Καλημέρα σας και καλό μήνα!!
Για την αλήθεια του πράγματος, άλλη ανάρτηση είχα σκοπό να κάνω σήμερα, ξεκινώντας το αφιέρωμά μου στα «δάνεια» -συνταγές που αγάπησα μέσα από τις δικές σας αναρτήσεις-, αλλά ήταν τόσο μεγάλο …το «ζόρι» που τράβηξα μ’ αυτή τη συνταγή, αλλά και τόσο μεγάλη η απόλαυση στο τέλος, που είπα να της παραχωρήσω θέση!!
Το Λαχματζούν -σύμφωνα με τη γουίκι- (Lahmacun στα τούρκικα ή lahmajoun, lahmaǰun լահմաջուն ή լահմաջո lahmaǰo στα αρμένικα, لحم بعجين, bi'ajīn Lahm στα αραβικά, που σημαίνει "κρέας με ζύμη», είναι μια τυποποιημένη πίτα (βλ. σουβλάκι) της ανατολής και αποτελείται από ένα στρογγυλό, λεπτό κομμάτι ζύμης καλυμμένο με κιμά (συνηθέστερα από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας).
Σερβίρεται συχνά ραντισμένο με χυμό λεμονιού, τυλιγμένο με λαχανικά και αρωματικά, όπως τουρσιά, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, μαρούλι, μαϊντανό ή κόλιαντρο.
Το συναντάμε να πουλιέται ευρέως στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και την Τουρκία, όπου υπάρχουν εστιατόρια που ειδικεύονται στο Λαχματζούν.
Το συνάντησα κι εγώ πρόσφατα σε μια φωτογραφία και όπως το είδα λαχταριστό, αποφάσισα να το φτιάξω το ίδιο βράδυ…
Άλλαι όμως αι βουλαί του Γιώργη και άλλα …AEG κελεύει !!!
Ετοίμασα τη ζύμη, έφτιαξα και τον κιμά και μόλις γύρισα το κουμπί του φούρνου να προθερμανθεί, το σπίτι βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι… Βραχυκύκλωμα και … το ρελέ πεσμένο!
Η αυτοψία έδειξε βλάβη στο μοτέρ του αέρα, που επηρέαζε τη συνολική λειτουργία του φούρνου!! Μετά από 12 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, «τόλμησε» να μου τη φέρει!!
Και τώρα τι κάνουμε; Τηλέφωνο στην πεθερά μου: «Βάλε το φούρνο στους 220 κι έρχομαι να ψήσω».
Η αρχική σκέψη ήταν να φτιάξω ατομικά, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Χώρισα και άπλωσα τη ζύμη σε 4 ταψάκια πίτσας, πήρα και την κατσαρόλα με τον κιμά παραμάσχαλα και βγήκα στους δρόμους.
Το τέλος της βραδιάς με βρήκε λίγο περισσότερο κουρασμένο, μα απόλυτα ευχαριστημένο από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και το κρασί που δοκίμασα για πρώτη φορά, και βοήθησε να πάνε κάτω «τα φαρμάκια»!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
2 κτΣ ελαιόλαδο
1 κτΣ βούτυρο (αρωματικό tip)
2 κτγ. μαγιά ξερή
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλάτι
1 κούπα (~200 ml) χλιαρό νερό
για την επικάλυψη:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λιαστό Σαμιώτικο κρασί
2 ντομάτες αποφλοιωμένες & λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κόκκους μπαχάρι
½ κτγ. πιπέρι καγιέν
½ κτγ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε φλοίδες και δουλεύουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψιχουλιάσει.
Προσθέτουμε τότε το χλιαρό νερό λίγο – λίγο, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Σταματάμε το …δούλεμα και σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σειρά παίρνει τώρα ο κιμάς.
Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μην αλλάξουν χρώμα. Για να μην αρπάξουν, ρίχνουμε λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τον κιμά, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι για να τον «σπάσουμε» σε μικρά κομματάκια και να καβουρδιστεί ομοιόμορφα.
Σβήνουμε με το Σαμιώτικο και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να γίνει.
Μόλις ετοιμαστεί, τον αποσύρουμε από την εστία και αφού κρυώσει, προσθέτουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό, αφήνοντας στην άκρη μια μικρή ποσότητα για το σερβίρισμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο (λέμε τώρα!!!) στους 220ο C.
Πιέζουμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε 8 μέρη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε στρογγυλές (όσο γίνεται) πίτες, πάχους 1 cm περίπου.
Στρώνουμε τα ταψάκια μας με λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο το χαρτί και τοποθετούμε επάνω τις πίτες μας. Τις αφήνουμε κανένα 10λεπτο να περιμένουν και απλώνουμε στην επιφάνειά τους τη σάλτσα με τον κιμά. Το μέρος που μένει ακάλυπτο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Φουρνίζουμε για 8 με 10 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με τον υπόλοιπο μαϊντανό!!! Οι πίτες μας πρέπει να είναι αρκετά ελαστικές με καλοψημένες άκρες, έτσι ώστε να μπορούν να λυγίσουν και να τυλίξουν μέσα τους ότι άλλο θέλουμε να βάλουμε (περί ορέξεως…). Έστυψα και λεμόνι, που του πήγαινε γευστικά, αλλά δε με ενθουσίασε. Ίσως επειδή ο κιμάς δεν είχε αρνί.
Το τραπέζι μας για μια ακόμα φορά κόσμησε με την παρουσία του και το περιεχόμενό του ένα υπέροχο κρασί με Χιώτικη καταγωγή. Ήταν κι αυτό δώρο του ανώνυμου αφεντικού και κυριάρχησε με την «καψαλισμένη» γεύση του και τα υπέροχα γήινα αρώματα του.
Πρόκειται για ένα κρασί που φέρει το όνομα «αριουσία χώρα» και προέρχεται και αυτό από τους αμπελώνες της Αρούσιος στις πλαγιές της Αμανής από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Αθήρι.
Εξαιρετικό!!!
Για την αλήθεια του πράγματος, άλλη ανάρτηση είχα σκοπό να κάνω σήμερα, ξεκινώντας το αφιέρωμά μου στα «δάνεια» -συνταγές που αγάπησα μέσα από τις δικές σας αναρτήσεις-, αλλά ήταν τόσο μεγάλο …το «ζόρι» που τράβηξα μ’ αυτή τη συνταγή, αλλά και τόσο μεγάλη η απόλαυση στο τέλος, που είπα να της παραχωρήσω θέση!!
Το Λαχματζούν -σύμφωνα με τη γουίκι- (Lahmacun στα τούρκικα ή lahmajoun, lahmaǰun լահմաջուն ή լահմաջո lahmaǰo στα αρμένικα, لحم بعجين, bi'ajīn Lahm στα αραβικά, που σημαίνει "κρέας με ζύμη», είναι μια τυποποιημένη πίτα (βλ. σουβλάκι) της ανατολής και αποτελείται από ένα στρογγυλό, λεπτό κομμάτι ζύμης καλυμμένο με κιμά (συνηθέστερα από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας).
Σερβίρεται συχνά ραντισμένο με χυμό λεμονιού, τυλιγμένο με λαχανικά και αρωματικά, όπως τουρσιά, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, μαρούλι, μαϊντανό ή κόλιαντρο.
Το συναντάμε να πουλιέται ευρέως στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και την Τουρκία, όπου υπάρχουν εστιατόρια που ειδικεύονται στο Λαχματζούν.
Το συνάντησα κι εγώ πρόσφατα σε μια φωτογραφία και όπως το είδα λαχταριστό, αποφάσισα να το φτιάξω το ίδιο βράδυ…
Άλλαι όμως αι βουλαί του Γιώργη και άλλα …AEG κελεύει !!!
Ετοίμασα τη ζύμη, έφτιαξα και τον κιμά και μόλις γύρισα το κουμπί του φούρνου να προθερμανθεί, το σπίτι βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι… Βραχυκύκλωμα και … το ρελέ πεσμένο!
Η αυτοψία έδειξε βλάβη στο μοτέρ του αέρα, που επηρέαζε τη συνολική λειτουργία του φούρνου!! Μετά από 12 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, «τόλμησε» να μου τη φέρει!!
Και τώρα τι κάνουμε; Τηλέφωνο στην πεθερά μου: «Βάλε το φούρνο στους 220 κι έρχομαι να ψήσω».
Η αρχική σκέψη ήταν να φτιάξω ατομικά, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Χώρισα και άπλωσα τη ζύμη σε 4 ταψάκια πίτσας, πήρα και την κατσαρόλα με τον κιμά παραμάσχαλα και βγήκα στους δρόμους.
Το τέλος της βραδιάς με βρήκε λίγο περισσότερο κουρασμένο, μα απόλυτα ευχαριστημένο από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και το κρασί που δοκίμασα για πρώτη φορά, και βοήθησε να πάνε κάτω «τα φαρμάκια»!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
2 κτΣ ελαιόλαδο
1 κτΣ βούτυρο (αρωματικό tip)
2 κτγ. μαγιά ξερή
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλάτι
1 κούπα (~200 ml) χλιαρό νερό
για την επικάλυψη:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λιαστό Σαμιώτικο κρασί
2 ντομάτες αποφλοιωμένες & λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κόκκους μπαχάρι
½ κτγ. πιπέρι καγιέν
½ κτγ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε φλοίδες και δουλεύουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψιχουλιάσει.
Προσθέτουμε τότε το χλιαρό νερό λίγο – λίγο, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Σταματάμε το …δούλεμα και σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σειρά παίρνει τώρα ο κιμάς.
Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μην αλλάξουν χρώμα. Για να μην αρπάξουν, ρίχνουμε λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τον κιμά, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι για να τον «σπάσουμε» σε μικρά κομματάκια και να καβουρδιστεί ομοιόμορφα.
Σβήνουμε με το Σαμιώτικο και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να γίνει.
Μόλις ετοιμαστεί, τον αποσύρουμε από την εστία και αφού κρυώσει, προσθέτουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό, αφήνοντας στην άκρη μια μικρή ποσότητα για το σερβίρισμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο (λέμε τώρα!!!) στους 220ο C.
Πιέζουμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε 8 μέρη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε στρογγυλές (όσο γίνεται) πίτες, πάχους 1 cm περίπου.
Στρώνουμε τα ταψάκια μας με λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο το χαρτί και τοποθετούμε επάνω τις πίτες μας. Τις αφήνουμε κανένα 10λεπτο να περιμένουν και απλώνουμε στην επιφάνειά τους τη σάλτσα με τον κιμά. Το μέρος που μένει ακάλυπτο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Φουρνίζουμε για 8 με 10 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με τον υπόλοιπο μαϊντανό!!! Οι πίτες μας πρέπει να είναι αρκετά ελαστικές με καλοψημένες άκρες, έτσι ώστε να μπορούν να λυγίσουν και να τυλίξουν μέσα τους ότι άλλο θέλουμε να βάλουμε (περί ορέξεως…). Έστυψα και λεμόνι, που του πήγαινε γευστικά, αλλά δε με ενθουσίασε. Ίσως επειδή ο κιμάς δεν είχε αρνί.
Το τραπέζι μας για μια ακόμα φορά κόσμησε με την παρουσία του και το περιεχόμενό του ένα υπέροχο κρασί με Χιώτικη καταγωγή. Ήταν κι αυτό δώρο του ανώνυμου αφεντικού και κυριάρχησε με την «καψαλισμένη» γεύση του και τα υπέροχα γήινα αρώματα του.
Πρόκειται για ένα κρασί που φέρει το όνομα «αριουσία χώρα» και προέρχεται και αυτό από τους αμπελώνες της Αρούσιος στις πλαγιές της Αμανής από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Αθήρι.
Εξαιρετικό!!!
Δάσκαλε έγραψες! Σου χάλασε η συσκευή, αλλά όχι το ουσιώδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Μήνα σου εύχομαι!
Πάλι καλά που τα πήγες στην πεθερά σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά!!!!!
Καλό μήνα
Καταπληκτικό το λαχματζούν, έχω δοκιμάσει μια φορά όλη κι όλη, από ένα ονομαστό μαγαζί στο είδος του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έκανες απίθανο πάντως, παρά τις δυσκολίες.
Καλό μήνα
Καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ είμαστε κι εμείς εδώ με διαθέσιμη κουζίνα άλλη φορά έχε το υπόψιν!! ε βέβαια θα μας κερνούσες να δοκιμάσουμε αν σου είχε πετύχει.
Το βάζω στα υπόψιν να το φτιάξω στα παιδιά στο Λονδίνο!!!
Η περιπέτεια κάνει την συνταγή πιο νόστιμη, λαχματζούν λατρεύω αλλά δεν έχω φτιάξει ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το κρασάκι την γνώμη μου την ξέρεις.
Στην υγειά σου Γιώργο μας και στις νοστιμιές που μοιράζεσαι μαζί μας!
Aααααα.... σήμερα μας έχεις πολύ μερακλίδικο φαγάκι, σερβίρομαι και παίρνω και μερίδα για τον καλό μου που το αγαπά πολύ, αν το δει σίγουρα θα μου το ζητάει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό μήνα σε όλους σας:)
Μύρισε η γειτονιά από το λαχματζούν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά να μας κερνάς λαχταριστά πιάτα.
Ήμουν έτοιμη να προταθώ για φούρνο, όποτε το χρειαστείς, μα πρόλαβε η Ξανθή. Πάντως καλού κακού έχε και το δικό μου φούρνο στα υπόψη...Η Ξανθή φεύγει!:)
Είδες για να έχεις καλή πεθερά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΛΑΟ ΜΗΝΑ!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Αφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα σας ευχομαι και με "ευκολότερα πράγματα"....
Πρέπει να ομολογήσω οτι εξεπλάγην
με τη συνταγή που δημοσιευτε φίλτατε αρμόδιε και αγαπητέ Βαρβάκη.Περίμενα μετά από τόσο καιρό κανένα "εσπερινό" φαγάκι,λίγο
ετσι πρός το "γαλλικό",αλλά μας
προέκυψε Ανατολή..
Εξαιρετικό ομως ,οπως και νάχει το
πόνημα σας..
Λόγω γειτονίας αλλά και ευκόλου
μεταβάσεως στην απέναντι οχθη του
Αιγαίου,το εχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορές στη Σμύρνη,η δική σας
εκδοχή πλησιάζει πάρα πολύ αυτό που
εφαγα στο Αιβαλί,που ηταν και το
καλλίτερο.Εαν δε υπήρχε η δυνατότητα να δοκιμαστεί εκ του
πλησίον θα ημουν απολύτως βέβαιος!!!
Πολύ λαχταριστό, να είχα λίγο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα:)
Kαλό και μοσχομυριστό μήνα να έχουμε σαν το λαχματζούν και αν είναι και πικάντικος ακόμα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι συνταγή! Υπέροχη. Και οι δυσκολίες μάλλον ανοίγουν την όρεξη.Εξάλλου τέλος καλό (και νόστιμο) όλα καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω να φάω λαχματζούν χρόνια ....περίπου 7, το παραγγέλναμε στη δουλειά από γνωστότατο πολίτικο ντελίβερι των νοτίων προαστίων ονομαστό για αυτό το πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μην ακούω για χαλασμένους φούρνους γιατί με πιάνει κάτι πάλι..ακόμα δεν το έχω ξεχάσει το δικό μου το χουνέρι!
Καλό μήνα να έχουμε!
Καλό μήνα και από τα βόρεια προάστεια...Τέλεια η συνταγη και χαλάλι ο κόπος, τρώω συχνα σε τούρκικα μαγαζια και είναι πραγματι πολύ αξιόλογο μεζεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο για την παρουσιαση και για την συνταγη!
Πολλους χαιρετισμους σε όλους.
Μεγάλη ταλαιπωρία,η οποία έγινε η αφορμή για να μάθουμε εμείς αυτήν την ωραία συνταγή!!!Έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτή την συνταγή γενικά και μια που την δοκίμασες και εσύ Γιώργο και λες ότι είναι ωραία, θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!Ελπίζω να έδωσες και κανένα κομμάτι στην πεθερά σου!!!!Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήη γιαγιά μου από το Αιβαλί και το λαχματζούν από τις αγαπημένες λιχουδιές που μας έφτιαχνε...
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά που μου το θύμισες...
καλό μήνα ...-:))
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑΑΑΑΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!!!!!!!!!
ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...ΛΙΓΙΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ...ΧΑΧΑΧΑ!
Βλέπω τίποτα δεν σε σταματάει για ένα λαχμαντζούν έτσι!!! Και εγώ μία φορά το έφαγα και ήτανε φοβερό. Τώρα χάριν σε εσένα, έχω και την συνταγή, άρα.....θα το φάω και άλλες φορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Καλό μήνα!!!
Καλημέρα!!!
Κρίμα για το φούρνο, αλλά μετά από τόσα χρόνια χρήσης είναι φυσικό. Το Λαχματζούν είναι από τα πιο αγαπητά στην Ελλάδα πιάτα της Μεσο-Ανατολική κουζίνας και η βερζιόν σου πρέπει να ήταν πολύ κοντά στην αυθεντική γεύση. Θα τα πούμε από κοντά το Σάββατο με το καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω δοκιμάσει ποτέ , μα το γνωρίζω σαν φαγητό , τα ιστορικά στοιχεία μου έδωσαν επιπλέον πληροφορίες και σίγουρα με τόσα μυρωδικά θα πρέπει να είναι εξαιρετικό! Και η ζύμη φαίνεται πολύ καλή , καλημέρα , καλό μήνα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε μου υπέροχο, δεν έχω κάνει μα μόνο που το διαβάζω , τα υλικά του, το θέλω..Κάποτε στο Βέλγιο όταν ζούσα έτρωγα σε τέτοια εστιατόρια ( πριν παντρευτώ την Αχτίδα μου)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Αγγελικη Ν
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε σένα Αγγελική κι ας είναι και κουτσός κι ας έχει πέι ήδη 4!!
Όχι και δάσκαλος Αγγελική μου... Μαθητής !!
Καλός; Κακός; Μέτριος; Θα δείξει...
Κοντά σας μαθαίνω κι εγώ τα μυστικά της γεύσης και της δημιουργίας!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για την ουσία του πράγματος!!
Φιλιά
Καλημέρα
@Asteri
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Μαράκι, δε θα άφηνα ποτέ να πάει χαμένος ο κόπος, αλλά κυρίως ήταν "δεδομένο" ότι τη βραδιά εκείνη θα έτρωγα λαχατζούν, ο κόσμος να χαλούσε!!
Ευτυχώς χάλασε μόνο ο φούρνος :))
Να είσαι καλά. Καλό μήνα να έχεις κι εσύ :)
Φιλιά
Καλή σου μέρα
@ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως, είναι κα τα πλη κτι κό!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου
Καλό μήνα και σε σένα εύχομαι! Θα τα πούμε κι αύριο ελπίζω από κοντά :)
Φιλιά
Καλημέρα
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα πει ανοιχτή κοινότητα!!! Σ' ευχαριστώ πολύ ξανθή μου για την προσφορά και την καλή διάθεση!!
Τί λες, έτσι θα σας άφηνα;; Μισά μισά τα ταψάκια!!!
Είμαι σίγουρος οτι θα ενθουσιαστούν τα παιδιά σου με την πίτα αυτή
Καλό μήνα να έχετε κι εσείς!!
φιλιά
Καλημέρα
@Taste Advisor
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου!! Αν το δοκιμάσεις μια φορά, θα το βάλεις σίγουρα στο πρόγραμμα!!!
Το κρασί ήταν αποκάλυψη!!! Είχε πολλά πράγματα κρυμμένα μέσα του και μ' ενθουσίασε!!
Στην υγεία όλων μας!!
Φιλιά
Ες αύριον...
Καλημέρα
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω οτι αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που του ταιριάζει απόλυτα : μερακλίδικο !!
Να είσαι καλά Λενιώ μου
Φιλιά κι από μένα
Καλό μήνα να έχουμε όλοι μας:)
@kitchenStories
ΑπάντησηΔιαγραφήΜύρισε όντως η "γειτονιά" και γέμισε με θετική ενέργεια και καλή διάθεση!! Αυτό διακρίνω εγώ :)
Σ' ευχαριστώ πολύ Ζ. για την προσφορά σου κι εσένα!!
Έχεις δίκιο για την Ξανθή, όλο γυρνάει :))
Στην επόμενη βλάβη θα στείλω μήνυμα κι όποια ανταποκριθεί πρώτη :)))
Φιλιά
Καλημέρα
@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως Γλαρένια μου η πεθερά μου είναι μάλαμα και την αγαπώ ιδιαίτερα!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά και καλημέρες
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητό "αφεντικό" αντιλαμβάνομαι πλήρως το πνεύμα σας, αλλά στη λεκάνη που ζούμε, τα ταξίδια μου στα λιμάνια των γεύσεων προς δυσμάς, φτάνουν το πολύ, μέχρι τη γείτονα Ιταλία!
Ανατολικά βέβαια, απλώνονται σε μεγάλο βάθος!!
Αυτό που ίσως θα μπορούσα να μεταφέρω, είναι η ατμόσφαιρα της Γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά μέχρι εκεί!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τη θέση που επέλεξες να κατατάξεις το ταλαιπωρημένο πόνημά μου! Με "ανεβάζει" πολύ η σύγκριση!!
Και μη σε νοιάζει, από τη στιγμή που του πήραμε τον αέρα, κάπου θα μας κάτσει..!!
Φιλιά
Καλημέρα
@mia maria
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου μια "ιδέα" είναι όλα!! Το φτιάχνεις, το ψήνεις, το τρως, το απολαμβάνεις :))))
Ευχαριστώ πολύ
Να είσαι καλά
Καλή σου μέρα και καλό μήνα επίσης!!!
@Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Λίλα μου!!
Αχ, δεν πήγε μέχρι στιγμής, όσο πικάντικο τον ήθελες!!
Περαστικά σας :(
Φιλιά
Καλημέρα
@Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Vita mia!!!
"Φαγάκι δίχως βάσανο, δεν έχει νοστιμάδα"!! Παραλλαγή :))
Φιλιά
καλημέρα
@Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εξαιρετικό σαν σου πετύχει!! Κι αυτή εδώ είναι νομίζω μια καλή εκδοχή :)
Τουλάχιστον εμείς το ευχαριστηθήκαμε πολύ!!!!
Τι να σου κάνουν και οι φούρνοι, με τόση ταλαιπωρία που τραβάνε!!!
Καλό μήνα και σε σένα!!
φιλιά
Καλημέρα
@Benikos place
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Νικόλα!!!
Καλό μήνα και σε σας!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Εγώ προσωπικά, ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα!!! «Αποθεωτική» γεύση!!!
Φιλιά σε όλη την οικογένεια
καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο
@ratatui
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιβάλλεται Τζένη μου να τη δοκιμάσεις. Το μεγάλο σου αγόρι θα ενθουσιαστεί και θα πίνει μοναστηριακές ασταμάτητα :)))
Ε βρε, στην πεθερά μου δε θα άφηνα;;; Είναι ο καλύτερός μου "πελάτης" (μετά το Μαριώ μου) και πάντα έχει ένα καλό λόγο να πει για τα πονήματά μου!!
Φιλιά σε όλους σας
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο
@SpIrToKoYto
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι τι γεύσεις θα έκρυβαν τα "μυστικά" της!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Vivi!!!
Καλημέρα και καλό μήνα!!
@Maria
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες Μαρία!! Να το δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!
Είχε ένα μικρό άγχος η διαδικασία όπως εξελίχθηκε, αλλά τέλος καλό..
Σ' ευχαριστώ πολύ
Καλή σου μέρα
@Λίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα πείσμα σαν γνήσιο κριάρι το έχω Λίνα μου!!
Καλή επιτυχία!! Περιμένω νέα σου προσεχώς :)
Φιλιά πολλά
Καλημέρα και καλό μήνα
@foodjunkie.eu
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα μου, αλλάξαμε το μοτεράκι του αέρα κι όλα είναι πάλι όπως πριν!!! Έχει νομίζω πολλά ψωμιά να ψήσει ακόμα :)))
Σ' ευχαριστώ πολύ για την εκτίμησή σου!!
Οπωσδήποτε το Σάββατο!!!
Φιλιά
Καλημέρα
@Afroditi
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφροδίτη μου, αν το φτιάξεις μια φορά, πάει!! Θα κολλήσεις :) Είναι εξαιρετικό για τα δικά μου γούστα!!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
καλημέρα και καλό μήνα
@Δημήτρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε Δημήτρη καλημέρα!! Εσένα δε σε φοβάμαι καθόλου!! "Το 'χεις"!!!! Περιμένω απλά να μου γράψεις εντυπώσεις...
Ε, βέβαια συγκρίνονται τα Βέλγικα εστιατόρια με την κουζίνα της Αχτίδας σου;;;
Πολλά φιλιά να της δώσεις
καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο σας εύχομαι