Είναι μια πίτα που όποτε την έχω κεράσει....μετά κερνάω και χαρτάκια με την συνταγή της!
Είπα λοιπόν να την μοιραστώ και μαζί σας και να στέλνω τους υπόλοιπους στο blog να την βρίσκουν για να γλυτώνω και εγώ την συνταγογράφιση!!
Είναι τρομερά νόστιμη. Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι κρεατόπιτα και την έχουν φάει και κάποιοι που "σιχαίνονται" τα μανιτάρια....και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ..!! Αμέεεε κάνω και τέτοια :-)
Πάμε να την ετοιμάσουμε....
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ( την συσκευασία που περιέχει 6 φύλλα )
2 μεγάλες συσκευασίες λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλομοκκένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
6 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες (προεραιτικά)
300 gr ανθότυρο
3 μεγάλες μπάλες motsarela
1/4 κτ. γλ. κάρυ
αλάτι - πιπέρι
3 αυγά
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανονικά...(λέει τώρα) τα μανιτάρια ΔΕΝ τα πλένουμε αλλά τα καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι από τα χώματα που τυχών έχουν. Αυτά βέβαια τα λένε οι σεφ που έχουν τα "σκλαβάκια" στις κουζίνες για τις βρωμοδουλειές...
Τα συγκεκριμένα ΕΧΟΥΝ συνήθως....και είναι και μικρά σε μέγεθος οπότε δεν είναι και τόσο ευχάριστη η διαδικασία του ξεσκονίσματος. Αν όμως κάποιος θέλει..... καλώς να το κάνει! Εγώ μια χαρά τα ξεπλένω και τα αφήνω και στραγγίζουν σε ένα σουρωτήρι, μιας και συνήθως τα δικά μου "σκλαβάκια" έχουν ρεπό :)
Αφού τα έχουμε λοιπόν καθαρίσει με όποιον τρόπο....τα ψιλοκόβουμε με μεγίστη προσοχή μην {φάμε} και κανα δάχτυλο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 φλ. κφ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μαλακώσουν μέχρι να εξατμιστούν τα νερά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μπέικον ( αν χρησιμοποιήσουμε)..
Νοστιμίζουμε με το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το ανθότυρο, τη motsarela σε κομμάτια και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 20x25 και στρώνουμε τα 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα επίσης λαδωμένα εναλλάξ.
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Στους δύσκολους ΄πελάτες΄ μας, λέμε πως είναι κρεατόπιτα... χεχεχεχε
Φιλιά πολλά σε όλους!
Αγαπημενη πίτα εγώ δεν βάζω μέσα μπέικον όμως και το μυστικό μου μία κουταλιά μουστάρδα μέσα ..δίνει το..κάτι τις..Καλημερα όλη μερα φίλοι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε εγώ βάζω πάντα μπέικον. Μόνο αν μου βρίσκετε :)
ΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη πως θα της πηγαίνει πολύ και η μουστάρδα. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά αντί για κάρυ.
Ευχαριστώ για το μυστικό !!!
Καλό σας μεσημέρι!!!
Τι ωραία πίτα!!! Η προσθήκε κάρυ πρέπει να δίνει και λίγο εξωτική πινελιά, Αυτό με το πλύσιμο των μανιταριων και εμένα με προβληματίζει αλλά και εγώ τα πλένω και τα στεγνώνω σε μια καθαρή πετσέτα... ενίοτε τα τρίβω με ενα βρεγμένο πανί αλλά θέλει πολύ χρόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμη πίτα και όντως το κάρυ κάνει την διαφορά.
ΔιαγραφήΌποιος δοκιμάζει, προσπαθεί να εντοπίσει αυτή την ιδιαίτερη γεύση και εγώ διασκεδάζω μαζί τους :)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Εμενα επειδη μου αρεσουν οι μπελαδες,ξεφλουδιζω τα μανιταρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήλαχταριστη η πιτουλα!
χαχαχαχα εεεε οχι! Αυτό πάει πολύ :)
ΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!!!
Καλημερα! ποιο φύλλο χωριάτικο έχει 6 μέσα? μπορείς να μου πεις?φαινεται πεντανοστιμη!!! γιαμι γιαμι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα φύλλο που βρίσκω στο Βερόπουλο. Είναι στα ψυγεία που έχουν τα βούτυρα και τα γάλατα. Οχι στους καταψύκτες. Δεν θυμάμαι το όνομα μιας και δεν είναι επώνυμο προϊόν. Θα δεις πως έχει 2 είδη. Το ένα είναι τα λεπτά φύλλά κρούστας και το άλλο είναι το χωριάτικο φύλλο στο οποίο αναφέρομαι εγώ.
ΔιαγραφήΕλπίζω να σε βοήθησα Ειρήνη μου.
Καλό σου μεσημέρι!!
Πολυαγαπημένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σε όλη την παρέα
Φιλιά πολλ΄ακι από εμάς Ξανθούλα!!!!
ΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα!
Υπέροχη!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αμφιβάλω καθόλου για την νοστιμιά της.
Οι φωτογραφίες από την προετοιμασία είναι εξαιρετικές!!
Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή!
ΔιαγραφήΕίναι πεντανόστιμη. Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς :)
Τρελαινομαι για μανιτάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Και εγώωωωω :)
ΔιαγραφήOh la la!! Λατρευω μανιταρια,σιγα μην δε δοκιμασω αυτή με τόσες προδιαγραφές!...μη σου πω και αύριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την δοκιμάσεις και να μου πεις!
ΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!!
Υπέροχη!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Ρούλα!!
ΔιαγραφήΑπό τις λατρεμένες μου πίτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελείως διαφορετικά την κάνω εγώ, αλλά μου αρέσουν πολύ τα υλικά που έβαλες, κάρυ και μοτσαρέλα, και θα την δοκιμάσω σίγουρα και έτσι!
Φιλιά!
Να την δοκιμάσεις Έλενα. Είμαι σίγουρη πως θα σε ενθουσιάσει !
ΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα!
Συμφωνώ με την Έλενα! Από τις πιο αγαπημένες πίτες! Η εκδοχή σου υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύυυυ!!!!
Διαγραφή"Από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλλει κι αν καεί" λέει η γνωστή παροιμία εννοώντας προφανώς άλλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ εστιάζω ειδικά στο πρώτο μέρος της, που έχει να κάνει με το "τρως" ή "δεν τρως"!!!!!!!!!!
Λοιπόν κρίνω "ανεπίτρεπτη" τη μη προσκόμιση ικανών τεμαχίων εκ της πιτός επιτοπίως, για γευστική δοκιμή και εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων ;)
ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!!!!!
Οι δε φωτογραφίες σου για magazine!!
Μπράβο Μαράκι
Πολλά φιλιά
Παραπονιάρηηηηη!!!!!
ΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη πίτα πήγε στο party του Νάσου, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έμεινε φυλλάράκι....
Θα σου φέρω όμως την επόμενη φορά 10 κομμάτια να φας να το φχαριστηθείς επιτοπίως και να βγάλεις και εσύ ως αρμόδιος φυσικά τα συμπαράσματά σου :)
Ευχαριστώ για το σχόλιο περί φωτογραφιών..!!! Βάζω τα δυνατά μου κάθε φορά!
Φιλιά και καλή εβδομάδα...
Φανταστική είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να τη δοκιμάσω!!!
Να την δοκιμάσεις. Είναι εύκολη!!!
ΔιαγραφήΚαλό σου μεσημέριιιι!!!!!
…Oτιδήποτε μαγειρεύει η Μaria Mas είναι πεντανόστιμο!!!... και όχι μόνο αυτά που έχω δοκιμάσει... μαγειρεμένα από τα χρυσά χεράκια της …αλλά και από τις συνταγές που μου έχει δώσει τηλεφωνικώς!!!...γιατί είχα την τύχη…αυτός ο υπέροχος άνθρωπος και μαγείρισσα … να είναι φίλη μου!!!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφεντικούλη μου με ξετρύπωσες και εδω????
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες λοιπόν στο "μαγαζάκι" μας! Να μπαίνεις να παίρνεις ιδέες από εμένα και τον Γιώργο και για οποιαδήποτε απορία....ξέρεις.... τηλ. μου :)
Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και ξέρεις πως και εγώ σε αγαπώ πολύ!!!
Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!
Τέλεια πίτα! Και όντως ξεγελάει τους δύσκολους! Η γεύση των μανιταριών θυμίζει πράγματι κρέας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, Μαρία! Καλοφάγωτη!
ΦΙλάκια!
Να ταν κι άλλη!!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!!!!!!
Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!
Εξαιρετική...αν μπορούσα να σας στείλω και λίγα άγρια μανιτάρια θα ήταν πολύ μεγάλη γευστική εμπειρία !
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Αν θα ήταν λέει.....Είναι σαν να τα παρέλαβα όμως!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα...Καλό σου βράδυ ...!
Τρελαίνομαι να τους ξεγελάω μέσα στο σπίτι, οι μισοί δεν τρώνε τα μανιτάρια οπότε μου έδωσες την ευκαιρία να τους κογιονάρω λίγο! Φιλιά Μαράκι, καλό απόγευμα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάξτην για τον λόχο σου και...χαμπάρι δεν θα πάρουν! Στο υπογράφω :)
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ Έφη!
Se ve muy exquisita con setas las adoro me encanta,saludos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφή