Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

~ Καρυδόπιτα με ΚΑΚΑΟ ~

Προθάλαμος (όπως πρόλογος) : Η Μαρία ξαναχτύπησε!! Αυτή τη φορά πολλαπλώς. Εκτός από την κουζίνα της, έχει μεγάλη τρέλα και με τη φωτογραφία. Με την παλιά της μηχανή είχε τραβήξει υπέροχες εικόνες, που μπορείτε να δείτε, πατώντας ΕΔΩ, ΕΔΩ ή ΕΔΩ!!! 
Όταν πρόσφατα η Sony που είχε χάλασε, την καρδιά της έκλεψε μια Pentax με τεράστιο zoom. Προσπαθώντας τώρα να μάθει τα κόλπα της, άρχισε να φωτογραφίζει εντός της κουζίνας, οπότε προέκυψαν άμεσα 2 αναρτήσεις και όπως μου υποσχέθηκε, έπεται συνέχεια (ήταν να μη πάρει φόρα). 
Η γλυκιά ανάρτηση που ακολουθεί είναι όλη μα όλη δική της!! 



Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκάκι χωρίς πολλά αυγά και (χωρίς) μεγάλη ταλαιπωρία!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ
• 1 ¼ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
• ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φακελάκι μπέικιν
• 1 κουτ. γλ. γεμάτο κανέλα
• ¼ κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
• 3 κουτ. σπ. γεμάτες κακάο
• 2 βανίλιες
• 6 αυγά
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• ¾ φλ. σπορέλαιο


ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι
• 3 φλ. νερό
• 2 φλ. ζάχαρη
• 1 βανίλα
• 2 κτΣ κονιάκ
• Μισό λεμόνι (στυμμένο)




ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και λαδώνουμε ( μόνο ) με λίγο σπορέλαιο ένα όχι πολύ μεγάλο σκεύος. Εγώ χρησιμοποιώ το γνωστό πυρέξ ( 23 x 30 ).
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά (ολόκληρα), μέχρι να γίνουν κρέμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα στέρεα υλικά ( εκτός από το λάδι) και τα προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά στο μείγμα των αυγών.
Στο τέλος ρίχνουμε και το σπορέλαιο και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 170C για 40’ περίπου ( ανάλογα με την κουζίνα ) μέχρι το γνωστό μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Εγώ το ψήνω με αέρα και αντιστάσεις από πάνω.
Αφού ψηθεί, σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό και ζεστό σιρόπι.
Καλή επιτυχία…….αν και είναι εξασφαλισμένη!!

11 σχόλια:

  1. Η Μαρία πάει να μας παχύνει!!!!
    Καλό Φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είναι πολύ ωραία.Μ' αρέσουν οι καρυδόπιτες που έχουν ελάχιστο ή καθόλου αλεύρι και κυριαρχεί σ' αυτές το σιμιγδάλι ή η φρυγανιά.Απορροφούν καλύτερα το σιρόπι.Αν και φθινοπώριασε δεν θα έλεγα όχι σε μια μερίδα με παγωτό βανίλια για να ισορροπίσει το κακάο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι είναι τυχεροί στον εργασιακό τους χώρο...
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και σε εμφάνιση και σε γεύση φαντάζομαι, τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aχ τι μας κάνει το Μαράκι και είναι και δύσκολη η ώρα !!!!!

    γεια στα χεράκια της, το αρωμα έφτασε μέχρι εδώ !!!!

    φιλια πολλά Γιωργή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αγαπημένο μου γλυκό!!!
    Καλό απόγευμα!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ νόστιμη συνταγή, αλλά η φωτό θα ήταν καλύτερη χωρίς φλας. Το φυσικό φως βοηθάει το φαγητό (ή ένα LOWEL EGO φωτιστικό), το φλας το σκοτώνει. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αφήνετε άνθρωπο ν' αγιάσει Γιώργο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν