Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


Είναι ελαφριά, είναι αρωματική και κυρίως απολαυστική!!!!

Πάμε να τη φτιάξουμε......!!!!

ΥΛΙΚΑ

Για το Κέικ
400 γραμ φύλλο Βηρυτού 
4 αβγά
160 γραμ ζάχαρη
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας
250 ml σπορέλαιο
2 βανιλλέτες
1 μπέικιν 
1 πορτοκάλι σε φέτες (γαρνιτούρα)

για το σιρόπι
250 γραμ ζάχαρη
350 ml νερό
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
1 ξυλάκι κανέλας

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα Βηρυτού σε ένα ταψί και τα βάζουμε να "στεγνώσουν" στο φούρνο στους 120 °C για μια ώρα 
Τα φύλλα μόλις τα πιάσουμε στα χέρια μας μετά, θα πρέπει να θρυμματίζονται!!
Τα θρυμματίζουμε λοιπόν σε μια λεκάνη και φτιάχνουμε την κρέμα...
Χτυπάμε στο μίξερ για 5-6 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα τα αυγά και τη ζάχαρη 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (χυμό, ξύσμα, γιαούρτι, σπορέλαιο, βανιλλέτες και μπέικιν) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα,
Προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μίγμα. 
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και γαρνίρουμε με στρογγυλές λεπτές φέτες πορτοκαλιού.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε υλικά για το σιρόπι. 
Βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε το πυρέξ από τον φούρνο το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να τραβήξει για μια ώρα.



Καλή απόλαυση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν