Η Βούλα μου έδωσε τη συνταγή, που την πήρε από τη Νίκη, ξέρετε πως πάνε αυτά :)
Πανεύκολα γευστικά ακαταμάχητα!!!
Μετά την πρώτη φορά, καθιερώθηκαν :
- Μπαμπά, παίζει κανένα τρουφάκι;;
- Αν παίζει λέει!!!!
ΥΛΙΚΑ για 40-50 τεμ. (αναλόγως μεγέθους)
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος light
200 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Μπισκότα Petit beurre (απλά ή σκούρα)
1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρντισμένα
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 σακουλάκι σοκολάτα τρούφα
1 σακουλάκι καρύδα τριμμένη
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σπάμε μέσα, σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε μια ομοιογενή παχιά σοκολατένια κρέμα.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη και τα ξηροκάρπια λίγο πιο χοντρά.
Ρίχνουμε τα τριμμένα υλικά (και το εκχύλισμα αν βάλουμε) στην κρέμα σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
update: Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο! "Απαιτείται λίγος χρόνος στο ψυγείο (από 1 ώρα έως 1 βράδυ - ανάλογα με την εποχή) μετά την τελική ομογενοποίηση, προκειμένου να πλάθονται με ευκολία", όπως λέει και στο σχόλιό της η Νίκη!Σε δυο μπολάκια αδειάζουμε ξεχωριστά την τρούφα και την καρύδα.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα βουτάμε στα μπολάκια με την καρύδα και την τρούφα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα
Σερβίρουμε ή δοκιμάζουμε ανά περίσταση ;)
Πολύ ωραία! Με γεια το νέο look :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Μαρία μου, να είσαι καλά!!!!!
ΔιαγραφήΤσιμπαω ενα λαχταριστο τρουφακι για τα χρονια πολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ένα και δύο και όσα θέλεις Μαρίνα μου!! Ευχαριστούμε :)
ΔιαγραφήΧιλιόχρονο το νόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου Γιώργη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τρουφάκια σίγουρα λαχταριστά και πεντανόστιμα!
Πολλά φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ Ελενάκι!!!!!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά !
Φιλάκια :)
Ευχαριστώ για την ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώστε ότι απαιτείται λίγος χρόνος στο ψυγείο (από 1 ώρα έως 1 βράδυ - ανάλογα με την εποχή) μετά την τελική ομογενοποίηση προκειμένου να πλάθονται με ευκολία. Επίσης, για την ιστορία, η προέλευση της συνταγής σταματά σε μένα...!
Νίκη
Οποία μας τιμή Νίκη!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τις λεπτομερείς επεξηγήσεις, τις οποίες αν παρατήρησες ενσωμάτωσα ήδη στην ανάρτηση!!!
να είσαι καλά :)
Με γεια μας!!!! Φοβερό το νέο look ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου ήταν το live τρουφάκι μου σήμερα οεο;;;;; Θα σε μαλώσω αρμόδιε....
Το δούλευα πολύ καιρό Μαράκι και στο φύλαγα για έκπληξη!!!!!!
ΔιαγραφήLive τρουφάκι θα έχεις όταν τα ξαναφτιάξω ;)
Η ανάρτηση ήταν στο συρτάρι και βγήκε για τα κεράσματα :))
Φιλάκια!!
Γεια σου Γιωργο,
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι η πρωτη φορα που ερχομαι στο μπλογκοσπιτακι σου και μου αρεσε παρα πολυ!
Ημουν και τυχερη γιατι επεσα επανω σε αυτα τα καταπληκτικα και ευκολα τρουφακια!!!
καλη εβδομαδα να εχουμε !!!!
Καλωσόρισες Κική!!!!!!
ΔιαγραφήΜας βρήκες με σηκωμένα τα μανίκια προσπαθώντας να συγυρίσουμε το "σπίτι" μας ;)
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Να είσαι καλά :)
Ωραίο κέρασμα Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένα τρουφάκια για όλες τις ώρες.
Παίζει κανα τρουφάκι ή τέλειωσαν ? ;)
Ωραία η ανακαίνιση !
Φιλιά πολλά
Μαράκι απ αυτά που βλέπεις, όσα θέλεις :))
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ
να είσαι καλά
πολλά φιλιά!!!
ΟΚ. Μια λιγούρα μου ήρθε! Πάω να δω αν έχω υλικά να τα φτιάξω :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή