Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Μηλόπιτα γιορτινή


Γλυκιά όσο πρέπει, αρωματική όπως πρέπει, γευστική όσο δεν πάει!!!
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά 🥚
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτί κρέμα γάλακτος (200 ml)
1,5 κούπα αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν
1 κτγ κανέλα
2 μήλα σε κύβους

Επάλειψη
50 γραμ βούτυρο
2 κτΣ ζάχαρη
2 κτΣ μέλι 🍯
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να γίνουν κρέμα
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Κόβουμε σε κύβους τα μήλα και τα ρίχνουμε στον κάδο μαζί με την κανέλα
Ανακατεύουμε καλά
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ψησίματος
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά
Αφού βγάλουμε τη μηλόπιτα ετοιμάζουμε το γλάσο
Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι
Όταν τα υλικά δέσουν και αρχίσουν να κοχλάζουν, ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Απλώνουμε το γλάσο  στην επιφάνεια της μηλόπιτας και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε (ιδανικά) με παγωτό

Καλή απόλαυση











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν