Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Sauce γιαουρτιού


Δεν είναι κάποιες φορές, που θες να βουτήξεις το φιλετάκι σου / λουκανικάκι σου σε μια σαλτσούλα?  
ή θες να βάλεις στο σπιτικό σουβλάκι σου κάτι άλλο και όχι τζατζίκι??
ή θες μια special πινελιά πάνω στο gourmet μπρουσκετοπαξιμαδάκι σου???
Ε λοιπόν σου έχω την λύση!!  Είναι light, γιατί ΠΑΝΩ απ΄όλα προσέχουμε (λέεεμε τώρα), φυσικά είναι εύκολο και γρήγορο (γιατί αλλιώς δεν θα το πρότεινα ), αλλά και ιδιαίτερο.
Εάν δεν σε έπεισα ακόμα, τι να πω?? Να το κοιτάξεις ;)
Πάμε να το εκτελέσουμε λοιπόν.

ΥΛΙΚΑ
1 γιαούρτι total 2% λιπαρά (είπαμε προσέχουμε)
4 γεμάτες κτ. σπ. μαγιονέζα light (προσέχουμε λέεμεεε)..!
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κτ. τσ. μουστάρδα
1 κτ. σπ. ελαιόλαδο
1/4 κτ. τσ. σκόρδο σκόνη
1/4 κτ. τσ. πάπρικα γλυκιά
1 χούφτα extra ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
λευκό πιπέρι
                         
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και voila!
Πιο γρήγορο και πιο εύκολο δεν υπάρχει..

Λοιπόν όσο προσέξαμε, προσέξαμε. Τώρα ψήνετε ότι τραβάει η όρεξή σας, (εμείς την τσακίσαμε με κεμπάμ ως βλέπεις παραπάνω)  και καλή σας όρεξη!!

Ταιριάζει απίστευτα και με ψητό λουκάνικο. Σου λέω δεν σταματάς. Θα με θυμηθείς!!!

Φιλιά πολλά σε όλους..
Οι "ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΩΛΕΙΟ" προτείνουν:

Με το αγαπημένο αυτό φαγητό – μεζέ, μπορούμε να συνδυάσουμε κρασί αλλά και μπύρα!! 
Η μπύρα πάει με όλα, οπότε προτείνω μια Pilsner και μια μεξικάνικη chili beer με μια ολόκληρη πιπεριά μέσα στο μπουκάλι. Πικάντικη μπύρα προς καυτερή, πολύ καλός συνδυασμός με την σάλτσα γιαουρτιού. 
Στην περίπτωση που για "διάφορους λόγους", επικεντρωθούμε στο κεμπάπ, μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα ερυθρό ξηρό Syrah ή με Cabernet Sauvignon
Αν τέλος το δούμε συνολικά, μπορούμε να απολαύσουμε στο 100% την συνταγή της Μαρίας, ένα χαρμάνι λευκού ξηρού κρασιού με Sauvignon Blanc και Ξινόμαυρο
Στην υγειά σας και καλή σας όρεξη.
- ΝΙΚΟΣ ΠΗΤΤΑΣ

9 σχόλια:

  1. μ αρέσει ναι ναι θέλω να βουτήξω το κρεατάκι μου και να τη φάω και με το κουτάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρεις ότι είναι νηστικιά και δεν ξέρω τι ώρα θα φάω;; ντροπή!!!
    Πολλά φιλάκια και αυτό θα το φτιάξω άμεσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σαλτσούλα είναι αυτή? Καλό το γιαουρτοσκόρδιον αλλά αυτό με την παπρικούλα του μέσα θα είναι του ονείρου! Ποιός είπες να προσέξει?
    lol...... Παίρνω κεμπαπάκι, κάνω και μία βούτα και έφυγα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου, μου αρέσει πολύ η σος σου! Και επειδή φτιάχνω μια παρόμοια, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πάρα πολύ νόστιμη, ιδανική για να συνοδεύσουμε με αυτή όχι μόνο τα ψητά μας, αλλά και να τη χρησιμοποιήσουμε ως άλειμμα σε διάφορα σαντουιτσοειδή σκευάσματα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε νομιζω οτι ολοι θελουμε μια σαλτσουλα δροσερη με το κρεας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία η σαλτσούλα και πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου! Πρωί πρωί με κάνεις να θέλω κεμπάπ με σος γιαουρτιού:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η sauce είναι και "πολύ SOS"!!! Είναι SOSάρα!!!!!!!!
    "Πέφτει" σε όλα τα ...ψητά και παίρνει πάντα 10!!!
    Ήταν όμως πολύ μεγάλο, και το ξέρεις, το σοκ που πέρασα όταν έπιασα να επεξεργαστώ λιγάκι τις λήψεις σου, ενώ στο ντουλάπι μου είχα μόνο φρυγανιές...
    Ευτυχώς δε λες, που είχα κι αυτές και δε κόλλησε το στομάχι μου από τη λιγούρα!!! Τις μασούσα και νόμιζα οτι έτρωγα κεμπάπ ...
    Λοιπόν Μαράκι, την επόμενη φορά που θα λάβω "σόκιν" φωτογραφίες για επεξεργασία και δε θα συνοδεύονται από μεζέ έστω, θα τις αφήσω έτσι!!! Δε μπορώ ακόμα να το ξαναπεράσω αυτό που έπαθα!!!!!!!!
    Υπέροχη όπως πάντα :)
    Φιλιά
    καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία μου τέλεια, τέλεια, τέλεια η σος!!!Καλά αυτές οι φωτογραφίες με έχουν ξελιγώσει!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέτοια σάλτσα ποιος δεν τη θέλει; Και λάιτ και νόστιμη! Αυτό το κεμπάπ από δίπλα, μου άνοιξε την όρεξη!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν