Κάθε χρόνο περιμένω πως και πως να κόψουμε την βασιλόπιτα για να ψάξω να βρω το φλουρί. Συνήθως οι βασιλόπιτες με άφηναν παγερά αδιάφορη. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να βρω το φλουρί...Όλα αυτά βέβαια μέχρι να δοκιμάσω αυτή την βασιλόπιτα!!! Πραγματικά θεωρώ ότι είναι φανταστική :)
Βρήκα λοιπόν την συνταγή και είπα να την μοιραστώ μαζί σας.
Ας δούμε τώρα τα υλικά που θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
Βρήκα λοιπόν την συνταγή και είπα να την μοιραστώ μαζί σας.
Ας δούμε τώρα τα υλικά που θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
8 αυγά
900γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ Samos Brandy 3 αστέρων
500γρ ζάχαρη λευκή
4 πορτοκάλια
1 κγ σόδα
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1 baking powder
άρωμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Για την διακόσμηση:
ζάχαρη άχνη
ινδοκάρυδο
σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπωλ. Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε να την προσθέσουμε τελευταία. Χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους καλά στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν.Στην συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας προσθέτοντας εναλλάξ και λίγο λίγο το αλεύρι. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά και το κονιάκ με το baking powder.
Αφού έχει γίνει ένας παχύρρευστος χυλός σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και με μία κουτάλα ρίχνουμε στο μείγμα μας την μαρέγκα και τέλος το ξύσμα.Για λίγο πιο δυνατό άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε και δύο σταγόνες άρωμα πορτοκαλιού, που βρίσκουμε σε υγρό σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου,ίσως και λίγο παραπάνω. Για να είμαστε σίγουροι δοκιμάζουμε το μείγμα με μια οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει στεγνή τότε είναι έτοιμη η βασιλόπιτά μας.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε μετά με άχνη ζάχαρη αλλά και με ινδοκάρυδο. Χαράζουμε με μία οδοντογλυφίδα την χρονολογία αλλά και την φράση "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ" και ακριβώς εκεί που έχουμε χαράξει τις λέξεις, τοποθετούμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο...
Μπορούμε την συνταγή αυτή να την κάνουμε φυσικά και ως κέικ, προσθέτοντας μέσα στο μείγμα και σταγόνες σοκολάτας.
Καλή σας επιτυχία και Καλή Χρονιά!!!
900γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ Samos Brandy 3 αστέρων
500γρ ζάχαρη λευκή
4 πορτοκάλια
1 κγ σόδα
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1 baking powder
άρωμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Για την διακόσμηση:
ζάχαρη άχνη
ινδοκάρυδο
σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπωλ. Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε να την προσθέσουμε τελευταία. Χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους καλά στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν.Στην συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας προσθέτοντας εναλλάξ και λίγο λίγο το αλεύρι. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά και το κονιάκ με το baking powder.
Αφού έχει γίνει ένας παχύρρευστος χυλός σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και με μία κουτάλα ρίχνουμε στο μείγμα μας την μαρέγκα και τέλος το ξύσμα.Για λίγο πιο δυνατό άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε και δύο σταγόνες άρωμα πορτοκαλιού, που βρίσκουμε σε υγρό σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου,ίσως και λίγο παραπάνω. Για να είμαστε σίγουροι δοκιμάζουμε το μείγμα με μια οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει στεγνή τότε είναι έτοιμη η βασιλόπιτά μας.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε μετά με άχνη ζάχαρη αλλά και με ινδοκάρυδο. Χαράζουμε με μία οδοντογλυφίδα την χρονολογία αλλά και την φράση "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ" και ακριβώς εκεί που έχουμε χαράξει τις λέξεις, τοποθετούμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο...
Μπορούμε την συνταγή αυτή να την κάνουμε φυσικά και ως κέικ, προσθέτοντας μέσα στο μείγμα και σταγόνες σοκολάτας.
Καλή σας επιτυχία και Καλή Χρονιά!!!
χρόνια πολλά !!! καλή χρονιά !!! και του χρόνου να είσαι καλά και να ξαναφτιάξεις την μοσχομυριστή σου βασιλόπιτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά σ'όλα τα παιδιά του μπλοκ !!!
φιλια πολλά
Χρόνια Πολλά σε όλους σας και Καλή Χρονιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με υγεία να ξαναφτιάξετε λάθος να ξαναψάξετε το φλουρί!!!!
Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η βασιλόπιτα, και του χρόνου.
Καλή Χρονιά με Υγεία και Χαρά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου να σου "πέσει" και το φλουρί!!
Καλημέρες..
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆψογη η βασιλόπιτα, καταλαβαίνω γιατί εξαφανίστηκε!
Γιορτινά φιλιά!
Θαύμα φαίνεται η βασιλόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μια και πέρασε η Πρωτοχρονιά, θα την δοκιμάσω σαν κέικ, είμαι σίγουρη ότι θα γίνει ανάρπαστη!
Καλή Χρονιά, με υγεία και χαρά!
Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος !
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάσια βασιλόπιτα!!!Χρονια Πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία. όλοι γινόμαστε παιδιά αυτές τις μέρες και ψάχνουμε με αγωνία για το φλουρί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς να μην εξαφανιστεί? Φαίνεται τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά! Ευτυχισμένο το 2011!
Και του χρόνου Τζενάκι!!! Γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χρυσό φλουρί στο κομμάτι σου, το κέρδισες εδώ και 4 μήνες περίπου :)
Έτσι δεν είναι ;)
Καλή χρονιά
Φιλιά στο Νικόλα και στο φλουράκι σας :))
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά με υγεία και όλα τα καλά!
Καλή χρονιά σου εύχομαι,με υγεία και ευτυχία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ βασιλόπιτα σούπερ φαίνεται και του χρόνου να είσαι καλά να ξανά φτιάξεις!!!
εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Maria B.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Maria B.Χρόνια πολλά και καλά, να έχουμε!!!!Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και ελπίζω να την δοκιμάσεις για να μοσχομυρίσει το σπίτι σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@�����Καλή Χρονιά, Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@����� ������Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@maria mas.Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε σένα και στην οικογένειά σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Taste AdvisorΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!1Όντως εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα, αλλά δυστυχώς δεν μου έπεσε το φλουρί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Betty's CuisineΚαλή χρονιά και Χρόνια πολλά εύχομαι!!Καλή επιτυχία στο κεικ να έχεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@EvieΚαλή χρονιά και με υγεία πάνω από όλα!Χρόνια πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφή@RIRIΣε ευχαριστώ για το σχόλιο!Δοκίμασέ την σαν κεικ τώρα πια και θα με θυμηθείς!!Καλή Χρονιά
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousinaΕγώ πραγματικά ξεφεύγω από τα όρια για να βρω το φλουρί και αφού κουραστώ πέφτω με τα μούτρα στην βασιλόπιτα!Καλή χρονιά
ΑπάντησηΔιαγραφή@�������� �Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία και τύχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@gvarvakisΈχεις απόλυτο δίκιο Γιώργο!!Κέρδισα το καλύτερο και το πιο τυχερό φλουρί!!!!Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι σε σένα και στην οικογένειά σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@mia mariaΚαλή χρονιά και χρόνια πολλά με περισσότερη χαρά και αισιοδοξία αυτή την χρονιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@���Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία και τύχη μπόλικη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@iriniΚαλή χρονιά και χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@�����������Επίσης!!!Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη,μυρωδατη τυχερη χρονια
ΑπάντησηΔιαγραφή@cookΕπίσης!!Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφή