Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ ή ως κύριο γεύμα με συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό! Πάμε να το ετοιμάσουμε λοιπόν.
ΥΛΙΚΑ
Ζυμαρικά σε σχήμα αχιβάδας ( τα βρίσκω στο careffour)
400gr σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 gr φέτα τριμμένη
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 γιαούρτι στραγγιστό
λίγο σκόρδο σκόνη
2 κτ. σπ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι. Αφού σωθούν τα υγρά από το σπανάκι, αλατίζουμε ( ελαφρά λόγω τυριού και μπέικον ) και προσθέτουμε το μπέικον. Τα φέρνουμε μια δυο βόλτες ακόμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα και την φέτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente. Τα σουρώνουμε αλλά δεν τα λαδώνουμε, τα γεμίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχουμε "λερώσει" με λίγο ελαιόλαδο ή με λίγο βιταμ culinesse.
Ω! τι ωραίο πιάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σας απόγευμα!!
Μπράβο βρε Μαράκι, τα έχει και ο Σκλαβενίτης (Αχαρνών τουλάχ.)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πήρα να τα φτιάξω αλλά ακόμα δεν είχα σκεφτεί κάτι, μόνο τον κιμά είχα κατά νου...Λαχταριστά φαίνονται! μιαμ..μιαμ!!!
Υπέροχα δείχνουν, το σπανάκι πάει πολύ στα ζυμαρικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ στον Σκλαβενίτη (τον μεγάλο) τα βρίσκω, τα έχω μαγειρέψει με διάφορους τρόπους, μου δωσες ιδέα για έναν ακόμη νοστιμότατο, όπως φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Πρώτη φορά σχολιάζω στο μπλογκ σας και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας βρήκα! Επί της συνταγής, έχω να πώ τι ωραίος συνδυασμός ζυμαρικού με σπανάκι και γιαούρτι και μάλιστα περασμένα στο φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό! Με όλα τα αγαπημένα υλικά! Καλό βράδυ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έχω γευτεί κάπως παρόμοια σε φιλικό γεύμα, αλλά μέχρι σήμερα προσωπικά δεν τα έχω φτιάξει. Με βάζεις σε σκέψεις για όσο το δυνατόν πιο σύντομα...δοκιμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό τους ωραιότερους συνδυασμούς, λαχταριστά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή φαίνεται...καταγράφεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα θα είναι!!!
Μου άνοιξες την όρεξη! Για θαλασσινά όμως :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εχω ακομα κατι μεγαλες αχιβαδες που περιμενουν απο Ιταλια... ωραια ιδεα μου δωσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφεντικό ειπε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που εχουμε κι εσας Κυρία
Μαρία μας για να δοκιμάσουμε κανένα φαγάκι της προκοπής....
Τι φαγάκι δηλαδή,εδώ μιλάμε για εδεσμα!!!Εξοχη ιδέα,εξαιρετική
υλοποίηση,πειρασμός οι φωτό του
σερβιρίσματος!!
Εν ολίγοις,Γράψατε!!!
Kι όλο τις βλέπω τις αχιβάδες στο σουπερ μαρκετ..και τις προσπερνώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαιρός να τις πάρω ..
Πολύ ωραίο πιάτο. Και το γιαούρτι από πάνω το κάνει ακόμα πιο ωραίο.
Τι ωραίο, δροσερό και ανοιξιατικο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά, μη την ψάχνετε... Όσοι δοκιμάσαμε από το τελευταίο πιατάκι, ψαχνόμασταν με τη γεύση... Απίστευτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο κορίτσι μας
γεια στα χέρια σου
Πολλά φιλιά & Καλό Σαββατοκύριακο
πολυ ωραιος συνδιασμος και το γιαουρτι κανει την διαφορα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΞανθήΕτχαριστώ Ξανθή!! Εύχομαι καλό και ΖΕΣΤΟΟΟΟΟ Σ/Κ!!! Φιλιά πολλά..
ΑπάντησηΔιαγραφή@Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έχω κάνει και με κιμά, και με κοτόπουλο και με ότι μπορείς να φανταστείς. Αυτή η εκδοχή όμως είναι η αγαπημένη μου! Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ!
@Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Λίλα! Τους πάει πολύ. Και εμένα μου αρέσει αυτός ο συνδυασμός.
Σε φιλώ..
@ΕΛΕΝΑ Χαίρομαι που υπάρχουν παντού (απ'ότι κατάλαβα )και δεν θα ταλαιπωρηθεί κανείς να τα βρει αν αποφασίσει να τα φτιάξει. Δοκίμασε τα Έλενα και θα με θυμηθείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου Σ/Κ..
@ΕΛΕΝΑ Χαίρομαι που υπάρχουν παντού (απ'ότι κατάλαβα )και δεν θα ταλαιπωρηθεί κανείς να τα βρει αν αποφασίσει να τα φτιάξει. Δοκίμασε τα Έλενα και θα με θυμηθείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου Σ/Κ..
@Σοφία Ζ. Γειά σου Σοφία! Χαίρομαι πολύ για την γνωριμία. Εύχομαι να τα λέμε συχνά πια. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια! Καλό σου Σαββατοκύριακο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@mia maria Χαίρομαι που συμφωνούμε!! Θα φταίει το κοινό μας όνομα μάλλον... Φιλιάααα..και καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@PenelopeΝα τα φτιάξεις το συντομότερο! Είναι γρήγορο και εύκολο φαγάκι και η γεύση του θα σε εντυπωσιάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου Σ/Κ..
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ Ευχαριστώ πολύ!!! Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Eva Z. Να την δοκιμάσεις Εύα μου. Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει! Καλό σου βράδυ και καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousina Νααιιιιιι...είναι. Φιλιά πολλά..
ΑπάντησηΔιαγραφή@KitsosMitsos Αν ήξερα πως θα είχα τόσο απαιτητικό "πελάτη", θα ετοίμαζα και μερικές αχιβάδες με λεμόνι. Από τις άλλες...ξέρεις με το σκληρό κέλυφος!! Προς το παρόν όμως, τσάκω μια από αυτές και θα με θυμηθείς!! Καλό σου Σ/Κ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ελπινίκη Αααααα οι δικές σου είναι και "εισαγώμενες"!! Μια χαρά βρήκαν τον δρόμο τους!! Φτιάξτες και θα με θυμηθείς. Φιλιά πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια αγαπητό Αφεντικό!! Αλλά και του φίλου και αρμοδίου οι προτάσεις δεν πάνε πίσω!! Δεν έχετε παράπονο, τα καλύτερα σας "τρατάρουμε"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλό Σ/Κ!!!
@Μarion, Την επόμενη φορά βούτα τες!! Τώρα ξέρεις πως να τους "συμπεριφερθείς". Και αν θες εναλλακτική, μπορείς να τις γεμίσεις με κομματάκια κοτόπουλου και σπανάκι. Εξαιρετικές και οι δύο προτάσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλία και καλό Σ/Κ.
@Taste Advisor Ευχαριστώ!! Καλό βράδυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@gvarvakis Ωωωωω ευχαριστώ πολύ!! Θα τα ξαναφάμε αλλά με μια μικρή παραλλαγή. Έτσι για να μην βαριόμαστε! Καλό Σ/Κ και σε σένα Γιώργο μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ειρήνη Έχεις δίκιο Ειρήνη μου. Το κάνει πιο ελαφρύ και πιο δροσερό. Εύχομαι καλό βράδυ και ένα ακόμα πιο όμορφο Σ/Κ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή