Για να γλυκάνω τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου....του έφτιαξα ένα αγαπημένο γλυκάκι.Αν δω πως πάει καλά....θα φτιάξω και ένα στον Οκτώβριο :-) Είναι ένα γλυκό πολύ αγαπημένο στο δικό μου σπιτικό. Η διαφορά του είναι στο καραμελωμένο αμύγδαλο που του δίνει μια extra γεύση και μια ξεχωριστή φινέτσα! Είπαμε να τον καλοπιάσουμε τον μήνα όχι αστεία...
Πάμε λοιπόν να το ετοιμάσουμε....
ΥΛΙΚΑ
350 gr μπισκότα μιράντα
250 gr μαργαρίνη ( σε θερμοκρασία δωματίου )
250 gr κουβερτούρα
30 gr κακάο σκόνη
150 gr αμύγδαλα άψητα ξεφλουδισμένα
10 κτ. σπ. καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
50 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε στο multi τα αμύγδαλα ( ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ) και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα καβουρντίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα προσέχοντας να μην μας αρπάξουν. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
Αδειάζουμε το μείγμα των αμυγδάλων σε μια λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη, στρώνουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα μπισκότα στην μέση και τα περιχύνουμε με το κονιακ.
Σε μπεν μαρι ανακατεύουμε την κουβερτούρα, την μαργαρίνη, την κρέμα γάλακτος και το κακάο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει όλο ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφού έχουν κρυώσει τα αμύγδαλα...τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε πάλι στο multi όπου τα θρυμματίζουμε αλλά ΞΑΝΑ προσέχουμε να μην γίνουν σκόνη. Τα θέλουμε χοντροκομμένα. Τα ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα καθώς και το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με μια μαριζ να "λερωθούν" όλα τα μπισκότα και γεμίζουμε μια φόρμα με αποσπόμενη βάση Νο26. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά ( 3-4 ώρες τουλάχιστον) και μετά σερβίρουμε!
Εύχομαι καλή επιτυχία ( αν το προσπαθήσετε)...καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους σας!
Φιλιά πολλά..
Ουαου!υπέροχο..έχει όσα υλικά αγαπώ!Θα το τσάκιζα τώρα ένα κομμάτι!Κάνω ..κοπυ..και υόσχομαι να το φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχο γλυκακι Μαρια μου, ο μηνας σιγουρα ξεκιναει γλυκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σεζον να ευχηθουμε, το δικο μου το καλοκαιρι δεν ηταν απο τα καλυτερα, ας ελπισουμε ο χειμωνας να μας παει καλυτερα!
Φιλια!
Καλό φθινόπωρο, με τέτοιες γλυκές γεύσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Φθινόπωρο χωρίς σκοτούρες πολλές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικός κορμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Φθινόπωρο!
Εν αναμονή μελλοντικής γευστικής δοκιμής, έρχομαι να υποβάλω τα σέβη μου ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛένε: "μια εικόνα, 1000 λέξεις".....
Εδώ με τόσες όμορφες (εικόνες), εσύ έγραψες εγκυκλοπαίδεια!!!!!!!!!!!
Γεια στα χέρια σου Μαράκι
Καλό Φθινόπωρο βρε :)
φιλιά
Καλό φθινόπωρο Μαρία μου και καλή σχολική χρονιά για τον μικρό σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος ο κορμός. Το καραμελωμένο αμύγδαλο κανει όλη τη δουλειά. Πεντανόστιμος
Φιλιά πολλά
Κλασικό γλυκάκι σε εξαιρετική παραλλαγή και υπέροχη παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο!
Realmente es un pastel hermoso y muy delicioso con ver las fotos se me hace agua la boca,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκύτατη ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφή