Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

~ Κολοκυθάκια Primavera ~


Η «απολογία» του … Γιώργη:
Η αποχή μεγάλη.
Όχι δεν έπαψα ξαφνικά να ασχολούμαι με το άθλημα!
«Εν αρχή ην» … η μελαγχολία από τα τεκταινόμενα στη σύγχρονη Ελλάδα! Δε μπορεί, κάτι θα σας έπιασε κι εσάς, είτε το δείξατε είτε όχι!!!
Στη συνέχεια τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ….
Ήρθε το πένθος ξαφνικά μέσα στην οικογένεια και μας πήρε όλους από κάτω ο πόνος.
Τα πιάτα ετοιμάζονταν μηχανικά. Δεν υπήρχε περιθώριο για διασκέδαση…

Είχα πολύ καιρό να φωτογραφήσω φαγητό. Χθες το βράδυ φτιάχνοντας κάτι γρήγορο, μου ήρθε η όρεξη για παιχνίδι. Με δελέασαν τα χρώματα και είπα να του κάνω το χατίρι.
Πάμε πάλι λοιπόν!

Κολοκυθάκια φούρνου με πατάτες και τυριά



ΥΛΙΚΑ
6 κολοκυθάκια μέτρια
3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
3 αβγά
1 κρέμα γάλακτος light
150 γρ μοτσαρέλα τριμένη
100 γρ από μείγμα κίτρινων τυριών light
100 γρ φέτα
50 γρ φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες
μάραθος
αλάτι
πιπέρι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο (περίπου 1/3 της κούπας του τσαγιού) τα αλατοπιπερώνουμε και τα φέρνουμε βόλτα έτσι ώστε να πάρουν όλα μερίδιο στη γεύση.
Ανάβουμε το φούρνο (στον αέρα) στους 175ο C.
Τοποθετούμε τα λαδωμένα υλικά μας σε pyrex και τα βάζουμε στο ζεσταμένο φούρνο.
Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 40 λεπτά.
Είναι έτοιμα μόλις πάρουν χρώμα και κάνουν εκείνη την υπέροχη κρούστα.
Μόλις ψηθούν, ανακατεύουμε τα τυριά με τη γαλοπούλα και το μάραθο ψιλοκομμένα και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα, τα λαχανικά στο pyrex.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε το ρευστό μείγμα πάνω απ τα τυριά.
Τοποθετούμε το pyrex πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.



Έτοιμο!!


«Ακονίζουμε» μαχαίρια πιρούνια.


Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μια συνταγή που επιδέχεται πλήθος τροποποιήσεων, παραλλαγών και πειραματισμών. Υλικά και έμπνευση να υπάρχουν!!! Στην απλότητά της με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί εκτός από την εξαιρετική νοστιμάδα της, με "έβαλε" πάλι στο κλίμα!
Και δεν είναι λίγο αυτό!!



Καλή όρεξη και καλώς σας βρήκα ξανά!!

12 σχόλια:

  1. Έτοιμη είμαι με ακονισμένα μαχαίρια :)))Είμαι 12 ωρες στην δουλειά σήμερα και είμαι έτοιμη να φάω ό,τι κινείται χαχαχαχα
    Να δω πότε και αν θα μαγειρέψω σήμερα χαχαχα ψόφια είμαι.
    Τέσπα
    Αυτό το πιατάκι στην φωτό ... ξέχνα το .... χιχιχ το βούτηξα εγώ

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες και πάλι στην παρέα και καλό κουράγιο για τα υπόλοιπα.
    Μικρά πράγματα μας ξαναβάζουν στο κέφι σιγά σιγά.
    Η ομελετίτσα σου τέλεια και χορταστική!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά έκανες Γιώργη, να βγεις λίγο να ξεσκάσεις κάνοντας αλλα πραγματα όμορφα και νόστιμα. Την καλησπέρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα που τα κολοκυθάκια στον κήπο μου γίνοντα σε καθημερινή βάση, είναι ότι πρέπει η συνταγή σου!
    Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω! πω! και κάνω δίαιτα και 'έφαγα μόνο μια σούπα σε...φακελάκι 70 θερμίδες.Σκοτώνω τώρα για ένα πιατάκι τέτοιο φαγητόοοοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό κουράγιο για όσα σου συμβαίνουν και προσωπικά και γενικά!
    Το φαγητό σου τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Selam canim hayirli aksamlar sevgiler hettersheimdan öptüm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο,
    όλοι το περάσαμε αυτό. Αποχή λόγω των απερίγραπτων γεγονότων, αλλά και πένθος πολλές φορές προσωπικό.
    Ο χρόνος απαλύνει τον πόνο (μιλώ για το προσωπικά σας πένθος) αλλά τον άνθρωπο που έφυγε, τον κουβαλάμε στην ψυχή και τον μυαλό μας κι' έτσι δεν ξεχνιέται ποτέ.
    Δύναμη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο μου πολύ λυπάμαι για το προσωπικό πένθος και για τον άνθρωπο που χάθηκε.
    Τα γεονότα των ημερών, όλους μας έχουν επηρεάσει, κακά τα ψεματα!
    Χαίρομαι που σε έχουμε και πάλι κοντά μας, να μας "νοστιμίζεις" την μέρα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι έχουμε επηρεαστεί. Άλλος το δείχνει, άλλος όχι. Το πένθος που είδα στο Μπάλο λοιπόν, ήταν πιο προσωπικό από όσο κατάλαβα. Να τον θυμάστε ευχάριστα!
    Πολύ νόστιμα τα κολοκυθάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επέστρεψες με ωραιότατη συνταγή! Έχω αδυναμία στα κολοκυθάκια και στο φούρνο είναι πεντανόστιμα.
    Καλή συνέχεια!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Asteri
    @Ξανθή
    @Benikos place
    @Λίλα
    @αχτίδα
    @big mama
    @tatlilar gülcandan
    @Penelope
    @ΕΛΕΝΑ
    @kiki
    @my little expat kitchen (Μάγδα)

    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν