Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

~ Chili con Carne ~



Μια πεντανόστιμη συνταγή που δεν θυμάμαι πια πότε την πρωτοέφτιαξα ούτε καν πως προέκυψε στη σημερινή της μορφή.


IMG_0080


Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. Χοιρινός κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
Μισή καυτερή πιπεριά τσούσκα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά καρότα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι γύρω στα 150 γρ.
150 γρ. Κόκκινα φασόλια
2 φρέσκιες ντομάτες ή μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
1 σφηνάκι κρασί άσπρο


IMG_0084


αρχική ανάρτηση : ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ

IMG_0085




IMG_0088


IMG_0091


Εκτέλεση 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Καρότα, πιπεριά, καλαμπόκι, φασόλια και τις ντομάτες ή τον πελτέ. 

Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό. 
Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει.


IMG_0095

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄περίπου προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ τα υλικά μας.
Σερβίρεται με άσπρο ρύζι ή ζυμαρικό.


Συνοδεύεται με κόκκινο δυνατό κρασί.

IMG_0096


IMG_0097


IMG_0100





IMG_0099


Μια παραλλαγή της είναι και με πατάτες, οπότε σερβίρεται σε βαθύ πιάτο και τρώγεται με φρέσκο λευκό ψωμί!!

13 σχόλια:

  1. Benico, τι ωραία παρουσίαση και πόσο κατανοητή !!!

    φιλια πολλά και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tέλειο φαγητό!!! στα υπόψιν οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. auto to fagaki to ftiaxnoume poli sixna edo sti souidia,mas aresi loli!
    kali eudomada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαγάκι αγαπημένο, σε άλλη εκδοχή από τη δική μου, (οχι δική μου αλλά αυτή που ξέρω από τις ημέρες στο Μεξικό, ναι έζησα και εκεί) που μου αρέσει πολύ όμως και θα τη δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα ειχα την περιέργεια, πως ακριβώς γίνεται αυτή η συνταγή!
    Χαίρομαι που την βρίσκω εδώ, φαίνεται πολύ καλή!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια από τις πρώτες μου δοκιμες στην κουζίνα αυτη η συνταγη...πεντανόστιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!
    δεν εχω φαει κατι αναλογο... αλλα θα το δοκιμασω εντος των ημερων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Looks great! Μπράβο σου! Θα το φτιάξω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεξικάνικο!!!
    Αγαπημένες γεύσεις!!!
    Η μεταμόρφωση του κιμα!!!
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαίνεται τόοοοοοσο λαχταριστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εγώ Νικόλα δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.
    Η περιγραφή σου όμως, τα υλικά κι εκείνες οι πολύχρωμες φωτογραφίες, με έβαλαν στο tripάκι :)
    Ευχαριστούμε πολύ
    φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. moiazei me ta burritos mou!!! trelainomai gia mexican food!!! Pote tha mazeftoume na mas kaneis to trapezi???? blepo kai kati koulourakia apo kato kai oso na peis... slourp slourp...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. I like this chili! The blend of corn makes it nice! Thank you :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν