~ Κέικ μήλου ~ | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

~ Κέικ μήλου ~

23
Όταν κλείνεις τα μάτια στην πρώτη δαγκωματιά...
ΥΛΙΚΑ
150 γρ βούτυρο
2 ½ φλ αλεύρι ΓΟΧ
4 μεγάλα μήλα
4 αυγά
1 κτγ baking powder
3 κτΣ ζάχαρη σκούρα
3 κτΣ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 λεμόνι (από λεμονιά!!)


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Συνεχίζουμε με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το αλεύρι, το baking powder και τα μήλα ξυσμένα σε χοντρό τρίφτη.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45 λεπτά περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
Όλο το σουξέ σ’ αυτή τη συνταγή (πέρα από τη φανταστική υφή το άρωμα και τη γεύση) ήταν η φωτογράφιση!!!
Παρακινημένος από το σχόλιο της Ιωάννας (Food Junkie not Junk Food) για φωτογράφιση με LOWEL EGO φωτιστικό κι επειδή δε διαθέτω (ακόμα) σχετική υποδομή, κατέφυγα σε πατέντες, που όμως είχαν πολύ γέλιο!!!!



«Ε, δεν έχεις το Θεό σου!!!», ακούστηκε από το χολ η φωνή της Μαριώς μου!!!!!!!!!!
Έτυχε να είναι και τα παιδιά στο σπίτι, οπότε έγινε ο σχετικός χαμός από τα γέλια…

Το άλλο πρωί λίγο πριν αρχίσει η "επίθεση", το φωτογράφισα και σε φυσικό φως, που (όντως Ιωάννα) βοηθάει απίστευτα το φαγητό!!


23 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Μου αρέσει τρελά αυτό το κέικ!!!!
    Καλημέρεςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται νοστιμότατο!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις φούρνισα μηλομαφηνάκια το κέικ σου την επόμενη φορά!!
    Αυτό το φως και η φωτογράφηση μεγάλο μαράζι!!!
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι γέλιο έχω κάνει με τα τρυκ της φωτογράφισης!!!!!
    Γιώργο μου κι εγώ μόνο πρωί προσπαθώ να φωτογραφίζω, το φυσικό φως είναι το καλύτερο πράγματι!
    Το κέικ σου είναι να κλείνεις τα μάτια στην πρώτη δαγκωματιά και στην δεύτερη και στην τρίτη, μέχρι την τελευταία:))
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε τι τραβάμε με αυτές τις φωτογραφίες???
    Ξέρεις πόσα πράγματα δεν έχω προλάβει να φωτογραφίσω εγώ γιατί τα άφησα για το πρωί? Εδώ παιδί μου, δεν μένει τίποτα, μέχρι το πρωί όλα κάνουν φτερά...

    Το κέικ σου πάντως μοιάζει νοστιμότατο και σε βραδυνό και σε πρωινό φωτισμό!

    Καλό σας βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα...
    Τέλειο...και με το βραδυνό και με το πρωινό φως!
    Μου αρέσουν πολύ τα κέϊκ με τα φρούτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδικά η πρώτη φωτογραφία, είναι σαν να έχει ξεφύγει από τους νόμους της βαρύτητας τούτο το κεκάκι, που είναι σίγουρα και πολύ γευστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το κέικ μήλου είναι από αυτά που δεν μπορώ να αντισταθώ!Είναι πολύ φουσκωτό και φαίνεται τόσο αφράτο!Το ζήλεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Γιώργο.
    Πες μας τι έκανες και έγινε έτσι καταπληκτικό το κέικ σου!
    Μ΄αρέσει η συνταγή και την έβαλα στα υπόψη...
    Λεμόνι από λεμονιά, να βάλω; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Asteri
    Οι γευστικές μας απόψεις, ταυτίζονται σχεδόν πάντα!!
    Εδώ ειδικά, απόλυτα :))
    Φιλιά
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Taste Advisor
    Το επόμενο, γιατί αυτό....πάει!!!
    Φιλιά
    καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Crazy Tourists
    Τρελοτουρίστρια, πρώτη φορά εδώ;; Να βγάλω κεράσματα :)
    Σ' ευχαριστώ πολύ
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ξανθή
    Σ' ευχαριστώ πολύ Ξανθή!!
    Τέλεια τη μηλομαφινάκια σου!!
    Μαράζι, δε θα πει τίποτα!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΕΛΕΝΑ
    Έτσι "έφυγε" Λενιώ μου όλο!!
    Με κλειστά μάτια :))
    Έπεσε πολύ γέλιο κατά τη διάρκεια των "γυρισμάτων"!!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @painter είπε...
    Εγώ έχω βάλει "κανόνες".. Κανείς δε δοκιμάζει πριν την αποτύπωση του "έργου" :))
    Σ' ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @dhmhtra
    Σ' ευχαριστώ πολύ Δήμητρα!!
    Κι εμένα είναι τα αγαπημένα μου :)
    Φιλιά
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Penelope
    Κι εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η φωτογραφία.
    Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο
    Φιλιά
    καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ειρήνη
    Σ' ευχαριστώ πολύ Ειρήνη!!!
    Μέχρι να το καταλάβεις το έχεις φτιάξει :)
    Φιλιά
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @kitchenStories
    Καλημέρα Ζ.!!!
    Δεν έχω κρύψει τίποτα!! Ορκίζομαι :)
    Ή μάλλον, κάτι παρέλειψα... στο CD player έπαιζε Oscar Peterson-"Digital at Montreux" :))
    Ναι, λεμόνι από λεμονιά, είναι το καλύτερο!!!! :)))
    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα!
    Έψαχνα μια καινούρια συνταγή για κέικ και η δική σας μου φάνηκε πολύ όμορφη. Έχω μόνο δυο απορίες:

    Στους 170 βαθμούς ψήνετε στις αντιστάσεις ή στον αέρα;

    Επίσης, δυόμισι φλιτζάνια αλεύρι πόσα γραμμάρια είναι; Χρησιμοποιείτε φλιτζάνι των 200 ή των 250 ml;

    Το έφτιαξα μετρώντας με φλιτζάνι των 200 ml και το έψησα σχεδόν μια ώρα στις αντιστάσεις, αλλά βγήκε πολύ υγρό και "έπεσε" όταν το έβγαλα από τον φούρνο. Δεν ξέρω αν δεν μέτρησα το αλεύρι σωστά ή αν φταίει το ψήσιμο, γιατί όσο ψηνόταν είχε φουσκώσει αρκετά καλά (όχι όμως όσο της φωτογραφίας σας).

    Κατά τα άλλα, είχε μια ονειρεμένα απαλή γεύση μήλου και ο συνδυασμός με το λεμόνι ήταν υπέροχος. Νομίζω μόνο ότι όταν το ξανακάνω θα προσθέσω λίγη ακόμα ζάχαρη.

    Αααααα τώρα που το σκέφτομαι, το λεμόνι μου ήταν μικρούλι. Αυτό έχει σημασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εμενα βρε παιδια γιατι δεν φουσκωσε ετσι???εκανα ακριβως τα βηματα εβαλα οτι επρεπε τι εκανα λαθος ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εγω μολις το εβαλα στο φουρνο!περιμενω τα αποτελέσματα!ελπιζω να είναι καλο γιατι θελω να το στειλω στην πεθερα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν