Όλα τα παραδοσιακά γλυκίσματα των Χριστουγέννων έχουν τη χάρη τους.
Όταν αναφερόμαστε όμως στις δίπλες, ξέρουμε ότι έχουμε ανέβει επίπεδο!!
Είναι από τα γλυκίσματα που δεν τα χόρτασα μικρός και τα ανακάλυψα στην Αθήνα. Σε άλλα χωριά της Σάμου οι νοικοκυρές τις έφτιαχναν ανελλιπώς. Στα Κουμέικα όχι…
Η πρώτη δοκιμή ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Για πολλά χρόνια κι αφού είχα απορρίψει διάφορους κακούς κατασκευαστές προμηθευόμουν το αγαπημένο μου γλύκισμα από συγκεκριμένη πηγή. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι ήθελα μια «μικρή περιουσία» για να τις αγοράσω, αφού ο καλός ζαχαροπλάστης είχε μπερδέψει το υπέροχο χρώμα τους με το χρώμα του χρυσού και τις διέθετε στην ίδια τιμή με το πολύτιμο μέταλλο :)
Πειραματίστηκα πολύ πριν καταλήξω στη συγκεκριμένη συνταγή, αλλά και τον τρόπο χρήσης των πιρουνιών για το γύρισμα της ζύμης στο τηγάνι.
Έγιναν στ’ αλήθεια υπέροχες. Η επιβεβαίωση έρχεται οσονούπω !!
Όση τέχνη και να έχει ο μάστορας, άλλο είναι το μυστικό της επιτυχίας... Οι δίπλες θέλουν μουσική!!! Και μουσική όχι ότι να’ ναι…
Γι αυτό κάντε τη βόλτα σας από τη διαλεχτή δισκοθήκη του x-αδιαιρέτου και είμαι σίγουρος πως θα βρείτε τη μουσική για τις δικές σας δίπλες.
Προτεινόμενοι δίσκοι Χριστουγεννιάτικης μουσικής (αλφαβητικά) σε διάφορα στιλ :
Aretha Franklin - This Christmas
Diana Krall - Christmas Songs
Eddie Higgins Trio - Christmas Songs
Frank Sinatra - Christmas Collection
ΚΑΛΑΝΤΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ - Σας τα 'παν άλλοι;
Louis Armstrong & Friends - What a Wonderful Christmas
και πολλές πολλές άλλες επιλογές, για επιτυχημένες … δίπλες και ευτυχισμένες Γιορτές!!!!!!
(έι ψιτ, τα λινκς είναι στα σχόλια!!)
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
3 αυγά
~ 1/2 κιλό αλεύρι
χυμό από 1 πορτοκαλι
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κτγ εσανς βανίλια
τρίμμα ψιλό από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλα
μισό λεμόνι
3 γεμάτες κτΣ μέλι
150 γρ. αμύγδαλα και καρύδια χοντροκομμένα
1 κτγ κανέλα
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ούζο, το χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, το εσάνς, το τρίμμα από το πορτοκάλι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα μεγάλο πιρούνι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο υγρό μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες που τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τις βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και τις αφήνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο (βλέπετε ήταν Σάββατο και είχα να πάω στο Λελούδα, οπότε δε μπορούσα να τις αφήσω έξω!!!) Εσείς αν δεν έχετε άλλες «υποχρεώσεις» , αφήστε τη ζύμη μέσα στο σακουλάκι 1 ώρα να περιμένει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο …
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια κάθε μπαλάκι ζύμης σε (όσο γίνεται) τετράγωνο λεπτό ζυμάρι. Φανταστείτε ότι η ζύμη πιάνει όλη σχεδόν την επιφάνεια του ξύλου.
Με τη βοήθεια της ειδικής ροδέλας κοπής, τη χωρίζουμε σε 4 μακρόστενες λωρίδες, που και αυτές τις κόβουμε κάθετα στη μέση. Έτσι κάθε μπαλάκι μας δίνει 8 ορθογώνια κομμάτια και όλη η ζύμη 32 συνολικά.
Ακουμπάμε κάθε κομμάτι πάνω σε υφασμάτινη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε (αν τα ανοίξουμε όλα μαζί) με άλλο ύφασμα για να μη ξεραθούν.
Εγώ άνοιξα τα φύλλα σε δύο φάσεις και έτσι δε χρειάστηκαν σκέπασμα.
Πάμε για το τηγάνισμα τώρα. Χρησιμοποιούμε 2 μεγάλα πιρούνια για βοηθούς.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης από τα κομμένα, το ανοίγουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη και το τσιμπάμε από τη μια άκρη με το ένα πιρούνι και με τη βοήθεια και του 2ου το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρει το σχήμα του σωλήνα.
Για να τηγανιστούν μέχρι μέσα, κρατάμε τη ζύμη με τα πιρούνια μας κάτω από την επιφάνεια του λαδιού και την αφήνουμε μόλις πάρει λίγο χρώμα. Τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα φαρδύ δίσκο με απορροφητικό χαρτί.
Αφού τελειώσουμε με τις δίπλες, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι.
Το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.
Βάζουμε τις δίπλες μία μία μέσα στο σιρόπι. Τις αφήνουμε να πάρουν μια μικρή βράση και τις βάζουμε στο Χριστουγεννιάτικο δίσκο.
Ανακατεύουμε τα χονδροκομμένα ξηροκάρπια με την κανέλα και σε κάθε στρώση από δίπλες, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας.
Η ασύγκριτη γεύση τους, το τραγανό και τρυφερό φύλλο και τα χίλια αρώματα που κουβαλάνε, τις κάνουν ακαταμάχητες.
Έφτιαξα και ξεροτήγανα με σαμιώτικη σούμα, που αν προλάβω θα τα «ανεβάσω»..
Καλές Γιορτές, "Have Yourself a Merry Little Christmas" και "Let it snow"!!!!!!!!!
'zat You, Santa Claus" ?
Όταν αναφερόμαστε όμως στις δίπλες, ξέρουμε ότι έχουμε ανέβει επίπεδο!!
Είναι από τα γλυκίσματα που δεν τα χόρτασα μικρός και τα ανακάλυψα στην Αθήνα. Σε άλλα χωριά της Σάμου οι νοικοκυρές τις έφτιαχναν ανελλιπώς. Στα Κουμέικα όχι…
Η πρώτη δοκιμή ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Για πολλά χρόνια κι αφού είχα απορρίψει διάφορους κακούς κατασκευαστές προμηθευόμουν το αγαπημένο μου γλύκισμα από συγκεκριμένη πηγή. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι ήθελα μια «μικρή περιουσία» για να τις αγοράσω, αφού ο καλός ζαχαροπλάστης είχε μπερδέψει το υπέροχο χρώμα τους με το χρώμα του χρυσού και τις διέθετε στην ίδια τιμή με το πολύτιμο μέταλλο :)
Πειραματίστηκα πολύ πριν καταλήξω στη συγκεκριμένη συνταγή, αλλά και τον τρόπο χρήσης των πιρουνιών για το γύρισμα της ζύμης στο τηγάνι.
Έγιναν στ’ αλήθεια υπέροχες. Η επιβεβαίωση έρχεται οσονούπω !!
Όση τέχνη και να έχει ο μάστορας, άλλο είναι το μυστικό της επιτυχίας... Οι δίπλες θέλουν μουσική!!! Και μουσική όχι ότι να’ ναι…
Γι αυτό κάντε τη βόλτα σας από τη διαλεχτή δισκοθήκη του x-αδιαιρέτου και είμαι σίγουρος πως θα βρείτε τη μουσική για τις δικές σας δίπλες.
Προτεινόμενοι δίσκοι Χριστουγεννιάτικης μουσικής (αλφαβητικά) σε διάφορα στιλ :
Aretha Franklin - This Christmas
Diana Krall - Christmas Songs
Eddie Higgins Trio - Christmas Songs
Frank Sinatra - Christmas Collection
ΚΑΛΑΝΤΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ - Σας τα 'παν άλλοι;
Louis Armstrong & Friends - What a Wonderful Christmas
και πολλές πολλές άλλες επιλογές, για επιτυχημένες … δίπλες και ευτυχισμένες Γιορτές!!!!!!
(έι ψιτ, τα λινκς είναι στα σχόλια!!)
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
3 αυγά
~ 1/2 κιλό αλεύρι
χυμό από 1 πορτοκαλι
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κτγ εσανς βανίλια
τρίμμα ψιλό από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλα
μισό λεμόνι
3 γεμάτες κτΣ μέλι
150 γρ. αμύγδαλα και καρύδια χοντροκομμένα
1 κτγ κανέλα
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ούζο, το χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, το εσάνς, το τρίμμα από το πορτοκάλι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα μεγάλο πιρούνι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο υγρό μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες που τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τις βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και τις αφήνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο (βλέπετε ήταν Σάββατο και είχα να πάω στο Λελούδα, οπότε δε μπορούσα να τις αφήσω έξω!!!) Εσείς αν δεν έχετε άλλες «υποχρεώσεις» , αφήστε τη ζύμη μέσα στο σακουλάκι 1 ώρα να περιμένει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο …
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια κάθε μπαλάκι ζύμης σε (όσο γίνεται) τετράγωνο λεπτό ζυμάρι. Φανταστείτε ότι η ζύμη πιάνει όλη σχεδόν την επιφάνεια του ξύλου.
Με τη βοήθεια της ειδικής ροδέλας κοπής, τη χωρίζουμε σε 4 μακρόστενες λωρίδες, που και αυτές τις κόβουμε κάθετα στη μέση. Έτσι κάθε μπαλάκι μας δίνει 8 ορθογώνια κομμάτια και όλη η ζύμη 32 συνολικά.
Ακουμπάμε κάθε κομμάτι πάνω σε υφασμάτινη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε (αν τα ανοίξουμε όλα μαζί) με άλλο ύφασμα για να μη ξεραθούν.
Εγώ άνοιξα τα φύλλα σε δύο φάσεις και έτσι δε χρειάστηκαν σκέπασμα.
Πάμε για το τηγάνισμα τώρα. Χρησιμοποιούμε 2 μεγάλα πιρούνια για βοηθούς.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης από τα κομμένα, το ανοίγουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη και το τσιμπάμε από τη μια άκρη με το ένα πιρούνι και με τη βοήθεια και του 2ου το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρει το σχήμα του σωλήνα.
Για να τηγανιστούν μέχρι μέσα, κρατάμε τη ζύμη με τα πιρούνια μας κάτω από την επιφάνεια του λαδιού και την αφήνουμε μόλις πάρει λίγο χρώμα. Τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα φαρδύ δίσκο με απορροφητικό χαρτί.
Αφού τελειώσουμε με τις δίπλες, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι.
Το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.
Βάζουμε τις δίπλες μία μία μέσα στο σιρόπι. Τις αφήνουμε να πάρουν μια μικρή βράση και τις βάζουμε στο Χριστουγεννιάτικο δίσκο.
Ανακατεύουμε τα χονδροκομμένα ξηροκάρπια με την κανέλα και σε κάθε στρώση από δίπλες, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας.
Η ασύγκριτη γεύση τους, το τραγανό και τρυφερό φύλλο και τα χίλια αρώματα που κουβαλάνε, τις κάνουν ακαταμάχητες.
Έφτιαξα και ξεροτήγανα με σαμιώτικη σούμα, που αν προλάβω θα τα «ανεβάσω»..
Καλές Γιορτές, "Have Yourself a Merry Little Christmas" και "Let it snow"!!!!!!!!!
'zat You, Santa Claus" ?
Υπέροχες! Καλλιτεχνικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου!
ουπς...πρώτη έσκασα μύτη...
ΑπάντησηΔιαγραφήπαίρνω τη πιό μελωμένη,εύχομαι Καλές Γιορτές και πάω να την απολαύσω με την ησυχία μου...-:))
ξανάρθα να πάρω κι άλλη...τέλεια ήταν...
ΑπάντησηΔιαγραφήέτσι και καθυστερήσουν κι άλλο,σιγά μη βρουν δίπλες...
I'll be back...
Γιώργο εγώ δεν έχω καλή σχέση με αυτά τα γλυκά αλλά ο Θανάσης τρελαίνεται για δίπλες. Λόγω εμπιστοσύνης στις συνταγές σου θα προσπαθήσω να τις φτιάξω για χάρη του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και καλές γλυκές γιορτές!!
Υπέροχες φάινονται οι δίπλες σου !! Να είσαι καλά .. και του χρόνου με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρνα και απο μένα να δεις τι δικές μου ... είναι οι δίπλες που φτιάχνουμε στο χωριό μου.
Καλές Γιορτές να έχουμε !
Λατρεύω...δίπλες!!!!Τέλειες!!!Καλό βράδυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααααα.... εσύ το χεις προχωρήσει πολύ το θέμα, δεν το συζητάω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δίπλες είναι παραδοσιακό γλύκισμα στα μέρη μου, αυτές κερνάνε σε γάμους, βαφτίσια και λοιπές χαρές.
Και το Πάσχα αντί για τσουρέκια, δίπλες φτιάχνουν.
Μεγάλωσα λοιπόν με μεγάλη αγάπη για τις δίπλες, και όπου πετύχω λαχταριστές σαν τις δικές σου, εννοείται τις τιμώ και με το παραπάνω!
Αντε να δω αν άφησε καμιά η Βιβή, που ήλθε, πήρε και ξαναπήρε:P
Και του χρόνου Γιώργο μου, καλές γιορτές εύχομαι!
μολις σημερα αγορασα κατι που μονο δίπλες δεν ειναι
ΑπάντησηΔιαγραφήη αναρτηση σου ηρθε πανω στην ωρα
θα τις δοκιμασω γιατι ειναι απο τα γλυκα που λατρευω
καλες γιορτες να περασεις
Καλησπέρα Γιώργο μου, τι λαχταριστες κατακίτρινες διπλίτσες είναι αυτές;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάρω μια από την κάτω κάτω σειρά να' χει μαζέψει μπολικο σιροπάκι!
Εμείς εδώ τις φτιάχνουμε σε κάθε χαρούμενη περίσταση, όπως λέει και η Έλενα, γάμοι, βαφτίσια, γιορτές, όλα μελώνονται με μια διπλίτσα...
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα βρίσκεις καλές δίπλες στο εμπόριο, θέλουν κόπο και καλής ποιότητας υλικά.
Πέρνα απο δω:
http://oneiropeioio.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html
να δεις πως τις κάνουμε στα μέρη μας, αν και νομίζω ότι οι δυο εκδοχές δε διαφέρουν πολύ!
Καλές γιορτές!
Καλησπέρα Γιώργο μου, τι λαχταριστες κατακίτρινες διπλίτσες είναι αυτές;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάρω μια από την κάτω κάτω σειρά να' χει μαζέψει μπολικο σιροπάκι!
Εμείς εδώ τις φτιάχνουμε σε κάθε χαρούμενη περίσταση, όπως λέει και η Έλενα, γάμοι, βαφτίσια, γιορτές, όλα μελώνονται με μια διπλίτσα...
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα βρίσκεις καλές δίπλες στο εμπόριο, θέλουν κόπο και καλής ποιότητας υλικά.
Πέρνα απο δω:
http://oneiropeioio.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html
να δεις πως τις κάνουμε στα μέρη μας, αν και νομίζω ότι οι δυο εκδοχές δε διαφέρουν πολύ!
Καλές γιορτές!
Γιώργο η προσπάθειά σου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσαφένιες οι δίπλες σου και φαίνονται πολύ νόστιμες.
Και του χρόνου νασαι καλά.
Καλό βράδυ :0)
Δεν φαίνονται απλά ωραίες...είναι τέλειες!! Μοσχομυριστές, τραγανές, πεντανόστιμες!! Είναι το μόνο γλυκό που αγαπώ από τα παραδοσιακά των χριστουγέννων και ποτέ μα ποτέ δεν έχω φάει δίπλα από ζαχαροπλαστείο που να μου έχει αρέσει. Πάντα η θα μυρίζει το λάδι, ή θα έχει άσχημη γεύση το μέλι, ή θα είναι πανιασμένες ή θα έχουν τέλος πάντων το κακό τους το χάλι. Οι δικές σου είναι από τις νοστιμότερες που έχω δοκιμάσει:) ( ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ).! Φιλιά και καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Γιώργο! Ωραίο και παραδοσιακό γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσχετο αλλά νομίζω προτιμώ τη φωτογράφησή του σε κόκκινο φόντο... Είναι πιο πολύ Χριστούγεννα! Το μαύρο φόντο είναι επίσης ωραίο, αλλά πιο νταρκ και μυστηριώδες... περί ορέξεως είναι αυτά βέβαια :)
Μου άρεσαν και οι μουσικές σου προτάσεις! Πολύ ολοκληρωμένη ανάρτηση, εύγε Τζορτζ!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ δίπλες, αλλά τις βλέπω τόσο λαχταριστές!!!και ζηλεύω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου και του χρόνου να είσαι καλά, καλές γιορτές.
Δεν εχω φτιαξει ποτε διπλες, αλλα φετος ειπα θα φτιαξω! Οποτε μαζευω συνταγες. Κραταω και τη δικη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗρθα κι εγώ! Επειδή έχουν να κάνουν με άνοιγμα φύλλου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου...ανάρτηση πειρασμός ....μέχρι τώρα τις απολαμβάνω από Καλαμάτα σε γιορτές! Εχουμε τα κονέ προς τα εκεί! χιχιχιι! Υπέροχες, και του χρονου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, εξαιρετικές, λαχταριστές έγιναν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το φύλλο τραγανό φαίνεται.
Και του χρόνου, καλές γιορτές!
Πω πωωω... αυτές φαίνονται φανταστικές! μα κι εσύ ολόκληρη διατριβή έκανες στο θέμα "δίπλες" :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου Γιωργάκη, να είσαι καλά και να περάσεις υπέροχες γιορτές με τους αγαπημένους σου!
Καλά Χριστούγεννα!
Από τα πιο ωραία γλυκά και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά τα έχω επιθυμήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, γιατί μόνη μου, δεν προλαβαίνω να τα φτιάξω. Στις δίπλες που φτιάχναμε στο πατρικό μου πάντα υπήρχαν 2-3 γυναίκες στην κουζίνα για να προλαβαίνουν τους χρόνους!
Καλά Χριστούγεννα Γιώργο και με το καλό να σας βρει και το 2012.
Η γιαγιά μου ήταν εξπέρ στην δίπλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε καλά Καλές γιορτές
Τέλειες οι δίπλες σου,έχουμε παρόμοια συνταγή,μη σου πώ και ίδια,εγώ όταν τις τηγανίζω προσπαθώ να φτιάξω τριαντάφυλλο γυρνόντας το γύρο απο το πιρούνι μέχρι να κλείσει.Να είσαι καλά καλές γιορτές με υγεία και χαρά,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχες, γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές με υγεία και ευτυχία:)
@
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο, παιδιά !
οι δίπλες, παραδοσιακές, θαυμάσιες !
μιά μέρα, θα προσπαθήσω να φτιάξω κι εγώ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ !
χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη με αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα!!!misirlou & maria
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ευχή σου εύχομαι για τον καινούργιο χρόνο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πόρτα σου να τη χτυπά η ευτυχία μόνο!
Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ..gourmet δίπλες!!! χαχα! σουπερ! καλή χρονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά σε όλους σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά!! Ευτυχισμένο το 2012!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ.οι δίπλες φαίνονται πολύ λαχταριστές!
Exquisito y hermoso,te deseo un gran año 2012 de alegrías y bendiciones ,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά φίλε Γιώργο, γεμάτη υγεία, αγάπη και χαρές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο, Μαρία Καλή Χρονιά!! Εύχομαι ο νέος χρόνος να σας φέρει ό,τι επιθυμείτε. Υγεία κι ευτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
Καλή Χρονιά σε όλους σας. Με υγεία και ευτυχία το 2012.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
BUON ANNO!!
ΑπάντησηΔιαγραφή