«Έκλεψα» τ’ ομολογώ και ως γνωστόν «Αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστι αμαρτία»!!
Θες ο υδράργυρος που έχει πάρει τα βουνά αυτές τις μέρες, θες η λαχτάρα στο βλέμμα, μόλις αντίκρισα το θέαμα ...υπέκυψα!!
Η Αλεξάνδρα έβαλε λεμόνι, εγώ προτίμησα κερασάκια ολοστρόγγυλα και ολόγλυκα!!!
Κατά τα άλλα το εγχείρημα είχε υπέροχα αποτελέσματα και είπα να σας δροσίσω λιγάκι κι εσάς σήμερα, με τους 39ο C στο κεφάλι!!
"Κύριο, παγκωτό κεράσει;;"
"Πού το κατάλαβες βρε; Ναι παγωτό κεράσι είναι!!!"
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
150 γρ.ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 22%
1 χούφτα κεράσια
1 κτσ μαρμελάδα κεράσι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Βάζουμε σε μπολ του mixer το γιαούρτι την άχνη και την κρέμα και τα χτυπάμε καλά για 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα κεράσια (αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια!!!) στο multi, τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη
Για τις επόμενες 3 ώρες το βγάζουμε ανά μισάωρο και το χτυπάμε ελαφρά (6 φορές συνολικά),για να παγώσει ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε το παγωτό με γλυκό κουταλιού βύσσινο, κεράσι, τριαντάφυλλο.
Εγώ αύριο κεράσει (κεράσι) φράουλα χεχεχεχεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίρνω και ένα μπολάκι :)
Φιλιά
Καλημέρεςςςς
Ωραία συνταγή! Προσαρμόσιμη σε ότι έχεις. Κάνεις το βασικό παγωτό και προσθέτεις ό,τι σε εμπνέει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιες συνταγές μου αρέσουν πολύ!!!
Κάνω υπομονή μέχρι να πάρω νέο ψυγείο γιατί με αυτό που έχω παγωτό γιοκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι επειδή εγώ θέλω εύκολο αυτό θα το φτιάξω.
Εγώ κεράσι! Εσύ κεράσει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μας κεράσεις, κεράσι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ...παγωτό, το αγαπημένο μου γλυκάκι ακόμα και τον χειμώνα!!!
καλή σου μέρα!!!
Μα τόσο εύκολα είναι τα παγωτά; Θα φτιάξω και εγώ τελικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ θέλωωωωωωωωωωω... τώρα όμως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι
κεράσει μπόλικο έτσι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειώσαν τα κεράσματα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να πάρω όσο περίσσεψε ρωτάω;-)
Έγραψες πάλι Γιώργο μου!!
Λιχουδιά το παγωτάκι Γιώργο, αλλά εμείς εδώ κρυώνουμε πάλι...αλλά που θα πάει θα καλοκαιριάσει και δω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα φιλιά
Γιώργο έμεινε καθόλου ή το φάγατε όλο!!! Τέτοια ώρα αλήθεια εγώ τι να κάνω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και αύριο μέρα είναι και θα το φτιάξω.
Ευχαριστώ για την συνταγή. Να 'σαι καλά.
Φιλιά, καλό βράδυ.
Γιώργο,το παγωτό σου δείχνει λιμπιστικό. Εχω εξαιρετικές συνταγές για γρανίτες και παγωτό που βγαίνει υπέροχο από την παγωτομηχανή. Αν ενδιαφέρεσαι θα τις γράψω. Χαίρομαι που επικοινωνούμε με αφορμή το παγωτό. Να είσαι καλά Νίκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολο το παρουσιάζεις και δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω παγωτό ποτέ! λες ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το κεράσι χαρά θα ήταν τόσο αναζωογονητικό σε μια καυτή ημέρα του καλοκαιριού!
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Αργησα να γράψω αλλά αυτό το παγωτό το σκέφτομαι από όταν το είδα!Θα κρατήσω τη συνταγή και τώρα που έχω παγωτομηχανή θέλω οπωσδήποτε να το κάνω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό παγωτάκι και πανεύκολο.Και λατρεύω τα κεράσια σε όλες τους τις εκδοχές.Σ' ευχαριστούμε για την συνταγούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Asteri
ΑπάντησηΔιαγραφή@Βίκυ Κουμάντου
@Ξανθή
@kiki
Ευχαριστώ πολύ!!
Κερασμένα... ξεχασμένα :))
Φιλιά πολλά
Καλή σας μέρα
@ΝΑΤΑΣΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή@big mama
@painter
@γαστεροπλήξ
Κεράσει κεράσει μπόλικο!!
Για όλους έχει!!!!
Φιλιά πολλά
Καλημέρα
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή@Benikos place
@Λίνα
Καλώς τους!! Και να τελειώσει ξαναφτιάχνουμε :) Εύκολο!!! Υπομονή Νικόλα.
Φιλιά
Καλη σας μέρα
@ΝΙΚΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μεγάλη μου χαρά σε υποδέχομαι Νίκη μου!!!
Θα ήταν ευχής έργο να μοιραστείς μαζί μας τις συνταγές σου!!
Περιμένω....
φιλιά πολλά
Καλή σου μέρα
@Betty's Cuisine
ΑπάντησηΔιαγραφή@Chef Chuck
@Athina
@erifili
Είναι τόσο όμορφο και τόσο εύκολο όσο δείχνει!!!
Ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Καλή σας μέρα
Στο κερασοπαγωτό λέμε ναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήSuper! Καλό μήνα!=D