Η συνταγή προέκυψε από τη διαφήμιση της Knorr και εμπλουτίστηκε με μερικά ακόμα συστατικά που έδωσαν ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα, με το κοτόπουλο να παραμένει τρυφερό, ζουμερό και πεντανόστιμο!!!!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
Καλαμάκια για σουβλάκια
1 κύβο Knorr κοτόπουλο
4 κτΣ ελαιόλαδο (ελιά ΜΑΡΚΟΥ)*
1 κτΣ μουστάρδα
1 κτγ σάλτσα σόγιας
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
λίγο νερό
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC
Κόβουμε το κοτόπουλο, τις ντομάτες καιτις πιπεριές σε τετράγωνα κομματάκια, και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κύβο κοτόπουλο Knorr και τον λιώνουμε με ένα μεγάλο πιρούνι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε καλά τα υλικά έτσι ώστε το μείγμα να είναι ομοιογενές και ρευστό.
Στη συνέχεια προθέτουμε τη μουστάρδα και τη σάλτσα σόγιας και συνεχίζουμε την ανάμειξη.
Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε το κοτόπουλο απ όλες τις πλευρές και τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα καλαμάκια, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε στο ταψάκι 2 κτΣ νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 50΄.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψάκι και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο
Σερβίρουμε με κομμένες πιτούλες για σουβλάκια και σος για κοτόπουλο (μαγιονέζα, μουστάρδα, ελαιόλαδο, πιπέρι).
*Στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά, το ελαιόλαδο Μάρκου, απέσπασε ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία "Φρουκτώδη Ελαφρά Ελαιόλαδα"!!!
ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
Καλαμάκια για σουβλάκια
1 κύβο Knorr κοτόπουλο
4 κτΣ ελαιόλαδο (ελιά ΜΑΡΚΟΥ)*
1 κτΣ μουστάρδα
1 κτγ σάλτσα σόγιας
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
λίγο νερό
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC
Κόβουμε το κοτόπουλο, τις ντομάτες καιτις πιπεριές σε τετράγωνα κομματάκια, και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κύβο κοτόπουλο Knorr και τον λιώνουμε με ένα μεγάλο πιρούνι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε καλά τα υλικά έτσι ώστε το μείγμα να είναι ομοιογενές και ρευστό.
Στη συνέχεια προθέτουμε τη μουστάρδα και τη σάλτσα σόγιας και συνεχίζουμε την ανάμειξη.
Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε το κοτόπουλο απ όλες τις πλευρές και τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα καλαμάκια, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε στο ταψάκι 2 κτΣ νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 50΄.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψάκι και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο
Σερβίρουμε με κομμένες πιτούλες για σουβλάκια και σος για κοτόπουλο (μαγιονέζα, μουστάρδα, ελαιόλαδο, πιπέρι).
*Στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά, το ελαιόλαδο Μάρκου, απέσπασε ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία "Φρουκτώδη Ελαφρά Ελαιόλαδα"!!!
Γιωργο πολυχρονος με υγεια ευτυχια και ο,τι επιθυμεις..να χαιρεσαι την οικογενεια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σου μερα και καλα να περασεις σημερα!
καλημέραααα..χρόνια σου πολλά...με υγεία!!!!πολύ ωραίο το φαγάκι σου...να σαι καλαααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΙΑΜΜΜΜ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Γιώργο κι χαρούμενα, ότι επιθυμείς εύχομαι. Τα σουβλάκια είναι υπέροχα με αυτό τον τρόπο, θα τα φτιάξω για τον κανακάρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα.
Τι νοστιμιές μας ετοίμασες πάλι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σουβλάκια φαίνονται εξαιρετικά μαγειρεμένα έτσι!
Γιώργο μου τις πιο θερμές μου ευχές για την γιορτή σου!
Να είσαι γερός και καλόχρονος εύχομαι από καρδιάς!
Φιλιά!
Να σε χαιρόμαστε (και internetικώς)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα γερός και ευτυχισμένος και να μας κερνάς νοστιμιές για πολλά πολλά χρόνια!!
Γιώργο Χρόνια σου πολλά, καλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά! Να είσαι γερός και δυνατός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιάτο σου εξαιρετικό!
Εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα! Φιλιά!
Χρόνια πολλά Γιώργο! Έτσι με νοστιμιές πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Γιώργο, νόστιμα και ζουμερά σαν το κοτοπουλάκι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά να είσαι πάντα γερός, ευτυχισμένος και δημιουργικός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κοτοπουλάκι!!!
Χρόνια Πολλά, Όμορφα, Δημιουργικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.
Πολύ ωραίο! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμμαθητά μου μπερδεύτηκα! δεν ξέρω τι να γράψω πρώτα? να σου ευχηθώ ή να θαυμάσω τις νοστιμιές που μας κερνάς ??????
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο μου να είσαι πάντα καλά, ευτυχισμένος και αγαπημένος με την οικογένεια σου !!!!!!!!!
ευχαριστούμε για το κέρασμα ! είναι πολυ νιαμ νιαμ!!!!!!!!!!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Πολύχρονος Γιώργο, νασαι πάντα καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κοτόπουλο πολύ ωραίο φαίνεται.
Ωραία ιδέα μου έδωσες. Θα το δοκιμάσω..
Φιλιά πολλά
Χρόνια πολλά κι απο δω Γιώργο!!!Ό,τι επιθυμείς σου εύχομαι!!!Όσο για τα σουβλάκια, κόλαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά!!!!!!!!!! Αν και λίγο καθυστερημένα... ότι το καλύτερο, υγεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓουργούρισε η κοιλίτσα μου με το που τα είδα...
Μμμμιάμ!!!!
Καλό απόγευμα!!!
@gwgoyla
ΑπάντησηΔιαγραφή@tanyadmin
@Ξανθή
@Maria
@Marί
@ΕΛΕΝΑ
@maria mas.
@Ερμιόνη
@kiki
@Λίλα
@ΕΛΕΝΗ
@Ζ.
@mia maria
@Maria B.
@Μarion,
@carrotάκι
@eleni
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για τις ολόθερμες ευχές σας και τα καλά σας λόγια!!!
Να είστε καλά :)
Πολλά φιλιά