Παρέλαβα μόλις χθες τους λοβούς βανίλιας που αγόρασα από το ebay και βάλθηκα να τους χρησιμοποιήσω αμέσως. Είναι εκπληκτικό το άρωμά τους!! Να φανταστείτε, μύριζαν (ευωδίαζαν) έξω από τη συσκευασία τους με εκείνο το φίνο άρωμα που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις βανιλέτες των σούπερ μάρκετς.
Ο πωλητής, μου τις έστειλε σε χειροποίητη εξωτερική συσκευασία, σε πάνινο σακουλάκι, με προστατευτικά καλύμματα πλαστικού εγκλωβισμένου αέρα και σφραγισμένες συσκευασίες εσωτερικά, με ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
Οι διευθύνσεις αποστολέα και παραλήπτη ήταν γραμμένες με στυλό.
Η δε τιμή τους για 20 μεγάλους λοβούς και 3 δώρο με τα έξοδα αποστολής : 6,00 €, όταν στην αγορά πουλιούνται 1,50 € / τεμ !!!
Υλικά
230 γρ. βούτυρο φρέσκο
½ στικ (λοβός) βανίλιας
40 γρ. φρέσκο γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
500 γρ αλεύρι μαλακό
3 γρ μπέικιν πάουντερ
180 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό για το άλειμμα (δεν το έβαλα, χρησιμοποίησα λίγο γάλα)
Επί τω έργω
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη ζάχαρη άχνη) στον κάδο του μίξερ με το φτερό, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
Στη συνέχεια πλάθουμε μισοφέγγαρα κουλουράκια.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με ρυζόχαρτο και τοποθετούμε τα κουλουράκια σε σειρές.
Τα αλείφουμε με αβγό (εγώ με γάλα) και τα ψήνουμε στους 180ο C, για περίπου 20 λεπτά.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Προσοχή : Δεν πρέπει να προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι εάν η ζύμη κολλάει, γιατί χάνουμε τη γεύση.
Επίσης, όλα τα υλικά, δηλαδή βούτυρο, αυγά, γάλα, πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συνταγή του κ. Τάσου Πρωτοψάλτη, αρχιζαχαροπλάστη
Στη συνέχεια πλάθουμε μισοφέγγαρα κουλουράκια.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με ρυζόχαρτο και τοποθετούμε τα κουλουράκια σε σειρές.
Τα αλείφουμε με αβγό (εγώ με γάλα) και τα ψήνουμε στους 180ο C, για περίπου 20 λεπτά.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Προσοχή : Δεν πρέπει να προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι εάν η ζύμη κολλάει, γιατί χάνουμε τη γεύση.
Επίσης, όλα τα υλικά, δηλαδή βούτυρο, αυγά, γάλα, πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συνταγή του κ. Τάσου Πρωτοψάλτη, αρχιζαχαροπλάστη
Update : Η ανάρτηση αφιερώνεται στην Penelope, λόγω Aroma Vanillias!!
Πόσο μου αρέσει η βανίλια στα γλυκά και ειδικά σε μπισκότα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο εντυπωσιακά τα κουλουράκια σου, εντυπωσιακή και η τιμή που προμηθεύτηκες τα στικς, τα οποία τα πληρώνω ακριβούτσικα είναι η αλήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά το άρωμά τους είναι το κάτι άλλο ομως!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε τη διευθυνση απ΄όπου προμηθεύτηκες τους υπέροχους λοβούς?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ξαναπαραγγείλει από το ebay.Τα πήρες γρήγορα? Το delivery από ταχυδρομείο ή ταχυμεταφορική εταιρία και με ποιά χρέωση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
Πέρυσι μου έφεραν πάμφθηνους λοβούς από το παζάρι του Ντουμπάϊ και-δυστυχώς- τους κράτησα για την εξαιρετική στιγμή ...που ποτέ δεν ήρθε.Πρόσφατα που άνοιξα το βάζο τους βρήκα θεόστεγνους.Μάλλον είναι για πέταμα, τί λέτε???
Λίζα Σ.
Τι ωραία συνταγή είναι αυτή!! Με το που μπήκα με πήρανε τα αρώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα βάλω και φιλέ αμυγδάλου στα μισά.....γιατί μου αρέσει πολύ.
Φιλιά καλό βράδυ.
Μέχρι το Κρανίδι μύρισαν τα κουλουράκια σου. Τρελλαίνομαι για το άρωμα της βανίλιας και όντως η τιμή που βρήκες στο ebay είναι καταπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους και κάποιος που αγοράζει στην Ελλάδα βανίλια από το ebay. Έχω βαρεθεί να το λέω... Για να σου κρατήσουν καιρό (εγώ τους έχω 1.5 χρόνο) θέλουν πολύ καλό κλείσιμο σε σακουλάκι πλαστικό σφιχτά για να μην ξεραθούν. Αφού χρησιμοποιήσεις ένα λοβό, ξέπλυνέ τον και βάλε τον σε ένα μπουκάλι με ρούμι λευκό ή βότκα. Μετά από λίγο, όταν θα έχουν μαζευτεί περίπου 50 και το χρώμα θα είναι σκούρο καφέ, θα έχεις σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ευκολα και μυρωδατα τα κουλουρακια σου και εγω που ειμαι κουλουρτζου(ετσι με λεει η μαμα μου) τα θελω ολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες μου λιγα για τις βανιλιες σου, δεν ξερω να ψωνιζω απο το EBAY νομιζα πως πρεπει να περιμενεις λιγο μεχρι την τελικη τιμη, κατι σαν δημοπρασια ειναι μου εχουν πει.
Καλησπερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ηθελα αν ητανε ευκολο το ''link'' του σιγκεκριμενου προιον απο το ''ebay'' γιατι θελω ν' αγορασω και παροιομο προιον!!
Ευχαριστω εκ των προτερων!!
Βασιλικη.
@Και λοιπόν;E allora?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαιριάζουν τα γούστα μας ΚλΕa :) Βανίλια και μαστίχα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ!!
Καλή σου μέρα και καλό Σαββατοκύριακο
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λενιώ μου.
Σ' ευχαριστώ πολύ!! Έχουν φανταστικό άρωμα. Παρέλαβα τη συσκευασία στο γραφείο και μύριζε από μακριά, παρόλο που ήταν κλεισμένοι (οι λοβοί) σε αεροστεγή συσκευασία!!!
Φιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο
@Λίζα Σ.
ΑπάντησηΔιαγραφή@πουαντερι
@Βασιλικη.
Καλή σας μέρα κορίτσια :)
Ακολουθούν οδηγίες προς ναυτιλλομένους :
Στο ebay ψωνίζω τα τελευταία 3 χρόνια.
Οι τρόποι για να ψωνίσεις είναι 2.
Ο ένας είναι αυτός που αναφέρει η "πουαντερι" δηλαδή δημοπρασίες. Έχω πάρει μερικά πράγματα έτσι.
Ο 2ος τρόπος είναι να αναζητήσεις το προϊόν - αντικείμενο που θέλεις με την ένδειξη Buy it Now. Εφόσον σιγουρευτείς για το αντικείμενο, αναζητάς τη φθηνότερη συνολικά τιμή με τα έξοδα αποστολής στον τόπο κατοικίας σου. Πληρώνεις είτε με πιστωτική είτε με PayPal (best!!) είτε με άλλους τρόπους (έμβασμα, αντικαταβολή) εφόσον είναι αποδεκτοί από τον πωλητή.
Εγώ ψωνίζω πάντα με PayPal γιατί εκτός των άλλων σου δίνει τη δυνατότητα ακύρωσης της πληρωμής σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την αγοραπωλησία.
Τους λοβούς τους αγόρασα από εδώ!
Ρίξτε όμως και μια ματιά εδώ!!
Οι τιμές για τα τέλη αποστολής αναφέρονται για προορισμό την Ελλάδα.
Όσο για τη φρεσκάδα, διαβάστε το σχόλιο της φίλης μου της Ιωάννας ( FoodJunkie) πιο πάνω.
Ελπίζω να μη σας κούρασα με το σεντόνι !!
Καλό Σαββατοκύριακο
@Λίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έδωσες τρομερή ιδέα Λινάκι.
Κι εμένα μου αρέσουν τα αμύγδαλα. Στην επόμενη λαμαρίνα :)
Να είσαι καλά
Φιλιά
Καλή σου μέρα
@Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Χαμόγελο ευχαρίστησης!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Λίλα
Καλημέρα
Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι
Ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα και πληροφοριες μας δινεις τις οποιες ζητησαμε και θα μας κουραζες; Ε! θα ημουν αχαριστη πια.
@FoodJunkie
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου έχω πει πόσο καμαρώνω, κάθε φορά που σχολιάζεις εδώ;
Πάρα πολύ :)
Το κόλπο με τη βότκα εκπληκτικό.
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο
@πουαντερι
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά πουαντερι μου.
Καλή σου μέρα και πάλι
Γιώργο,
ΑπάντησηΔιαγραφήσ' ευχαριστώ θερμά για την αφιέρωση.
Με το που διάβασα το τίτλο του post μπήκα τρέχοντας για να διαβάσω και τις λεπτομέρεις και είδα την αφιέρωσή σου. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
Οτι θα φτιαχτούν δεν το συζητώ καθόλου...Και πρέπει μάλλον να ακολουθήσω και τα βήματά σου για την αγορά των λοβών. Προσωπικά αγοράζω απο τα μπαχαράδικα της Ευριπίδου (όχι το διάσημο Μπαχάρ) αλλά τα άλλα που είναι εξίσου καλά και ίσως και καλύτερα.
Ο αστεροειδής γλυκάνισος που πήρα πρόσφατα ευωδιάζει!! Και χθες το έβαλα και σε ψωμάκι και σε κέϊκ. Εξαιρετικός.
@Penelope
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!!!
Δε μπορούσα να μην κάνω τη σύνδεση, αφού το κύριο συστατικό της ανάρτησης βρίσκεται στον αρωματικό σου τίτλο :)
Αλήθεια στην Ευριπίδου σε τί τιμές βρίσκεις τους λοβούς;
Καλή σου μέρα και πάλι!!
De xerw ti na protothaumasw kai ti na ligoureutw...ta koulourakia h tis fwtografies ;))
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΝΕΦΕΛΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιακρίνω μια υπερβολή στο σχόλιό σας :)
Μου λείπουν οι βόλτες και το έχω ρίξει στη φωτογράφιση συνταγών :))
Τα κουλουράκια απ ότι βλέπεις είναι εύκολα. Αν πάλι δυσκολεύεσαι και εξακολουθείς να τα λιγουρεύεσαι, να σου στείλω πακέτο!!
Φιλιά σε όλους σας
Καλό σαββατοκύριακο
MΜμμμ! Μοσχοβολάνε ως εδώ! Τα φαντάζομαι με καφεδάκι ή τσάι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ν Αφρική βρίσκω βανίλιες σε εξαιρετική τιμή συσκευασμένες σε δοκιμαστικούς σωλήνες σφραγισμένους! Έχω σταματήσει την βανιλέτα χρόνια τώρα...
Καμία σχέση το άρωμα το λοβού βανίλιας με την τεχνιτή που αγοράζουμε απ το ΣΜ. Φαντάζομαι το άρωμα που είχαν τα κουλουράκια σου. Πολύ όμορφη συνταγή. Θα δοκιμαστεί σίγουρα. Καλό Σαββατοκύριακο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμ γιάμιιιιι μέχρι εδώ μυρίσανε :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Φαντάζομαι το άρωμα τους θα είναι καταπληκτικό! Εγώ χρησιμοποιώ άρωμα βανίλιας υγρό, που μου στέλνει η φίλη μου από τον Καναδά! Έχει και αυτό το άρωμα του! Είχα πάρει μια φορά ένα λοβό βανίλιας και τον έχω ακόμη στο ντουλάπι, στο γυάλινο μπουκαλάκι του, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήστα κουλουράκια δε λέω ποτέ όχι, τώρα που μοσχοβολάνε φρέσκια βανίλια θα τα αφήσω, αν και δε βλέπω να προλαβαίνω, διότι όλοι οι κουλουρόπληκτοι κατέφθασαν εγκαίρως πριν από μένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό Σαββατοκύριακο
Πόσο τους πήρες;;;;;; Εδώ σε μεγάλο σμ έχουν οι 2 λοβοί σχεδόν 6 ευρώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!! Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις πως χρησιμοποιούνται αυτοί οι λοβοί; Μου τους έφεραν δώρο και δεν ξέρω τι να τους κάνω!!! Ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και από εμένα,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα μπορούσε κανείς να βάλει τη ζάχαρη άχνη μέσα στη ζύμη αντί από πάνω?
ευχαριστώ
Καλησπέρα :)
ΔιαγραφήΥποθέτω πως "ναι"! Αρκεί να μη "σφίξει" πολύ η ζύμη...
Δοκίμασε με τη μισή ποσότητα μέσα και την υπόλοιπη από πάνω!!