Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Σάμαλι

Υλικά 
500 γρ σιμιγδάλι χοντρό 
2 κτγ μπέικιν (10 γρ)
250 γρ ζάχαρη 
250 γρ γάλα ζεστό 

Σιρόπι 
500 γρ ζάχαρη 
550 ml νερό 
μισό λεμόνι 🍋

Φυστίκι αράπικο ανάλατο 
Ταψί 20x25

Επί τω έργω 
1. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν 
2. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα 
3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι 3-4 λεπτά σε ένα μπολ
4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 - 24 ώρες να φουσκώσει το σιμιγδάλι 
5. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να επανέλθει και να γίνει σχετικά κρεμώδες 
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 αντιστάσεις και αέρα 
7. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια του με μια σπάτουλα 
8. Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε μερίδες και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα φυστίκι 
9. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου 
10. Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού 
11. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια και σιροπιάζουμε
12. Αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς 
Καλή απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκίμασαν και είπαν