω έργω
Βάζουμε το τυρί και την άχνη στον κάδο του mixer και το χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σαντιγί.
Αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στον κάδο το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε χαλαρά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν κρέμα.
Ετοιμάζουμε τον καφέ, προσθέτουμε τη μαστίχα και βρέχουμε στιγμιαία μέσα στο υγρό τα μπισκότα κι από τις 2 πλευρές προσέχοντας να μη μας λιώσουν.
Βάζουμε 2 μπισκότα στο ποτήρι και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
Βάζουμε ακόμα 2 μπισκότα και πάλι κρέμα.
Γαρνίρουμε με κακάο σκόνη και σερβίρουμε στο ποτήρι
Με την πρώτη κουταλιά … πέφτουμε ξεροί!!!
Tiramisu süperrrrrrr....
ΑπάντησηΔιαγραφήİzmir'den sevgiler...bye....
Πειραματίστηκα πριν 20 μέρες με μια συνταγή που βρήκα πάνω σε κουτί ζάχαρης για τούρτα (θέλοντας να κάνω έκπληξη για γενέθλια) αλλά δεν πέτυχε, κι έτσι τώρα θα φτιάξω το δικό σου γιατί έχω πεισματώσει να το φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι ύστερα θα λέμε όπως, όπως κάνει λογοπέγνιο ο γιος μου ποιος θα φάει το τύρα και ποιος το μισού!!
Καλή εβδομάδα!!
Τέλειο φαίνεται. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε γιατί με ξεσήκωσες. Δεν έχω λικέρ μαστίχα, τι άλλο του ταιριάζει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο μου ξέρεις βέβαια τι μου έκανε εντύπωση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λικέρ μαστίχας!
Κι ενώ προσπαθώ να φανταστώ πως δένει το άρωμά της με την γεύση του καφέ, έχω πέσει ξερή από την φωτό σου!
Βάλε μεγάλο κομμάτι, να μου φύγει και η περιέργεια δηλαδή;-)
very smart ideea & delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Yeşim
ΑπάντησηΔιαγραφήHoşgeldiniz Yeşim. Senin gibi sevindim. Atina'dan İyi akşamlar. Türk benim çeviri değil :))
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμασμένα πράγματα Ξανθή μου. Από τα 6 ποτήρια,(Σάββατο βράδυ το έφτιαξα), έχω διασώσει 1 στο ψυγείο :)
Καλή επιτυχία και στο τιρα και στο μισού :))
Καλό βράδυ
@big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ να δεις που δεν είχα amaretto και κατέφυγα στη μαστίχα :)
Ταίριαξε υπέροχα. Οπότε μη ζορίζεσαι :))
Φιλιά
καλό βράδυ
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛενιώ μου καλησπέρα. Τα είπαμε περί μαστίχας με τη mama παραπάνω. Εξ ανάγκης η χρήση αλλά ταίριαξε γάντι κι ακόμα παραπάνω. Ακόμα πιο μεγάλο;; Το μάτι δυστυχώς δε χορταίνει :))
Πολλά φιλιά
Καλό βράδυ
@Flori
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Flori. The easy and light way :)
Πολύ καλή η συνταγή... αμαρτωλό το αποτέλεσμα!!! Όμορφο το νέο περιβάλλον.. Με υγεία...
ΑπάντησηΔιαγραφήλευκή αμαρτία !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό είναι αγαπημένο γλυκάκι της μεγάλης μου κόρης, οπότε σε καμμιά 10ριά μέρες που θα επιστρέψει στο σπίτι θα το φάμε οι δυό μας, στους υπόλοιπους δεν πολυαρέσει
το δικό σου έγινε λαχταριστό !!!
Ω! μας πεθανες!!! Ειναι το αγαπημενο μου γλυκο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μαστιχα δεν το εχω δοκιμασει αλλά μου αρεσει πολυ που η συνταγη σου δεν εχει αυγα!!!
Λεω να την δοκιμασω αν και δεν ξερω που θα βρω μασκαρπονε; θα παω να δω στον ΑΒ ισως εχει.
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω κάνει ποτέ το γλυκό αυτό σε ατομικά μπολ η ποτήρια.Πολύ καλή η ιδέα,είχα πάντα πρόβλημα πως να το σερβίρω.
βρε βρε τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωί πρωί...
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ... άψογο!!!!
αύριο κιόλας!!!!
φιλιά!
Πρωί πρωί με γλύκανες για τα καλά. Θα έχω μια γλυκιά ωραία μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα' σαι καλά Γιώργο.
Καλημέρα.
@Νίκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους!!! Μετά από τόσο "κόπο" και "βάσανα" που πέρασα για να το ξαναστήσω, πήρα τις πρώτες μου ευχές!!!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλορίζικα :)
"Ο λόγος σου με χόρτασε και το ... γλυκό μου φάτο" :))
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφή"Είσ' αμαρτωλή ..." διατείνεται ένα άσμα της εγχώριας jazz σκηνής :))
Άφοβα υποκύπτουμε στον πειρασμό της πρώτης κουταλιάς. Μετά ...ξανα-υποκύπτουμε ;)
Καλή σου μέρα
@πουαντερι
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, δεν ήθελα να κάνω διαφήμιση, αλλά από το ΑΒ το πήρα κι εγώ :)
Καλή σου μέρα
Επειδή είμαι λίγο σπαστικιά, τα μπισκότα ονομάζονται savoiardi στα Ιταλικά και Biscuits à la cuillère στα Γαλλικά. Ωραία η συνταγή και πολύ.. Light! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή@dhmhtra
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Καλορίζικη η 2η έκδοση (και στις 100!!)
Καλή σου μέρα
@"ζαχαρούλα.."
ΑπάντησηΔιαγραφή«dictum factum» που θα πει: "Αμ΄ έπος αμ΄ έργον", δηλ. "ατάκα κι επι τόπου" :)
Καλή σου μέρα
φιλιά
@Λίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε μέρα σου να είναι γλυκιά, όπως η σημερινή :)
Φιλιά
καλημέρα
@FoodJunkie
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο Ιωάννα!! Βασίστηκα σε μια πρόχειρη αναζήτηση και την πάτησα :)
Ήδη αποκατάστησα την ορθογραφία του όρου.
Σ' ευχαριστώ πολύ!!
Καλή σου μέρα
Είναι το μοναδικό γλυκό που δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω παρά μόνον όταν τελειώσει! Και η εκδοχή χωρίς αυγά εννοείται οτι με τρελλαίνει γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η πρώτη συνταγή γλυκών που έμαθα στην Ιταλία και απο τότε τρώώ το τιραμισού.Δοκίμασε και την παρακάτω εκτέλεση cucina :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά
½ lt φρέσκια κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
4 κρόκοι αυγού
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
1 μεγάλο πακέτο σαβουαγιάρ
5-6 διπλούς καφέ εσπρεσσο
σκόνη κακάο
1 σφηνάκι λικέρ Marsala
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε ξεχωριστά τους κρόκους προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να ανακατευτούν καλά.Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύεται μέχρι να γίνει μια κρεμά πυκνή και ομοιογενής.Τα υπόλοιπα τα ξέρεις :)
@Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο!! Καμιά "ενοχή" δε μπορεί να σε σταματήσει :)
Είναι γλυκειά η "αμαρτία" :))
Καλή σου μέρα
@Και λοιπόν;E allora?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ορίσατε :)
Έχεις δίκιο για τη συνταγή! Οι κρόκοι ήταν όμως η αιτία που δεν τολμούσα την αυθεντική!!
Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την εκδοχή :)
Καλή σου μέρα
Ιιιιιιιιιιιιιιιι! Γιατί μπαίνω τέτοια ωρα εδώ; Γιατί; Γιατί; Και χωρίς αυγά; Μπράβο Γιώργο!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Όσα φέρνει η ώρα δε φέρνει ο χρόνος" ή "Ηθελέστα και παθέστα" Κική μου :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!
Καλή σου μέρα
Καλό μήνα