Όχι, δεν είναι Πασχαλινά...
Είναι πορτοκαλένια, νηστίσιμα και Καστοριανά!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι (νερού) χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι (νερού) καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 κτγ σόδα μαγειρική
1 φακελάκι baking powder
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα ρευστά με την ζάχαρη και χτυπάμε ελαφριά με το σύρμα
Σε λίγο χυμό διαλύουμε την σόδα και προσθέτουμε κι αυτό
Μετά σιγά σιγά αλεύρι
Επίσης μια χρήσιμη συμβουλή που μου έδωσε η κυρία Γκόλφω ήταν να λαδώνω τα χέρια μου και να πλάθω
Στο ταψί εννοείται λαδόκολλα και ψήσιμο αυστηρά 15λεπτο σε καλά προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς, πάνω κάτω κ αέρα έβαλα)
Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγή μου έστειλε η φίλη μου Ξένια Παπαλάμπρου από την Καστοριά.
Η κυρία Γκόλφω είναι φίλη της Ξένιας, Καστοριανή επίσης!!!!
Πολύ όμορφα! Και του χρόνου με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Γιώργο :)
Πολύ ωραία Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτα.
Καλό Πάσχα :)
ΦΙλιά πολλά
μπραβο ωραια συνταγη απο τις πατριωτισες μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή σας,να ρωτήσω λέτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού αλλά κ ξύσμα κ χυμό ενός πορτοκαλιού το δεύτερο πορτοκάλι 🍊🍊 που ακριβώς μπαίνει;σας ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγγνώμη Θεοδώρα....!!! Αργοπορημένη απάντηση: Ο χυμός από το δεύτερο πορτοκάλι είναι για να διαλύσουμε τη σόδα!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ :)
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!!
Μπορώ να αλλάξω τη ζάχαρη με στεβια και σε τι αναλογία; ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα :) Εμπειρικά γνωρίζω οτι η αναλογία ζάχαρη / στέβια είναι 10/1. Δεν έχω φτιάξει ποτέ και δεν γνωρίζω περισσότερα. Απλά θεωρώ οτι αν αφαιρέσεις 250 γραμ περίπου υλικού (εδώ ζάχαρη) και το αντικαταστήσεις με 25 γραμ άλλου υλικού (εδώ στέβια) τα 225 γραμ που υπολείπονται θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλο υλικό για την υφή της ζύμης. Περισσότερο αλεύρι αναλογικά; Δεν ξέρω οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω ...
Διαγραφή