Ας πάμε και σε μια γλυκιά συνταγή, να γλυκάνουμε λίγο την πίκρα μας με όλα αυτά που ακούμε και συμβαίνουν. Πρόκειται για μια λαχταριστή και πανεύκολη τάρτα, αφιερωμένη σε όλους τους φανατικούς της σοκολάτας.
Ας ρίξουμε μια ματιά στα υλικά που θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα:
80γρ. βούτυρο Lurpak
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
150γρ αλεύρι μαλακό
15γρ κακάο σκόνη
Για την κρέμα:
300γρ κρέμα γάλακτος
300γρ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τάρτα: Χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη άχνη, ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και την τοποθετούμε σε μια καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε πάνω της φασόλια γίγαντες, έτσι ώστε να την συγκρατούν και να μην μας φουσκώσει στο ψήσιμο.
Την ψήνουμε 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την γέμισή της.
Κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι έως ότου βράσει, προσέχοντας μην την κάψουμε. Όταν βράσει την ρίχνουμε μέσα σε ένα μπωλ στο οποίο έχουμε τεμαχίσει την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια.
Περιμένουμε δύο λεπτά να πάρουν ίδια περίπου θερμοκρασία τα δύο υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία πλαστική κουτάλα, έως ότου λιώσει η κουβερτούρα. Η κρέμα αυτή είναι η γνωστή σε όλους μας γκανάζ, την οποία πάντα την φτιάχνουμε με ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος και κουβερτούρας και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και ως γλάσο, αλλά και ως γέμιση σε τούρτα. Αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κονιάκ στην κρέμα μας και είναι πανέτοιμη.
Αφού έχει κρυώσει η τάρτα μας απλώνουμε πάνω της την κρέμα μας και την βάζουμε στο ψυγείο, για μια ωρίτσα πριν να την σερβίρουμε. Εγώ για γαρνιτούρα επέλεξα να βάλω φετούλες μπανάνας. Μπορεί να γαρνιριστεί όμως και με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια ή φουντούκια, αλλά και με ινδοκάρυδο. Ακόμη μπορεί να γαρνιριστεί με φρεσκοκομμένα φρούτα όπως φράουλες ή ακτινίδιο.
Το γαρνίρισμα το αφήνω στην επιλογή σας!!!
Καλή επιτυχία!!!
Ας ρίξουμε μια ματιά στα υλικά που θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα:
80γρ. βούτυρο Lurpak
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
150γρ αλεύρι μαλακό
15γρ κακάο σκόνη
Για την κρέμα:
300γρ κρέμα γάλακτος
300γρ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τάρτα: Χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη άχνη, ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και την τοποθετούμε σε μια καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε πάνω της φασόλια γίγαντες, έτσι ώστε να την συγκρατούν και να μην μας φουσκώσει στο ψήσιμο.
Την ψήνουμε 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την γέμισή της.
Κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι έως ότου βράσει, προσέχοντας μην την κάψουμε. Όταν βράσει την ρίχνουμε μέσα σε ένα μπωλ στο οποίο έχουμε τεμαχίσει την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια.
Περιμένουμε δύο λεπτά να πάρουν ίδια περίπου θερμοκρασία τα δύο υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία πλαστική κουτάλα, έως ότου λιώσει η κουβερτούρα. Η κρέμα αυτή είναι η γνωστή σε όλους μας γκανάζ, την οποία πάντα την φτιάχνουμε με ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος και κουβερτούρας και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και ως γλάσο, αλλά και ως γέμιση σε τούρτα. Αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κονιάκ στην κρέμα μας και είναι πανέτοιμη.
Αφού έχει κρυώσει η τάρτα μας απλώνουμε πάνω της την κρέμα μας και την βάζουμε στο ψυγείο, για μια ωρίτσα πριν να την σερβίρουμε. Εγώ για γαρνιτούρα επέλεξα να βάλω φετούλες μπανάνας. Μπορεί να γαρνιριστεί όμως και με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια ή φουντούκια, αλλά και με ινδοκάρυδο. Ακόμη μπορεί να γαρνιριστεί με φρεσκοκομμένα φρούτα όπως φράουλες ή ακτινίδιο.
Το γαρνίρισμα το αφήνω στην επιλογή σας!!!
Καλή επιτυχία!!!
Πειρασμος δεν θα πει τιποτα...πως να μην μπεις στον πειρασμο να την φτιαξεις και μετα να την τσακισεις? ευκολη,και νοστιμοτατη ταρτα...γεια στα χερακια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σας μερα και καλο Σ/Κ να εχετε...φιλια!!!
Καλημέρα από τα Γρεβενά...χιονίζει από το πρωί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάρτα σου είναι ότι καλύτερο για το Σαββατοκύριακό.
Φιλιά
Καλημέρα αμαρτωλέ!!! Την φαντάζομαι με ξηρούς καρπούς και ζηλεύω....
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχη! ευχαριστούμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμούρλια!!!!!!!!!!!! δεν λέω όχι σε τέτοιους πειρασμούς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήApla mageiki! Agapimenos syndiasmos sokolata-banana! Me ena kommati apo afto to glyko ksexniounte oooola! Bravo George!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάρω ένα κομματάκι απο το καταπληκτικό γλυκό σου, όπως είναι με μπανάνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!
Μια τάρτα μα τι τάρτα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνδυασμός κίλερ...
Εμφάνιση τέλεια
Τα άλλα τα φαντάζομαι, γεύση και μυρωδιά και τρελαίνομαι!
Αμαρτωλή τάρτα!!! Με ξηροκαρπίδια για μένα και ειδικότερα με φουντουκάκι παρακαλώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Πήγαινε οπίσω μου πειρασμέ. Και κάνω και δίαιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε τώρα να κάνουμε δίαιτα όλο αυτό λέω κι όλο πίσω μένουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑύριο θα πάμε στο μουσείο σοκολάτας,
έχω κι ακτινίδια ακόμη πολλά, θα αμαρτήσουμε πάλι.
ouaouuuuu!!!!!!!e tora einai katastasi auti...?aurio tha prospathiso na to kano opos fainetai ..apo geusi den to suzutao oti tha einai teleio ....bravo!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστούλη μου...και είμαστε και επιρρεπείς...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σου Σ/Κ..-:))
Είστε "απαράδεκτοι" οικογενειακώς!!! Μα είναι πράγματα αυτά, να μας χώνετε μέσα στη μούρη μας τον πειρασμό αυτοπροσώπως;; Κι εγώ αφού θα την κάνω που θα την κάνω την "αμαρτία", λέω να τη συνοδεύσω με τριμμένα ξηροκάρπια :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε όλοι καλά
Φιλιά πολλά
Καλό Σαββατοκύριακο
Εύκολη και υπέροχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!
@gwgoylaΝα την τσακίσεις δεν λες τίποτα!!!Καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@dhmhtraΤέλεια τα χιόνια!!Για μας βέβαια που δεν χιονίζει ποτέ!!Τάρτα και χιόνια πάνε τέλεια!Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousinaΕίναι μέσα στην αμαρτία, δεν το συζητώ!Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@iridaΣε ευχαριστώ εγώ για τα καλά σου λόγια!!Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@AsteriΚαλά κάνεις, ούτε εγώ λέω όχι και το παράκανα τόσο που τώρα πρέπει να πω ναι στον διαιτολόγο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@KAterinaΕίναι όντως μαγικός συνδυασμός!!Αξίζει να την δοκιμάσετε αυτή την τάρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@maria mas.Να πάρεις όχι μόνο ένα...Καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Taste AdvisorΜια τάρτα μα τι τάρτα, μια τάρτια νοστιμιά!!!Να τα και τα ποιηματάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@���Συμφωνώ με φουντουκάκι είναι τέλεια!!!Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@VitaΚαι εγώ υποτίθεται!!!Αλλά ένα κομματάκι το τσάκισα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@�����Καλή ιδέα και τα ακτινίδια!!!Αλλά και η βόλτα στο μουσείο της σοκολάτας ακόμη καλύτερη!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@nikiΥπόσχομαι την επόμενη φορά η νέα συνταγή να έρθει σε σένα να την δοκιμάσεις πρώτη πρώτη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@SpIrToKoYtoΈλα...Μια μικρούλα αμαρτία δεν πιάνεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@gvarvakisΈλα ντε!!Πως να αντισταθείς!!!!Όπως είπα και πριν μια μικρούλα αμαρτία δεν πιάνεται, οπότε!!!Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@DafniΧαίρομαι που σου άρεσε!!!Καλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφή