Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010
ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ
"Που τα΄χω ξαναδεί"?????
"Που τα΄χω ξαναδεί¨......
Μήπως σας θυμίζει κάτι η φωτογραφία?? Αν ναι τι να πώ? Μπράβο μου!
Λοιπόν κυρίες και κύριοι........τα έχετε δεί στο τελευταίο τεύχος του Στέλιου Παρλιάρου Γλυκές Ιστορίες.
Παραδέχομαι ότι του κ. Παρλιάρου είναι πιο κομψά από τα δικά μου αλλά βλέπετε δεν έχει τον δικό μου βοηθό που τα πέρασε όλα ένα retouche!!!
Από γεύση όμως είμαι σίγουρη πως είναι το ίδιο νόστιμα κι ας μην δοκίμασα τα δικά του!
Θα σας το επιβεβαιώσουν και οι "αρμόδιοι" παρακάτω.
Υ.Γ. Ίσως είναι το πιο εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακότερο γλυκάκι που έχω φτιάξει για τις γιορτές:-))
ΥΛΙΚΑ
330gr αμύγδαλα ασπρισμένα (τριμμένα στο multi σε σκόνη)
50 gr ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 ασπράδια αυγών
καρφάκια για στόλισμα
άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με το ασπράδι, το ξύσμα και τα 50gr άχνη.
Φτιάχνουμε μια ας το πούμε ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια μισά μικρά (για το κεφάλι) και μισά λίγο μεγαλύτερα (για το σώμα).
Βάζουμε στα μικρά μπαλάκια 2 καρφάκια γαρύφαλλου για μάτια και ενα ανάποδα για μύτη. Πατάμε ελαφρά το κεφάλι πάνω στο σώμα να ενωθούν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15'.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ρολάρουμε στην άχνη και είναι έτοιμα!!!!
Τι καλά που είναι! Στην αρχή τα πέρασα για κουραμπιεδάκια..είναι που σήμερα θα κατσικωθώ να τα φτιάξω....έδωσε ο Θεός επιτέλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια και στο τσακ-μπαμ γίνονται!
Μας βλέπω όλους για ανάλυση αίματος με τούτα και με κείνα στο τέλος....Ζήτω το ζάχαρο!!!!
Καλημερούδια!
Αχ τι ωραία!! κι έλεγα τι να κάνω την πάστα αμυγδάλου που μου περίσσεψε από την κατασκευή του στόλεν. Είναι ακριβώς τα ίδια υλικά, να είσαι καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές εύχομαι και πάνω απ'όλα με υγεία.
Μια χαρά τα βλέπω εγώ,αφράτα και χιονισμένα! Και του χρόνου να είστε καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
@ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤίποτα δεν πάει χαμένο!!
Καλές γιορτές και σε εσένα:-))
@Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχα δεν έχεις άδικο. Να πάμε όλοι στο ίδιο διαγνωστικό να μας κάνουν και καλύτερη τιμή!!
Καλή επιτυχία στους κουραμπιέδες σου!!
Φιλιά..
@irini
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεις τα πρωτότυπα θα καταλάβεις την διαφορά. Αλλά από γεύση είναι τέλεια!!
Σε ευχαριστούμε πολύ!
Καλό μεσημέρι..
@dhmhtra
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και σε εσένα Δήμητρα!!
Ότι επιθυμείς για εσένα και όσους αγαπάς να πραγματοποιηθεί:-))
Φιλιά..
είναι πολύ όμορφα και το χειροποίητο έχει μεγάλη αξία!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι πανέμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά
πανέμορφα και σίγουρα πεντανόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρόνου με υγεία!!!!!
Αφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρετε!!!
Εξαίρετη προσπάθεια ,comme toujours,φίλτατη Κυρία Μαρία Μας και ευγε
διοτι για μια ακόμη φορά μας αποδείξατε οτι εκτός από μαγειρική
δεινότητα,διαθέτετε φαντασίαν καθώς και ικανότητα θαυματοποιού!!
Σας ομιλώ βεβαίως περί των αγαλμάτων των Νήσων του Πάσχα,ατινα
καταφέρατε να μετατρέψετε σε εξαιρετικη εορταστική attraction και λιχουδιά !!!
Εκ βάθους καρδίας σας ευχομαι Καλές γιορτές και κάθε χαρά και ευτυχία για το Νέο ετος!!!
@Ειρήνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη. Συμφωνώ πως το χειροποίητο είναι πάντα προτιμότερο...όσο για την αξία του, ανεκτίμητη!!!
Καλό μεσημέρι..
@Taste Advisor
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Εύχομαι Χρόνια Πολλά με Υγεία & Ευτυχία σε όλους!!!
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!!!
Και του Χρόνου με Υγεία για όλους!
Φιλιά..
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι πως περισσότερο μοιάζουν με Moai αγάλματα, παρά με χιονάνθρωπους! Όμως είναι πιο γευστικά απο τα πρωτότυπα (και σίγουρα πιο μαλακά)!!!! Και να ΄θελα να τα πετύχω να τους μοιάζουν τόσο, δεν νομίζω να τα κατάφερνα!!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια για ακόμα μια φορά.
Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου Καλή Χρονία με Υγεία & ότι άλλο επιθυμείτε!! ( Αν και δεν θα χαθούμε. Θα φάμε και κανένα φαγάκι, γιατί με τόσα γλυκά, δεν το γλυτώνουμε το ζάχαρο)!
Καλό μεσημέρι..
Τέλεια είναι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και από εμφάνιση..Γεια στα χέρια σου.
Και του χρόνου να τα ξανακάνεις.
Καλές Γιορτές να έχετε..γλυκές και ευτυχισμένες :)
Καλα και γλυκα χριστουγεννα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχα ειναι!
ωραιοτατα και πιστευω νοστιμοτατα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλες γιορτες
@Μarion,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!!
Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα, με υγεία και χαρά!!!
Καλημέρα..
@Ειρηνη Σ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Ειρήνη μου!!
Εύχομαι Καλές Γιορτές και σε εσένα:-))
Πολλά φιλιά..
@mara
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!!!
Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά!!!!!!
Καλημέρες..
Προσωπικά την έκδοση του κ. Παρλιάρου δεν την έχω δει, αλλά είδα την δικιά σου Μαράκι μου και είναι απόλαυση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέω να τα φτιάξω λοιπόν, για το όλο εφέ, μιας και από γλυκά πια ... δεν θα μας φτάνει μια εξέταση ζαχάρου που λέει και η φίλη Έφη.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε σένα και τους ανθρώπους σου, ιδιαίτερα στον βοηθό σου, μιας και οι μέρες ανήκουν δικαιωματικά στα παιδιά μας.
@Penelope
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου!
Να τα φτιάξεις, είναι πολύ εντυπωσιακά ιδιαίτερα για τα πιτσιρικάκια.
Καλές Γιορτές και σε εσένα. Να χαίρεσαι όσους αγαπάς!!!
Καλό μεσημέρι..
Πανέμορφα και τα παιδιά τα λατρεύουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές να έχετε παιδιά , με υγειά και ευτυχιά! :-)
Ο επίσημος δοκιμαστής του blog και δηλωμένος λάτρης της αμυγδαλόψιχας, βύθισε με τεράστια λαχτάρα τα δόντια του στην τρυφερή "σάρκα" του λευκού αγαλματιδίου κι όταν τον πλημμύρισαν τα μύρια αρώματα, έκλεισε τα μάτια του και παραδόθηκε στην ηδονή της γεύσης :) Εξαιρετική η σύλληψη της ιδέας από τον κ Στέλιο, αλλά η εκτέλεση της παραγωγής είναι αυτή που μετράει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Oscar ωχριά μπροστά του Μαράκι :))
Φιλιά..
@Afroditi
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιοτρές και σε σένα Αφροδίτη!!
Ότι επιθυμείς να συμβεί στο 2011!!!
@gvarvakis
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Αρμόδιε" τι να πω?
Είναι που μάλλον έκλεισες τα μάτια γρήγορα και δεν τα θαύμασες πολύ!!!!!Μπορεί να υστερούν λιγάκι στην εμφάνιση αλλά η γεύση με δικαίωσε!(πάλι καλά)...Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια τα οποία έχουν και μεγάλη σημασία λόγω δοκιμής!!
Καλό μεσημέρι..
Τι ωραία! Και του χρόνου! Ελπίζω να περάσεις υπέροχα στις γιορτές και ο νέςο χρόνος να φέρει ακόμη περισσότερα καλούδια στο μπλογκ και το τραπέζι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή@foodjunkie.eu
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!
Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου Καλές Γιορτές & Καλή Χρονιά!! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου:-))
Απόλαυση ο sous chef σου! Άμα τον δανείζεις ακόμα καλύτερα! θα φτιάξουμε μαζί χιονανθρωπάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σας πολλά και του χρόνου με υγεία να ξαναφτιάξετε καινούρια αγαλματάκια...
xxx
@kitchenStories
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τον στείλω να σας μάθει τα μυστικά για τέλεια αγαλματίδια!!
Φιλιά πολλά και απο εμάς!!!!!
Καληνύχτα..
Καλές γιορτές, χρόνια καλά γεμάτα υγεία και ευτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά!! Να περάσεις τέλεια με όσους αγαπάς!!!
Φιλιά..
Πολύ όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!
Καλά δεν το συζητώ,τι ωραία χιονανθρωπάκια!!!Μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφή@maria mas.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε πώς δεν το πήραμε είδηση;; Η ανάρτηση αυτή ήταν και η πανηγυρική μας :)
Με τα χιονανθρωπάκια, η κουζίνα μας έκλεισε τα 100(post)!!!
Να τα χιλιάσουμε λοιπόν!!!
Όταν έφτιαχνα τη σελίδα αυτή είχα γράψει στην 1η ανάρτηση : "Βλέποντας και ... κάνοντας", που χωράει πολλές ...εξηγήσεις!! Είδα κι έμαθα πολλά όλο αυτό το διάστημα κι απέκτησα ακόμα περισσότερα! Απέκτησα εμπειρίες, γνώση, ευχέρεια, πείρα, συνεργάτες και φίλους. Φίλους που χάρη στη Βίκυ, μπόρεσα να γνωρίσω από κοντά και να επιβεβαιώσω όλα αυτά τα καλά που είχα σχηματίσει για τον καθένα. Η Κική στο 1ο σχόλιο που πήρα, 2 μήνες μετά το ξεκίνημα, επιβεβαίωσε το καλό της ποδαρικό και να που φτάσαμε μέχρι εδώ!!! Καλή συνέχεια να έχουμε :)
Σας ευχαριστώ όλους!!!