Τελικά είναι να μη σε «πάρει από κάτω»… Αν και στις μέρες μας αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο!! Μαυρίζει η ψυχή και χάνεται κάθε όρεξη για επικοινωνία!!! Με τόσο αρνητικό φορτίο στην ατμόσφαιρα, πασχίζεις να φωτίσεις στιγμές, να ανοίξεις παράθυρα στο καλοκαιράκι που έχει φθάσει και δεν το έχεις πάρει είδηση ακόμα…
Έχεις και κάτι φίλους, που σε τραβάνε απ το μανίκι και να σου αφήνουν σχόλια του στιλ «…βρε παιδιά.....μόνο κονσέρβες και ντελίβερι τρώτε?»
Άμα έχεις τέτοιους φίλους… θα μου πείτε!! Από την άλλη το βλέπεις και λίγο διαφορετικά. Κάθεσαι και ανεβάζεις μια χορταστική πολλαπλή ανάρτηση και καθαρίζεις από τη «γκρίνια» τους για το υπόλοιπο του μήνα. «Ούτω ποιήσωμεν»!!!!!
Μάζεψα λοιπόν εδώ όλες τις τάρτες του μήνα και σας τις παρουσιάζω.
Ζύμη Τάρτας
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο παγωμένο (εναλλακτικά μισό μισό βούτυρο – Βιτάμ)
1 αυγό
1 κτσ νερό παγωμένο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Βάζουμε στη λεκάνη του μίξερ το αλεύρι και κόβουμε σε φλοίδες το παγωμένο βούτυρο. Η αναλογία υλικών βούτυρο – αλεύρι είναι 1 προς 2. Δουλεύουμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά ή και περισσότερο μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το δούλεμα. Στο τέλος ρίχνουμε το παγωμένο νερό. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται μεγαλύτερα μπαλάκια ζύμης, σταματάμε το μίξερ. Με το χέρι μας πια, ενώνουμε τη ζύμη σε μια ή περισσότερες μπάλες (ανάλογα με το μέγεθος της ταρτιέρας) την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Όταν έρθει η ώρα της, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Χρησιμοποιώντας ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, με το οποίο σκεπάζουμε την ταρτιέρα μας. Με τα δάχτυλα δίνουμε στη ζύμη το σχήμα του σκεύους και κόβουμε το περίσσιο φύλλο. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλές μεριές τον πάτο της ζύμης. Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο C – 200ο C. Μέχρι να πιάσει την κατάλληλη θερμοκρασία, τοποθετούμε την ταρτιέρα με τη ζύμη στην κατάψυξη!!!
Όταν είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο, έχουμε 2 επιλογές:
Επιλογή 1η
Αν το σκεύος μας είναι με ίσιο πάτο, καλύπτουμε τον πάτο της ζύμης με πλαστική μεμβράνη και σκορπάμε πάνω της φασόλια, μπίλιες ή ότι άλλο θα εμπόδιζε τη ζύμη να φουσκώσει και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα «βαρίδια» και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Επιλογή 2η
Το ανακάλυψα εντελώς τυχαία όταν βαριόμουνα να ακολουθήσω την παραπάνω διαδικασία. Μόλις είχα αγοράσει το πρώτο μου σκεύος από σιλικόνη, μια όμορφη κατακόκκινη ταρτιέρα. Δεν έχει ίσιο πάτο. Περιμετρικά τρέχει ένα αυλάκι και η βάση της είναι μετατοπισμένη προς το κέντρο της φόρμας και υπερυψωμένη. Άπλωσα τη ζύμη, τη χιλιοτρύπησα με το πιρούνι, την πάγωσα για λίγο και την έψησα κατευθείαν. Διατήρησε στο ακέραιο το σχήμα της και έγινε ιδιαίτερα τρυφερή και τραγανή συγχρόνως.
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο σχήμα, στο υλικό ή και στα δύο.
Αφού τελειώσουμε με τη βάση, αποφασίζουμε το τι γεύση θα της δώσουμε!
Αν παρατηρήσατε δεν έριξα ούτε αλάτι ούτε ζάχαρη. Προτιμώ να έχει ουδέτερη γεύση και να προσαρμόζεται στα υλικά της γέμισης.
Τάρτα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη τάρτας «ως άνωθεν»
Για τη γέμιση
1 κτσ ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 πράσο ψιλοκομμένο σε φέτες
½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
½ κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κτγ ψιλοκομμένο βασιλικό
100 γρ φέτα κομματιασμένη
100 γρ μυζήθρα γλυκιά
50 γρ χαλούμι τριμμένο
3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε μικρά κομμάτια
3 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
½ φλ κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγη ώρα τα λαχανικά, έτσι που να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στη βάση της ψημένης τάρτας στρώνουμε τα τυριά και τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις λιαστές ντομάτες. Αρωματίζουμε με το βασιλικό. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε το κρεμώδες μίγμα μας στην τάρτα και καλύπτουμε τα υλικά της βάσης.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου να δέσει η κρέμα και να κάνει ελαφριά κρούστα.
Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Τάρτα με φρούτα
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη τάρτας «ως άνωθεν»
Για τη γέμιση
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
Φρούτα εποχής
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα(προαιρετικά)
Λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα φρούτα μας (κεράσια – φράουλες – ακτινίδια).
Αν θέλουμε και γεύση σοκολάτας, αλείφουμε το εσωτερικό της τάρτας με τη λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα.
Παρασκευάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αντικαθιστώντας 100 γραμ. γάλακτος με 100 γραμ. κρέμα γάλακτος προκειμένου να έχουμε πιο πλούσια γεύση!!!!
Γεμίζουμε τη βάση μας με την κρέμα και την απλώνουμε απ άκρη σ’ άκρη.
Τοποθετούμε σε ολόκληρη την επιφάνεια τα φρούτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε!!!!
Μετά απ αυτό θα μπορούσα να ευχηθώ Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση, αλλά οι φετινοί προορισμοί , προβλέπονται ιδιαίτερα γευστικοί, οπότε επιφυλάσσομαι!!
Τ’ άκουσες αφεντικό;;
Έχεις και κάτι φίλους, που σε τραβάνε απ το μανίκι και να σου αφήνουν σχόλια του στιλ «…βρε παιδιά.....μόνο κονσέρβες και ντελίβερι τρώτε?»
Άμα έχεις τέτοιους φίλους… θα μου πείτε!! Από την άλλη το βλέπεις και λίγο διαφορετικά. Κάθεσαι και ανεβάζεις μια χορταστική πολλαπλή ανάρτηση και καθαρίζεις από τη «γκρίνια» τους για το υπόλοιπο του μήνα. «Ούτω ποιήσωμεν»!!!!!
Μάζεψα λοιπόν εδώ όλες τις τάρτες του μήνα και σας τις παρουσιάζω.
Ζύμη Τάρτας
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο παγωμένο (εναλλακτικά μισό μισό βούτυρο – Βιτάμ)
1 αυγό
1 κτσ νερό παγωμένο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Βάζουμε στη λεκάνη του μίξερ το αλεύρι και κόβουμε σε φλοίδες το παγωμένο βούτυρο. Η αναλογία υλικών βούτυρο – αλεύρι είναι 1 προς 2. Δουλεύουμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά ή και περισσότερο μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το δούλεμα. Στο τέλος ρίχνουμε το παγωμένο νερό. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται μεγαλύτερα μπαλάκια ζύμης, σταματάμε το μίξερ. Με το χέρι μας πια, ενώνουμε τη ζύμη σε μια ή περισσότερες μπάλες (ανάλογα με το μέγεθος της ταρτιέρας) την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Όταν έρθει η ώρα της, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Χρησιμοποιώντας ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, με το οποίο σκεπάζουμε την ταρτιέρα μας. Με τα δάχτυλα δίνουμε στη ζύμη το σχήμα του σκεύους και κόβουμε το περίσσιο φύλλο. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλές μεριές τον πάτο της ζύμης. Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο C – 200ο C. Μέχρι να πιάσει την κατάλληλη θερμοκρασία, τοποθετούμε την ταρτιέρα με τη ζύμη στην κατάψυξη!!!
Όταν είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο, έχουμε 2 επιλογές:
Επιλογή 1η
Αν το σκεύος μας είναι με ίσιο πάτο, καλύπτουμε τον πάτο της ζύμης με πλαστική μεμβράνη και σκορπάμε πάνω της φασόλια, μπίλιες ή ότι άλλο θα εμπόδιζε τη ζύμη να φουσκώσει και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα «βαρίδια» και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Επιλογή 2η
Το ανακάλυψα εντελώς τυχαία όταν βαριόμουνα να ακολουθήσω την παραπάνω διαδικασία. Μόλις είχα αγοράσει το πρώτο μου σκεύος από σιλικόνη, μια όμορφη κατακόκκινη ταρτιέρα. Δεν έχει ίσιο πάτο. Περιμετρικά τρέχει ένα αυλάκι και η βάση της είναι μετατοπισμένη προς το κέντρο της φόρμας και υπερυψωμένη. Άπλωσα τη ζύμη, τη χιλιοτρύπησα με το πιρούνι, την πάγωσα για λίγο και την έψησα κατευθείαν. Διατήρησε στο ακέραιο το σχήμα της και έγινε ιδιαίτερα τρυφερή και τραγανή συγχρόνως.
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο σχήμα, στο υλικό ή και στα δύο.
Αφού τελειώσουμε με τη βάση, αποφασίζουμε το τι γεύση θα της δώσουμε!
Αν παρατηρήσατε δεν έριξα ούτε αλάτι ούτε ζάχαρη. Προτιμώ να έχει ουδέτερη γεύση και να προσαρμόζεται στα υλικά της γέμισης.
Τάρτα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη τάρτας «ως άνωθεν»
Για τη γέμιση
1 κτσ ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 πράσο ψιλοκομμένο σε φέτες
½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
½ κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κτγ ψιλοκομμένο βασιλικό
100 γρ φέτα κομματιασμένη
100 γρ μυζήθρα γλυκιά
50 γρ χαλούμι τριμμένο
3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε μικρά κομμάτια
3 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
½ φλ κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγη ώρα τα λαχανικά, έτσι που να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στη βάση της ψημένης τάρτας στρώνουμε τα τυριά και τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις λιαστές ντομάτες. Αρωματίζουμε με το βασιλικό. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε το κρεμώδες μίγμα μας στην τάρτα και καλύπτουμε τα υλικά της βάσης.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου να δέσει η κρέμα και να κάνει ελαφριά κρούστα.
Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Τάρτα με φρούτα
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη τάρτας «ως άνωθεν»
Για τη γέμιση
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
Φρούτα εποχής
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα(προαιρετικά)
Λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα φρούτα μας (κεράσια – φράουλες – ακτινίδια).
Αν θέλουμε και γεύση σοκολάτας, αλείφουμε το εσωτερικό της τάρτας με τη λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα.
Παρασκευάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αντικαθιστώντας 100 γραμ. γάλακτος με 100 γραμ. κρέμα γάλακτος προκειμένου να έχουμε πιο πλούσια γεύση!!!!
Γεμίζουμε τη βάση μας με την κρέμα και την απλώνουμε απ άκρη σ’ άκρη.
Τοποθετούμε σε ολόκληρη την επιφάνεια τα φρούτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε!!!!
Μετά απ αυτό θα μπορούσα να ευχηθώ Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση, αλλά οι φετινοί προορισμοί , προβλέπονται ιδιαίτερα γευστικοί, οπότε επιφυλάσσομαι!!
Τ’ άκουσες αφεντικό;;
Επίτηδες το έκανες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ είμαι σε σπίτι σχεδόν γιαπί τι θα φάω λοιπόν!!!
Καλό καλοκαίρι κι ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει ο ουρανός κι όλα γύρω μας!!
Δεν θα σχολιάσω τα περί μαυρίλας, όλοι είμαστε κάπως τελευταία, το θέμα είναι μην μας πάρει εντελώς από κάτω... εγώ πάντως το προσπαθώ... κι αν έχω εξαφανιστεί για κάποιο διάστημα, δεν έχω ξεχάσει τους διαδικτυακούς φίλους μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες οι τάρτες σου, γλυκές ή αλμυρές είναι πάντα ευπρόσδεκτες!
Φιλιά...
αποζημίωση και με το παραπάνω! τώρα μας βάζεις δύσκολα, ποια πρώτα θα φάμε; όλες; τότε τη βάψαμε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά δεν μας λυπάσαι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι "χορταστική" ανάρτηση είναι αυτή??
Αν "τάρτα-τάρτα", τότε "φέρε-φέρε"
Φιλάκια Γιώργο μου, κι ας μην αφήσουμε τίποτε να μας πάρει από κάτω!
δεν φτανει που ειναι παχυντικα μας εδωσες και διαφορες εκδοχες για να μην μπορουμε να ξεφυγουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήσευχαριστουμε για τις συνταγες
Τις θέλω όλεςςςςςςςςςςςςςςςς :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήAαααα, τώρα μας αποστόμωσεςς!! Συγχαρητήρια για όλες τις υπέροχες τάρτες! Το λατρεύω αυτό το είδος! Και το καλό είναι ότι χωράει πολλούς πειραματισμούς! Θα τα έχω όλα όσα είπες κατά νου! Άντε, καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγκλονιστική ανάρτηση! Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι Μπεν Χουρ ποστ και το χορταστικό και ευπαρουσίαστο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά σου τα ειπε ,οποιος τα ειπε,
αγαπητέ αρμόδιε και ηγέτη των πιστών...
Εξαιρετική η σημερινή ανάρτηση,σε ολες τις εκδοχές της,αλλά μάγκα μου
δεν θα πάρω μυρωδιά,καθόσον η κυρία
Τώνια με εχει χορτάσει με ακριβώς την ιδια,πλείστες οσες φορές...
Ειδικά η αλμυρή εκδοχή ειναι θάνατος οπως και η δική σου.
Οπως και ναχει πάντως μας ευχαρίστησες αρκούντως και δικαίως
εγω προσωπικά σου οφείλω το επίδομα
ειδικών συνθηκών!!!!
Ασπασμοί και Καλημέρα σας
Η τάρτα είναι από τα αγαπημένα μας. Οπως και να την φας είτε γλυκιά είτε αλμυρή είναι υπέροχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να πάρω λίγο από την κάθε μία; Λαχταριστές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή σκέψη να συγκεντρώσεις τις Τάρτες. Αλμυρές ή γλυκές είναι πάντα
ΑπάντησηΔιαγραφήμια καλή επιλογή!
Καλημέρα Γιώργο
Un plato muy tentador y exquisito ,me encanta como lo has preparado,siempre muy linda presentación,feliz fin de semana para tí,abrazos grandes
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκιά η αλμυρή δεν έχει σημασία, παίρνω κομματάκια και ξανάρχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Δεν μπορώ να μιλήσω για τις γλυκές εκδοχές, καθώς δεν πέρασαν το κατώφλι του γραφείου μου, αλλά για την αλμυρή μπορώ να πω τα καλύτερα!!! Έγινε η αγαπημένη μου. Απίστευτα νόστιμη, γλυκιά ( λόγω πράσου ), τραγανή ζύμη και τέλος πάντων απλά φανταστική! Τώρα για τις γλυκές...μπορώ μόνο να φανταστώ και να περιμένω την επανεκτέλεση της συνταγής! Ε Γιώργοοοοο?????
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή Κυριακή :-)
Καλησπέρα Γιώργο και καλή εβδομάδα! Δεν θα πω τίποτε για την μαυρίλα γιατί... άμα αρχίσω δεν τελειώνω και δεν θέλω πάλι! Εκείνο που θα σου πω είναι ότι "έγραψες πάλι"... τί καταπληκτικές τάρτες είναι αυτές; Κερνάς;
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως επίτηδες το έκανα Ξανθή μου, όχι για να σε "προβληματίσω", αλλά για να απαλλαγώ από τη γκρίνια του φίλου μου :)
Ο ουρανός ο μεγάλος ουρανός είν' ακόμα "σκοτεινός"....
Για χαραμάδες ψάχνουμε να μπει λίγο φως να μας ζεστάνει την ψυχή!!!
Φιλιά
Καλησπέρα
@Betty's Cuisine
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Μπετούλα για τα καλά σου λόγια. Κι εγώ δε λησμονώ τους φίλους μου!!
Σου στέλνω τα φιλιά μου κι όση θετική ενέργεια μου έχει απομείνει :)
Καλό απόγευμα
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήChrysoula μου, εγώ προτάσεις κάνω, οι επιλογή δική σας :)))
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!!
φιλιά
καλό απόγευμα
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πάρε-πάρε" Λενιώ μου :)
Σ' ευχαριστώ πολύ για το "ανεβαστικό" σχόλιο!!!
Φιλιά πολλά
καλό απόγευμα
@Ειρηνη Σ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Ειρήνη μου!!! Το σχέδιο ήταν κυκλωτικό, ακριβώς για να μη μπορείτε να ξεφύγετε :)))
Σ' ευχαριστώ πολύ
καλό απόγευμα
@Asteri
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρτες όλες Μαράκι :))))
φιλιά
καλό απόγευμα
@Emmanouela
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Emmanouela για τα "τόσα και τόσο" όμορφα λόγια :)
Από πειραματισμούς άλλο τίποτα και σε μέγεθος και σε γεύσεις.
Όρεξη να ‘χεις!!!
Φιλιά
καλό απόγευμα
@Emmanouela
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Georgina !!
"Ξέσπασμα ψυχής" :))))
Φιλιά
καλό απόγευμα
@kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Κική μου
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είναι καλά λοιπόν η κυρία Τώνια που σε χορταίνει με τις δικές της υπέροχες (είμαι απόλυτα βέβαιος) εκδοχές!!!
Περιμένοντας την κατοχύρωση του επιδόματος (μη μας πάρει είδηση κανένα ΔΝΤ) σε καιρούς δίσεκτους , σε ασπάζομαι και σε καλησπερίζω :)
@Θεανώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνούμε Θεανώ μου κι έτσι κι αλλιώς !!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Καλό απόγευμα
@Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρεις Vita mia!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ :)
Φιλιά
Καλό απόγευμα
@Νίκη Λ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι Νίκη μου, σου δίνουν πολλές προοπτικές!!!!!
Σ' ευχαριστώ
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
@Taste Advisor
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν αυτά τα λέει μια μεγάλη Star!!!! έχουν μεγαλύτερη αξία :)
Σε καμαρώνω γουολικάκι!!!!
Φιλιά πολλά
καλό απόγευμα
@maria mas.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες όμως που κράτησα την υπόσχεση που σου έδωσα για άμεση ανάρτηση;;;
Για τις γλυκές πες πως τις έχεις δοκιμάσει: ίδια ζύμη και κρέμα σαν τη δική σου. Σούπερ δηλ.!!!!!!!!
Καλά, καλά θα φέρω..!!
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
@Tante Kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Κική μου!!
Κερνάω, πώς να μη κερνάω μετά από τόσα όμορφα :))
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
@Rosita Vargas
ΑπάντησηΔιαγραφήGracias Rosita por tanto muy bien y amablemente sus comentarios. Estar bien y disfrutar de su familia!
Besos de Atenas
Giorgos
Πρέπει να καταπιαστώ να κάνω ζύμη και βάση για τάρτα. Το'χω αμελήσει πολύ καιρό τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά για το έναυσμα.
Que delicioso se ve todo.!Dios!. es una tentación entrar a este Blog.! wao!Muy agradable a la vista las fotografías.Es un placer visitarte y leerte. Me gusto bastante.Gracias por compartir con todos nosotros esa experiencias tuyas.Que tengas un gran día amigo.Seguiré visitándote.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://socialculturalyhumano.blogspot.com/
Μπαίνει στα bookmarks για εύκολη ανεύρεση!!!!!!!!!!! Ματς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Γιώργο... ένα βραβείο σε περιμένει στο Tantekiki.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφή