Μια πεντανόστιμη συνταγή που δεν θυμάμαι πια πότε την πρωτοέφτιαξα ούτε καν πως προέκυψε στη σημερινή της μορφή.
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. Χοιρινός κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
Μισή καυτερή πιπεριά τσούσκα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά καρότα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι γύρω στα 150 γρ.
150 γρ. Κόκκινα φασόλια
2 φρέσκιες ντομάτες ή μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
1 σφηνάκι κρασί άσπρο
150 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. Χοιρινός κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
Μισή καυτερή πιπεριά τσούσκα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά καρότα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι γύρω στα 150 γρ.
150 γρ. Κόκκινα φασόλια
2 φρέσκιες ντομάτες ή μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
1 σφηνάκι κρασί άσπρο
αρχική ανάρτηση : ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Καρότα, πιπεριά, καλαμπόκι, φασόλια και τις ντομάτες ή τον πελτέ.
Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Καρότα, πιπεριά, καλαμπόκι, φασόλια και τις ντομάτες ή τον πελτέ.
Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄περίπου προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ τα υλικά μας.
Σερβίρεται με άσπρο ρύζι ή ζυμαρικό.
Συνοδεύεται με κόκκινο δυνατό κρασί.
Συνοδεύεται με κόκκινο δυνατό κρασί.
Μια παραλλαγή της είναι και με πατάτες, οπότε σερβίρεται σε βαθύ πιάτο και τρώγεται με φρέσκο λευκό ψωμί!!
Benico, τι ωραία παρουσίαση και πόσο κατανοητή !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά και καλή βδομάδα
Tέλειο φαγητό!!! στα υπόψιν οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήauto to fagaki to ftiaxnoume poli sixna edo sti souidia,mas aresi loli!
ΑπάντησηΔιαγραφήkali eudomada
Φαγάκι αγαπημένο, σε άλλη εκδοχή από τη δική μου, (οχι δική μου αλλά αυτή που ξέρω από τις ημέρες στο Μεξικό, ναι έζησα και εκεί) που μου αρέσει πολύ όμως και θα τη δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα ειχα την περιέργεια, πως ακριβώς γίνεται αυτή η συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που την βρίσκω εδώ, φαίνεται πολύ καλή!
Καλή εβδομάδα!
μια από τις πρώτες μου δοκιμες στην κουζίνα αυτη η συνταγη...πεντανόστιμη...
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εχω φαει κατι αναλογο... αλλα θα το δοκιμασω εντος των ημερων!!!!
Looks great! Μπράβο σου! Θα το φτιάξω κι εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεξικάνικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένες γεύσεις!!!
Η μεταμόρφωση του κιμα!!!
καλό βράδυ!
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαίνεται τόοοοοοσο λαχταριστό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ Νικόλα δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ περιγραφή σου όμως, τα υλικά κι εκείνες οι πολύχρωμες φωτογραφίες, με έβαλαν στο tripάκι :)
Ευχαριστούμε πολύ
φιλιά
Καλό απόγευμα
moiazei me ta burritos mou!!! trelainomai gia mexican food!!! Pote tha mazeftoume na mas kaneis to trapezi???? blepo kai kati koulourakia apo kato kai oso na peis... slourp slourp...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI like this chili! The blend of corn makes it nice! Thank you :)
ΑπάντησηΔιαγραφή