Μια ωραία πρόταση για μπουφέ. Τα αγαπάνε πολύ οι μικροί μας φίλοι.... αλλά και οι μεγαλύτεροι δεν πάνε πίσω!
Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση οτιδήποτε μας αρέσει.
Είναι πολύ χορταστικά στην γεύση αλλά και στο μάτι :)
Πάμε να τα ετοιμάσουμε..
ΥΛΙΚΑ
200 gr βούτυρο
1 φαριν απ
300 gr φέτα θρυμματισμένη
200gr edam τριμμένο
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
10 φέτες ζαμπόν κομμένο κομματάκια
λίγο σκόρδο σκόνη
λίγη ρίγανη
λίγο αλάτι
πιπέρι
ντοματάκια κομμένα στην μέση για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Ανακατεύουμε με τον γδάρτη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά τα τυριά και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Γεμίζουμε το μαφινοταψάκι με καραμελόχαρτα και γεμίσουμε με το μείγμα μας μέχρι την μέση και λίιιιγο παραπάνω. Βάζουμε μισό ντοματίνι στο κέντρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν ( 30' περίπου).
Περιμένουμε να κρυώσουν για να αφαιρέσουμε τα καραμελόχαρτα.
Σερβίρονται ζεστά, αλλά τρώγονται εξίσου ευχάριστα και κρύα!
Χρόνια Πολλά σε όσους/όσες γιορτάζουν σήμερα και ιδιαίτερα στο κουτσουνάκι μου!!!!
Σερβίρονται ζεστά, αλλά τρώγονται εξίσου ευχάριστα και κρύα!
Χρόνια Πολλά σε όσους/όσες γιορτάζουν σήμερα και ιδιαίτερα στο κουτσουνάκι μου!!!!
Εμένα πιο πολύ μου αρέσουν τα αρμυρά οπότε κερνιέμαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά κι από εδώ!!
Μαρία, πολύ μου αρέσουν τα αλμυρά μαφινάκια. Σε μπουφέ, αλλά και σαν ένα νόστιμο σνακ. Μπορώ να σου πώ όμως ότι κάλλιστα θα τσιμπούσα ένα αλμυρό μάφιν, την ώρα που πίνω τον καφέ μου. Καλοφάγωτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
Χρόνια πολλά στο Νασάκο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις πάντα τον "απόλυτο" sous chef :)
Το κέρασμα ομολογώ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!
Οι λήψεις σου τέλειες και με φοβερή επεξεργασία!!!
Μη μείνουμε μόνο στο φάτε μάτια ...muffins ;)
Έτσι;;
Πολλά φιλιά
Σούπερ μανούλα να χαίρεσαι το μικρουλίνι σου!!!!! Υπέροχα τα μαφινάκια!!!!! σ΄αγαπώ!!!μουατς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα, όμορφα και μάφινς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου ζήσει Μαρία μου το κουτσουνάκι σου αλλιώς sous chef!:)
Z.
Χρόνια πολλά! Τις καλύτερες ευχές μου για το μικρό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέρασμα αν και αλμυρό θα το τιμήσω δεόντως! Μου αρέσουν τα αλμυρά κεικ/μάφινς και εσύ τα πέτυχες !!!
Χρόνια πολλά στο μικράκι σου! Να το χαίρεσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαρίστως θα κεραστώ από αυτά τα υπέροχα αλμυρά μάφινς!
Φιλάκια!
Χρόνια Πολλά και τα κάνω..αντιγραφή γιατί λατρεύω τις δικές σας συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα και πολύ ευπαρουσίαστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χαίρεσαι και να καμαρώνεις τον γιόκα σου!
Καλό απόγευμα!
Να χαίρεσαι το γιόκα σου υποθέτω Μαρία! Να είναι πάντα γερός και καμαρωτός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω τολμήσει ποτέ αλμυρά Muffins. Φαίνονται τόσο αφράτα και είναι και πανεύκολα. Τα ντοματίνια πάνω, του δίνουν και υπέροχο στυλ.
(ερώτηση: ποιά η διαφορά Muffin με cupcake?)
Χριστος και Παναγια!!!!τι ειναι αυτα καλε;;;;;;;;;τα διαβαζω αποψε στην εκπομπή http://nanatsouma.blogspot.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται καταπληκτικά!! τα βάζω στα υπ όψιν ότι πρέπει για τις μικρούλες μου και όχι μόνο.. Καλό Σαββατοκύριακο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαρία να χαίρεσαι το μικρό σου.Τέλεια τα muffin σου θα μπουν στα προσεχώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!!
Χρόνια πολλά στο μικρούλη και καλοφάγωτες αυτές οι ωραίες λιχουδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά στο λεβέντη σου Μαράκι, να τον χαίρεσαι, να είναι πάντα ευτυχισμένος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το αλμυρό μαφινάκι!
Χρόνια πολλά Μαρία να τον χαίρεστε! τι να πω γαι τα μαφινάκια τα έχω δει απο το πρωί, είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαρία μου να τον χαίρεστε!!! Τα μαφινάκια σου είναι υπέροχα και εύκολα!!! Καταγράφονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με υγεία!
Eχω γίνει φαν των αλμυρών μαφινς τώρα τελευταία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολυ ωραία τα δικά σου Μαρία μου. Μπραβο.
Καθυστέρησα λίγο... Πολύχρονος ο μικρούλης σου, να είναι γερός κι ευτυχισμένος πάντα στη ζωή του.
Φιλια πολλά
Ευχές πολλές και ευχαριστούμε πολύ για το νοστιμότατο κέρασμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω τη συνταγή!
Φιλάκια.
Υπέροχη η συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι!!!
Πολύ ωραία ιδέα για κεράσμα σε γιορτές !!!!