Το διάστημα που μεσολάβησε από το σαββατοκύριακο μέχρι σήμερα, ήταν χρόνος προσαρμογής :)
Το Λονδίνο!!
Ένα ταξίδι επαγγελματικής ενημέρωσης…
Οι μέχρι πρότινος συνεργάτες, που λογίζονται φίλοι στο μετά της επιστροφής!!
Το δέσιμο, η παρέα , ή όπως λέει ο Πάνος, η ευκαιρία που μας δόθηκε να μοιραστούμε μικρές προσωπικές στιγμές, γεμάτες εκπλήξεις, γεύσεις και χαμόγελα.
Για τη Λονδρέζικη κουζίνα (ποιάάάά;;;;) είχα ακούσει πολλά (-)!!!!
Αλλά και οι άλλες εθνικές κουζίνες που πρόλαβα να δοκιμάσω, σχεδόν με απογοήτευσαν.... Από φαντασία μπόλικη, από ουσία (και ποσότητα, και ποσότητα!!!) … ελάχιστη!!
Γκουρμέ εστιατόρια, ένα με έμφαση στην Αργεντίνικη κουζίνα και ένα Ινδικό.
Το πρώτο σαφώς καλύτερο ως προς τις επιλογές (σπέσιαλ τα empanadas), αλλά τα φαγητά, γευστικά μέτρια. Ο κιμάς κόπτεται παρουσίαν του πελάτου, αλλά που να βρουν ρίγανη από το Μπάλο να βάλουν στο μπιφτέκι;;
Το δεύτερο, ατμοσφαιρικό και χαλαρό, με ιδιαίτερα όμως καυτερό κατάλογο (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Σε πρώτα, κυρίως πιάτα και επιδόρπια, είχες μόνο από 5 επιλογές!!!! Δατς ολ :)
Για να ανασάνει ο λαιμός μας, παραγγείλαμε γιαούρτι με τριμμένο αγγουράκι….
Στους αγαπητούς chef των παραπάνω εστιατορίων αφιερώνω τη λιτή μεν, αλλά σπουδαία γευστικά συνταγή της σημερινής μου ανάρτησης.
Είναι και Σαρακοστή και μπορεί να νηστεύουν : )))
ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι 2 κιλών
½ φλ. τσαγιού ξύδι
½ φλ. τσαγιού νερό
1 ξερό, μεγάάάλο κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι μας. με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την κουκούλα και χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ολόκληρο το κρεμμύδι, το ξύδι και το νερό.
Το σκεπάζουμε και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει σχεδόν όλο το ζουμί του.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τη ρίγανη, το λάδι και τη σάλτσα που έχει στην κατσαρόλα.
TIP. Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει, αφού το καταβρέξουμε με μπόλικο ξύδι.
Ήρθα πρώτη???
ΑπάντησηΔιαγραφήΔικαιούμε μεγαλύτερη μερίδα... σωστά???
Αγαπημένο μεζεδάκι!!!
Την καλημέρα μου
Γιώργο λυπάμαι που δεν ευχαριστήθηκες φαγητό στο Λονδίνο, αλλά κι εσύ γιατί δεν ρώτησες πριν φύγεις;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έχω πατήσει ακόμη και στην Ελλάδα με εστιατόρια χωρίς ουσία, αλλά στο Λονδίνο τα παιδιά μου έχουν μάθει πια που αξίζει να φας.
Το χταποδάκι σου το ζήλεψα αυτή τη στιγμή και πεινάω, πάω να φτιάξω ταραμοσαλάτα με αγκινάρες να ξεπεινάσω!!
Ti orea fotografia Giorgo!!! Ellada!!! Latrevo to xtapodaki opos oloi! Alla ego to bazo xoris katholou nero... ixnos! Mexri na piei... ta dika tou. Meta bazo to xidaki. Tin epomeni fora tha to ftiakso opos to diko sou na do an iparxei diafora! Se filo, kalimeraaa!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλλαδίτσα και πάλι Ελλαδιτσα Γιώργο μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου με λίγο χταποδάκι και ένα ποτηράκι ουζάκι νοιώθεις ότι τρως την μεγαλύτερη γκουρμεδιά!
Πολλά φιλιά!
Συμφωνουμε και επαυξανουμε σε ολα... καλο απογεμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένο το μεζεδάκι, το τι χταπόδι καταναλώνουμε, ειδικά το καλοκαίρι, δεν λέγεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το Λονδίνο θα συμφωνήσω μάλλον μαζί σου, υπάρχουν βέβαια και μέρη που τρως καλά αλλά πρέπει να σε πάει κάποιος που ζει εκεί καιρό ~ και ΔΕΝ είναι Άγγλος!!!
Πολύ νόστιμο και Ελληνικό το μεζεδάκι σου. Διαφωνώ όμως, όλες οι εθνικές κουζίνες έχουν νοστιμιές, αρκεί να τις γνωρίζεις. Το λέω γιατί ζω στο Εξωτερικό. Καλό σου βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως πέρασες καλά και αυτό έχει σημασία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χταποδάκι σου το καλύτερο:)
Αφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς "ορίσαμε" και "ος γκελντίν ".
Βρε αγόρι μου.βρε καλό μου παιδί
σου τα εχω πεί εκατό φορές,αλλά εσύ
εκεί.Πολίτης του κόσμου λεει...
Ρώτα και κανένα πιό παληό να μάθεις..
Τό μόνο μέρος από το οποίο οι Ρωμαίοι
φύγανε από μόνοι τους,χωρίς να τους
διώξει κανείς, ητουνε η Αγγλία...
Την επόμενη φορά να μου το πείς
νωρίτερα για να " σζ'βάλου τιπτις
στου ταπιράκι για του δρόμου.."
Ασυναγώνιστο το μεζεδάκι σήμερα.
Τέλειου!!!!!!!!
Αφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ Το πιασα και μη φωνασκείς..
Θα σου μαζέψω και φέτος!!!
Ικανή ποσότητα....
Το 90 πήγα σε ένα ελληνικό νησί και απογοητεύτηκα με την κουζίνα του.Το 1998 που ξαναπήγα και "μιλημένη" δεν προλάβαινα να γράφω συνταγές και πήρα και 2-3 κιλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χταποδάκι τέλειο!
χταποδάκι αγαπημένο, με ουζάκι λατρεμένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο στην υγειά σου.
Φιλιά πολλά!
Τέλειος ο οχτάποδος!! Μοσχομυριστός και νοστιμότατος. θα τσακώσω ένα πλοκαμάκι και ένα καραφάκι γρήγογα γρήγορα μην με πάρουν χαμπάρι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμεροοοοοοο!!!!!
Τέλειο το χταποδάκι. Το τρώω με πολύυυ ξύδι, να έχει ήδη μεθύσει..χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλό τριήμερο :)
Φοβερός μεζές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χταποδάκι σου στην τελευταία φωτογραφία είναι γιαμι γιάμι.....
ΑπάντησηΔιαγραφήHello! This Octopus is some thing I could indulge in!! You prepare it so nice :) ~Thank you ~
ΑπάντησηΔιαγραφή@painter
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτη και καλύτερη :))
Το μεγαλύτερο κομμάτι δικό σου!!
Καλημέρα, καλή εβδομάδα
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ξανθή, καλή εβδομάδα!!
Δεν ήταν επιλογές μου τα συγκεκριμένα εστιατόρια.
Ήταν όλα κλεισμένα στα πλαίσια της άψογης φιλοξενίας που τύχαμε!!
Ήταν ιδιαίτερα ακριβά, αλλά όχι του δικού μου γούστου.
Οι άνθρωποι της εταιρίας πάσχισαν πάντως για το καλύτερο!!
@donkey and the carrot
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν "καροτάκι" επι ...της ουσίας!!
Ακριβώς έτσι, όπως το περιγράφεις, κάνω το κρασάτο.
Για το ξιδάτο ακολουθώ αυτή τη διαδικασία και έχω πάντα υπέροχα αποτελέσματα!!
Να το δοκιμάσεις!!
Φιλάκια
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ Λενιώ μου!!. Εμείς είμαστε "γκουρμέδες", πάππου προς πάππου :)))
Φιλιά πολλά
Καλημέρα, καλή εβδομάδα
@Benikos place
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε καλά Νικόλα μας!!!
Φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
@Betty's Cuisine
ΑπάντησηΔιαγραφήΧταποδοφάγος κι εγώ Μπέττυ μου, μέχρι τελικής πτώσεως :))
Συμφωνώ!! Σε όλα τα μέρη μπορείς να βρεις αυτά που ταιριάζουν στο γούστο και τις προτιμήσεις σου. Απλά τα συγκεκριμένα δεν ήταν του δικού μου!!
Φιλιά πολλά
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
@Helengr
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Helen!!
Δεν διαφωνούμε!! Σίγουρα όλες οι εθνικές κουζίνες έχουν νοστιμιές!!
Κι εδώ, παρ' όλο που γενικά δεν το φχαριστήθηκα, ανέφερα για το Αργεντινέζικο οτι τα empanadas του ήταν άπαιχτα,
ενώ στο Ινδικό, από όλο τον κατάλογο μόνο στο Teriyaki chicken, με κάλυψε.
Και στην Ελλάδα μπορεί να απογοητευθείς για πολλούς λόγους επίσης!!!
Προς Θεού!! Δεν έβγαλα άχρηστες όλες τις Εθνικές κουζίνες...
Άλλωστε μου αρέσουν πολλές και διάφορες νοστιμιές τους :)
Φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
@mia maria
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγάλη αλήθεια είπες Μαρία μου!! Περάσαμε φίνα!!!!! Αυτό μετράει :)
Ευχαριστώ πολύ
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΉξερα που πήγαινα φίλε μου!! Δεν έπεσα από τα σύννεφα :)
Ευχαριστώ πολύ για "του ταπιράκ'", αλλά πέφτει πολύ ψάξιμο στα αεροδρόμια τελευταία, και δε βλέπω να το περνάω.
Θα το παρακρατήσουν σίγουρα, για ...εξακρίβωση στοιχείων ;)
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρεξήγησις..!! Εγώ να τονίσω την …ποιότις θέλησα... Αλλά αφού επιμένεις, στείλε μπόλικο πράμα, να μοιράσω και στα κορίτσια :))
@Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστή τοποθέτηση Βίτα μου!!! Τα είπα και παραπάνω.
Δεν γενικεύουμε τα συμπεράσματα μας από λίγες άτυχες περιπτώσεις..
Παντού υπάρχουν καλά, που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!!
Και βέβαια ο "απαραίτητος" κατιμάς, που πολλές φορές πιάνει πόστο, πρώτο τραπέζι πίστα ;)
Ευχαριστώ πολύ!! Κερνάω πλοκαμάκι
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@Taste Advisor
ΑπάντησηΔιαγραφή"χταποδάκι αγαπημένο, με ουζάκι λατρεμένο".
Πολύ μου άρεσε Ποπάκι η ρίμα σου!!
Θα μπορούσε βέβαια να πάει παρακάτω κάπως έτσι :
"Άντε Γιώργο στην υγειά σου κι όλα τα φιλιά δικά σου" :))
Πολλά φιλιά κι από μένα
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@maria mas.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!! Τσάκωστο στα γρήγορα να πιεις το ουζάκι σου να το φχαριστηθείς!!!
Πολλά φιλιά
Πάει το 3ήμερο, έφυγε..!!!)
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@Μarion,
ΑπάντησηΔιαγραφήΆψογο!!! Έτσι μεθυσμένο, να μη ξέρει τι του γίνεται :)))
Να είσαι καλά Μαριώ μου
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο "καημένο" το χταποδάκι, μας χαρίζει τόσες νόστιμες εκδοχές!!!
Όλες και κάθε μια ξεχωριστά, έχει τα δικά της προσόντα :)
Πολλά φιλιά Κική μου
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ manousina μου!! Κι εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα και της έδωσα "χώρο" :)
Πολλά φιλιά
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα
@Chef Chuck
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Chef Chuck!!! I' m very glad to see you again!!
Have a nice day and a great week!!!
Καλημέρες Σαρακοστιανές! Πολύ χάρηκα που σε βρήκα εδώ στον blogοχώρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο Gaucho το GAUCHO SAMPLER είναι όλα τα λεφτά... Και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά...
@Ταχυδρόμος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ταχυδρόμε!!
Καλώς όρισες :)
Κι εγώ χαίρομαι όταν οι καινούριες "αφίξεις" εδώ, κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Συμφωνώ για το GAUCHO SAMPLER!!! Δεν μου ήταν πολύ οικεία η εικόνα να μου παρουσιάζονται τα κρέατα ωμά, προκειμένου να διαλέξω τα δικά μου...
Λόγω διαφορετικών γούστων και επιλογών με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες, κατέφυγα σε προσωπική επιλογή :)
Να είσαι καλά
Καλή σου μέρα
Se ve rico el plato de pulpo un gran maestro,se ve exquisito y bien aliñado,cariños y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Rosita Vargas
ΑπάντησηΔιαγραφήGracias Rosita por tus palabras lindo!
Me alegro de que le gustaba mi pulpo.
Estar bien!
Muchos besos desde Atenas :)