Με αυτή την υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή, καλωσορίζω το φίλο μου και συνεργάτη από δω και μπρος Νίκο από το ... μακρινό Μονοπάτι, στον πάγκο της κουζίνας μου!! Υπόσχεση δίνουμε για συναρπαστικότερες αναρτήσεις!! Καλώς όρισες Νικόλα!!
Μερικές αγαπημένες νοστιμιές των καλοκαιρινών διακοπών είναι φυσικά τα ψαρικά.
Τα αφρόψαρα, όπως κολιοί, σαρδελίτσες, σαβρίδια, ζαργάνες κλπ γίνονται πανεύκολα μεζεδάκια στο φούρνο χωρίς μεγάλο κόπο για καθάρισμα και σε σύντομο χρόνο.
Η πρόταση μας σήμερα περιλαμβάνει δύο διαφορετικά ψάρια μαγειρεμένα στο φούρνο με τον ίδιο τρόπο. Σαρδέλες και ζαργάνες με πολύχρωμες πιπεριές και λαδορίγανη στο φούρνο.
ΥΛΙΚΑ
Τα υλικά μας εύκολα, απλά και πολύ νόστιμα :
Για 4 μερίδες περίπου ένα κιλό ψάρια
3 χρωματιστές πιπεριές
Μαϊντανός
Ρίγανη, αλατοπίπερο,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ενάμισι λεμόνι.
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς (αέρα) στο φούρνο.
Ουζάκι σαμιώτικο για την παρέα ή αν προτιμάτε μια Σάμαινα χρυσή είναι ό,τι πρέπει...
Η χρυσή Σάμαινα
Το κρασί αυτό έχει μια ιδιαίτερα ελκυστική όψη, με λαμπερό και ανοιχτόχρωμο καναρινί χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματικά είναι πλούσιο και γεμάτο, θυμίζοντας την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων, όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι, που απλώνονται σε ένα εξαιρετικό φόντο διακριτικής έκφρασης του μοσχάτου. Εξαιρετικά φρουτώδες παρουσιάζεται στο στόμα και ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα παιχνίδισμα που θα σαγηνέψει κάθε φίλο του κρασιού. Αν και στην επίγευση αφήνει μια ανεπαίσθητη γλύκα, η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού υπερτερεί και δημιουργεί, τελικά, ένα αρμονικό σύνολο. Πρόκειται για ένα κρασί που συνοδεύει έξοχα κουζίνες Άπω Ανατολής, αλλά και πιάτα της διεθνούς ή και της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.
Από την ιστοσελίδα της ΕΟΣΣ
Τώρα αυτό το κρασί γιατί το προτείνεις να τρέχω να το βρω;;;Το έχουμε τιμήσει πολλές φορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που στη γειτονιά υπάρχει ένα μαγαζάκι παράρτημα κάβας χοντρικής και τα έχει όλα!!
Καλό Σ/Κ
Φοβερός μεζές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝικόλα τα είπα στον πρόλογο, αλλά ένα καλωσόρισμα ακόμα, δε βλάπτει!! Με μεγάλη μου χαρά και ευχάριστο ξάφνιασμα, είδα την ανάρτησή σου εδώ απόψε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη συνταγή και τα συνοδευτικά, τί να πω!!
Απλά υπέροχα!! Οι φωτο "μιλάνε" :))
Σαρδελίτσες (για την ακρίβεια σαρδελομάνες) είχαμε μεζέ σήμερα στου Λελούδα!!!
Φιλιά στο σπίτι
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!!!!!
Συγχαρητήρια! Από ότι φαίνεται, μας μας περιμένουν πολύ ωραίες συνταγές και από τους δυο σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοκαίρι ακούω, ψαρομεζέδες ακούω, κρασάκι είδα...και ήρθα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσόρισες και από μένα και πάντα τέτοια!
Eυχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα και τα καλά λόγια, ναστε καλά και πολλα νοστιμα φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγνωμη κιολας αλλα... σημερα ηρθα πιο πολυ για να σε ενημερωσω οτι ειδα τη συνταγη σου εδω
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://syntages.hadnews.com/
το θεωρισα υποχρεωση μου να σε ενημερωσω.
καλησπέρα και από εμένα. Το "Αφεντικό" είναι από το Σάββατο στο Χωριό(σνίφ-σνίφ...) και είπα να τον αντικαταστήσω για να μην χαλάμε τις συνήθειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα θερμό καλοσόρισμα στο Βeniko,η συνταγή μοιάζει τρομερή και τα αφρόψαρα εύκολο να βρεθούν και εξαιρετικά υγιεινά λένε οι ειδικοί.
για το συνοδευτικό εγώ προσωπικά θα προτιμούσα μια samaina sec, αλλά μικρή η διαφορά.
καλή όρεξη
φιλιά
Τώνια
λατρεμενοι ψαρομεζεδες με ουζακι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σάλια μου έτρεξαν!
ΑπάντησηΔιαγραφή