Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Τυροπιτάκια με μαχλέπι και τυρί κατσικίσιο


Στο καθημερινό μας τραπέζι εκτός από τα ... "στανταράκια" που έχουμε στην άκρη, κάνουμε διάφορες δοκιμές με υλικά, ποσότητες, καρυκεύματα, αρώματα κ.α.
Δεν είναι πάντα τα πράγματα όπως τα περιμένουμε.
Κάποιες φορές το αποτέλεσμα μας αφήνει αδιάφορους.
Άλλες πάλι μας δικαιώνει, και είναι και κάποιες φορές που μας απογειώνει!!

Μία από αυτές ακολουθεί παρακάτω.

Πάμε να τη δούμε!!!!

ΥΛΙΚΑ
Φύλλο
50 γραμ μαργαρίνη soft
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
2 κτΣ γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουτ τσαγιού μαχλέπι
1 κουτ τσαγιού αλάτι
1 κτγ ξύδι
2 - 2,5 κούπες αλεύρι

Γέμιση
τυρί κατσικίσιο

Επάλειψη
1 κρόκο αυγού
μαυροκούκι

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι σε μια λεκάνη (ή στον κάδο του μίξερ) και τα δουλεύουμε 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη υγρή και τρυφερή.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 16 μέρη και τα ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια.

Τα γεμίζουμε με 1 κτγ τριμμένο τυράκι και το κλείνουμε.

Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω όπως στη φωτογραφία.


Αλείφουμε με κρόκο και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 C για 15 λεπτά



Υπέροχα ζεστά ή κρύα!!!!!!!!!!!


Καλή όρεξη

3 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα ΛώλουΤρίτη, 12 Μαρτίου, 2019

    Ξέρετε οτι εγώ ο,τι βάζετε το κάνω κατευθείαν!!! Υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία και ιντριγκαδόρικη ιδέα το μαχλέπι σε ζύμη για τυροπιτάκια. Δε θα το φανταζόμουν ποτέ! Θα το επιχειρήσω κάποια στιγμή, ευχαριστώ που μοιραστήκατε τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν