Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Κρέμα Αρωματική Με Χιώτικη Μαστίχα





Δροσερό, ήπια γλυκό, αρωματικό, σπιτικό επιδόρπιο!!
ΥΛΙΚΑ
850 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια ανθόγαλα
80 γραμμάρια ζάχαρη

80 γραμμάρια άμυλο
100 γραμμάρια γάλα
1 κτγ μαστίχα Χίου τριμμένη

Φιστίκι Αιγίνης

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γάλα, το ανθόγαλα και τη ζάχαρη.

Ανάβουμε την εστία σε μέτρια ένταση.

Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα

Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος, ανακατεύουμε το άμυλο με το κρύο γάλα και τη μαστίχα και μόλις αρχίσει να αχνίζει το μείγμα της κατσαρόλας, αδειάζουμε μέσα και το 2ο μείγμα.

Ανακατεύουμε γρήγορα για να μη "πιάσει" ο πάτος της κατσαρόλας και αποσύρουμε από την εστία.



Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και προσθέτουμε ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.



Διατηρείται στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν